Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałam być fear ...

praca a ciąża - co zrobiłybyście?

Polecane posty

W tej firmie pracuję 7 lat, umowa na czas nieokreślony. Pracodawca wydawało się zadowolony. Myślałam, że już nie będę mogła mieć dzieci bo miałam problemy (nieważne), ale udało się nieoczekiwanie zajść w uragnioną ciąże. Z powiedzeniem szefowi odczekałam do 12 tygodnia, ponieważ bałam się poronienia mimo, że problemów nie było. Reakcja szefa? 3 dni PO kazał mi iść myć okna na drabinę, mimo, że to praca biurowa ... gdy powiedziałam, że NIE to dowiedziałam się, że jestem mało efektywna i lepiej będzie jak sobie na zwolnienie pójdę. Boże, jak mi jest przykro ... chciałam normalnie pracować, puki dzidzia pozwoli ... nie chciałam super przywilejów mimo, że się należą. Chciałam być fear, żeby szef miał czas na poszukanie kogoś na zastępstwo, a teraz? Już obdzwania "dupeczki" na moje miejsce, jak tylko znajdzie się odpowiednia to mam spadać na L4 - co wy na to?

burak nie szef :o A mówiłaś, że chcesz pracować, a nie iść na zwolnienie w czasie tej rozmowy w której go powiadomiłaś o ciąży? Hmm... A masz w swojej umowie zakres obowiązków na tym stanowisku pracy?

Gość o fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
co znaczy fear????boisz sie czegos czy jak??

Pewnie, że powiedziałam, że nie chcę iść na zwolnienie, czuję się dobrze itd. Mam określony zakres obowiązków: obsługa klienta (sprzedaż bezpośrednia), praca przy komputerze, realizacja planów itd. Czystość wokół miejsca pracy jest dla mnie czymś oczywistym ... a mycie okien? Zawsze robiła to sprzątaczka, która przychodziła raz na 2-3 tygodnie i pucowała wszystko na błysk ... my utrzymywaliśmy ów porządek. Nie mogę tego zrozumieć? Zawsze na uszach stawałam, żeby było dobrze, a teraz? Chyba mi odpłaca za lojalność. Co ja mam zrobić? Grzecznie iść na L4? Ja wiem już na 100%, że jak się postawie to mnie psychicznie będzie tyrał bo inaczej nie może oficjalnie.

Nie boję ... chciałam być fear, żeby miał czas ... żeby usiąść na moje miejsce trzeba odbyć cykl szkoleń, zdać testy i uzyskać certyfikacje. Na to potrzeba czasu. Wolne i tak będę musiała wziąć prędzej czy później ... chciałam dać czas, żeby nie ucierpiał finansowo. Dla mnie to było oczywiste.

W kodeksie pracy jest punkt informujący że kobieta w ciąży nie może pracować na drabinie, dodatkowo jeśli nie jest to w zakresie Twoich obowiązków to nie miał prawa nakazywać Ci wykonywania takich czynności. Na Twoim miejscu poszłabym pogadać, wyjaśniła to, jak nie zmieni traktowania to cóź, idź na L4, szkoda Twoich nerwów. Wykorzystaj ten czas na zrobienie czegoś dla siebie, np idź na kurs jakiegoś języka żeby się nie zanudzić, a będziesz miała potem dodatkowy atut jak wrócisz po macierzyńskim.

Gość o fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
fair!!!! idiotko nawet nie zajarzyłas pusta pałko o co biega...jezuu..nie uzywaj obcych słów jak ich nie kumasz....polecamy kurs PODSTAWOWY jezyka angielskiego:O

dzięki a fujjjj - super, że są tacy geniusze, którzy pouczać potrafią i mają jeszcze z tego radochę - milego wieczoru ... ciekawe jak wyzwiesz mnie po tym poście (dobrze napisałam? :P) no przepraszam, ale nie rozumiem po co te nerwy

no tak fear to strach ... racja ... zjarzyłam, źle napisałam