Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowo sierpniowo

byłam dzis w kościele i...

Polecane posty

Gość malinowo sierpniowo

Jutro jest swieto, nie dam rady isc na masze bo jade nad jezioro, wiec poszłam dzis na wieczorną msze...oprocz mnie było może 15 osób, głownie staruszki, zero młodych ludzi, byłam jednyna młodą osobą parafia liczy kilka tysięcy osób, na pewno wiele osób jutro nie da rady pójsc, bo są wakacje, super pogoda, ale tych osób dzis na wieczornej nie było smutne to ale w sezonie letnim kościoły swiecą pustkami, dosłownie

Gość a to jest obowiązek
chodzenia do kościoła?

Gość jak ktos czuje potrzebe
to idzie,a jak nie to nie idzie. tyle. nie ma sie co rozwodzic jak to pusto bylo w kosciele:o

Gość malinowo sierpniowo
jak ktos nie wierzy to ok, ale skoro tyle osób zapisało sie do parafii, oficjalnie klika tysiecy to cos jest nie teges niech napisza akty apostazji i juz, nie beda figurowac w parafii i tyle

Gość NATALA...
jak smutne ,to usiądz i rycz moherze

Gość to oczywiste ze to trzeba
powinno sie chodzic do koscila..tak jak nas nauczyli rodzice tak samo my powinnismy nauczyc nasz dzieci chodzenia do kosciola.......jezeli wiemy ze niedzile nie damy rady to wdety absolutnie powinno sie isc w sobote wieczorem!!!!!!!!

ja nie pamiętam żebym się zapisywała do parafii :-D żadnej listy nie podpisywałam

malinowo - z tego co wiem to do parafi sie nie zapisuje z wlasnej woli tylko jest sie zapisanym z urzedu ze tak sie wyraze-jest chrzest,jestes w parafii.tylko ze chrzest organizuja rodzice i nikt nie pyta cie o zdanie.tak to juz jest urzadzone.jesli natomiast ktos jest ochrzczony ale nie wierzacy to nie sprawia mu roznicy czu figuruje w jakims koscielnym spisie czy tez nie.

Gość to oczywiste ze trzeba
bo cie rodzice zapisali!!!!!!!! i co wyroslo z ciebie....masakra

to oczywiste ze trzeba - a ty masz jakis problem czy jak? bo ciebie nie kumam.

Gość malinowo sierpniowo
a dodam jeszcze ze po kosciele poszlam do supermarketu i tam tłumy ludzi, strasznie duża kolejka, bo jutro z racji swieta ten supermarket jest zamkniety

tak problewme jestescie wy.....do kosciola nie chodzic..na tace nie dawac..a potem wielkie zdziwenie jak ksiądz nie che dac ślubu czy chrztu czy pogrzebu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na jakich ludzi wy wychowacie swoje dzieci co im przkeazecie jakie wartosci co?? ze koscól to zlo tego ich nauczycie?????

malinowo - no i co z tym supermarketem? tez zle ze ludzie byli?

a to chrzest czy slub daje sie za kase wedlug ciebie? a myslalam ze ksiadz jest posłannikiem Boga na ziemi i takie tam duperele.ale widac jestem w bledzie :o

bo dla dzisiejszych ludzi to wlasnie supermarket to kosiol tam zabieraja swoje dzieci na wspony rodzin ny relakisk do supermarketu!!!!!! w zyciu nie bede tak wychowywac swoich dzieci!!!!dzisiejsze mlode pokolenie to dzieci neostrady i wspolne rodzinne popoludnia w supermarketach czy galeriach

nie nie powinno byc za kase ale co łaska .................ale skoro ktos nie chodzi do kosciola to po co naraz chce brac slub w kosicle przed bogiem skoro ma problem raz w tygodniu posiwiecic mu godzinke??????

zwazywszy ze autorka tez tam akurat byla,to smiem twierdzic ze nie ma prawa kogokolwiek oceniac. poza tym jesli twoje wypowiedzi nie sa prowokacja to wspolczuje ci swiatopogladu i nienawiści jaką sie wyczuwa na kilometr.ksiadz proboszcz bedzie zadowolony z armii moherow.

wiesz dlaczego ktos chce slubu albo chrztu - bo istnieja tacy ludzie jak ty i presja spoleczna jest tak silna ze gdy nie ochrzcze dziecka to go beda wytykac palcami i wyzywac od najgorszych.taka jest prawda.

Gość malinowo sierpniowo
ja tych spod krzyza nie popieram i juz liczylam ze wiecej młodych ludzi bedzie chodzic do koscioła ale jest z roku na rok coraz gorzej

Gość dodaj do ulubionych
no nie przesadzaj, ze od razu ludzie są wytykani palcami :O Wzięłam cywilny, dziecka nie ochrzciłam, nikt mnie nie wytyka, nie szykanuje... a jeżeli ktoś to robi to najzwyczajniej to on ma problem, nie ja! Nie wyobrażam sobie robienia czegoś pod publiczkę :O

zalezy,jak mieszkasz w duzym miescie gdzie ludzie sa anonimowi to to troche inaczej wyglada niz w jakiejs pipidowie.presja spoleczna istnieje czy tego chcesz czy nie.

Gość Antonina Kryspina
I tak masz grzech :) Sobotnia Msza wieczorowa jest dla osób, które NIE MOGĄ iść na niedzielną .... Ty wybrałaś relaks ;-)

Gość dodaj do ulubionych
to tylko współczuć tym co tej presji się poddają i nie ważne gdzie mieszkają. Jak będę Ci kazali skoczyć w ogień to też skoczysz?

Gość Tych parafian jest tak dużo
Bo tępi rodzice zapisują do niej swoje dzieci tuż po narodzeniu , nie wiedząc nawet , czy będą wierzący czy nie . :O

a jeszcze wiekszy grzech mają ci co nie chodza wcale do kosciola ...........a jeszcze lepiej jak biorą slub czy chrzczą dziecko pomimo ze nie wierzą i robia tylko tak zeby ludzie ne gadali!!!!!! macie grzech!!!!

boga nie ma, kazdy uczony czlowiek o tym wie, poniewaz nie ma nawet istotnej tezy wytlumaczajacej jego istnienie. poza tym kosciol to rodzaj sekty, szczegolnie w polsce, ktora jest ponoc krajem SWIECKIM, kto nie wierzy-zly, kto nie idzie do kosciola- zly, dasz malo na tace- jestes zly, nie masz pieniedzy- slubu nie dostaniesz. a ksiezulkowie? starzy zobczency, ktorym sie oczy swieca na widok kasy? prosze was, mam znajomego ksiedza i doskonale wiem, jak to wyglada "od podszewki" i co sie dla nich liczy. sama nie mam nic przeciwko, jesli ktos jest osoba wierzaca, bo bog, a kosciol to 2calkowicie rozne rzeczy. chrzest zawsze sie daje, na wszelki wypadek, ale dziecko powinno miec wybor czy ma chec chodzenia do kosciola, samo ksztaltuje swoja osobowosc i to jest tego czesc. tylko sie nie bulwersujcie. poza tym autorko, nie dziw sie, ze koscioly swieca pustkami- inni idioci okupuja krzyz pod palacem prezydenckim w warszawie

"nie wierzą i robia tylko tak zeby ludzie ne gadali!!!!!! macie grzech!!!!" no wlasnie, zeby ludzie nie gadali, moze dlatego, ze dzieki naszemu bylemu (dzieki bogu haha) prezydentowi i jego kochanym poplecznikom kazdy, kto do swiatyni bozej nie uczeszcza jest zly, nic nie wart? zastanowcie sie nad soba ludzie, oj zastanowcie

Gość mówić się nie chce !
Dzisiejszy świat jest zły , bardzo zły :( Zaczynając od poszanowania chleba, kończąc na czystości. Narzeczeni, którzy sypiają rok, dwa lub kilka lat przed ślubem... Matki, które sprzedają lub usuwają dzieci, złodziejestwo wszędzie -> w pracy, w sklepie, wszędzie. itd, itp....