Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Poczułam pierwszy ruch dzidzi!!:):)

Polecane posty

Gość kiokfvpojfiovjfd
ciągle zakładasz durne topiki... kogo to interesuje? - no właśnie... - nikogo !

Gość stopka dziecka
i masz 19 lat wspolczuje

Gość kiokfvpojfiovjfd
Ja potrafie zauważyć ze jestes strasznie infantylna... "dzidzia" dla mnie to płod a jak chcesz troche czulej to poprostu dziecko i kogo na forum (obcy ludzie) obchodzi czy czujesz ruchy czy nie/...

Gość coraz bliżej
to fakt, cudowne uczucie:)

Gość egfsgdecgehrh
tylko ja będe ludzka, gratuluję

Nooo, to cudowne uczucie. Teraz dziecko będzie kopać coraz mocniej i coraz czesciej. Mój syn strasznie kopał, całymi dniami, tylko w nocy spał :) Było to potem bardzo widoczne nawet przez ubrania :) Szczęśliwego rozwiazania.

Gość gtheth
Super! Tylko się nie denerwuj jeśli kolejne poruszenie się dziecka wyczujesz dopiero po upływie tygodni. Ja tak mialam. Ruch w siedemnastym tygodniu, potem kilka tygodni bez takich odczuć. A co się będzie działo w drugim trymestrze! Fikołki, łaskotanie, skoki, tańce chyba też. :D

No ja własnie jestem w 2 trymestrze:) nie sadzilam, ze tak szybko to nastąpi tym bardziej, ze to pierwsza ciaza :)... no coz widze, ze niektorym zadziałałam na nerwy, ale nie mialam komu o tym powiedziec bo akurat sama w domu jestem :p

Moje gratulacje ;) Ja nie wiem skad w ludziach tyle jadu i goryczy :ODziewczyna sie cieszy to napisala nam o swoim szczęsciu.Jezeli ktos uwaza to za infantylne i glupie to niech poprostu kliknie na nastepna strone i po sprawie.Z moich obserwacji tutaj na kaffe,widze ze najwiekszym zainteresowaniem cieza sie tematy typu-oceńcie mnie lub-mam male piersi,zobaczcie sami:ODla mnie takie topiki sa glupie i infantylne :O Autorko jeszcze raz gratuluje i zycze wszystkiego dobrego ;)

Autorko,pamietaj ze tutaj oprócz doświadczonych matek siedza takze nic niewiedzace o zyciu "gimgówna"(sorki za to okreslenie ale kiedys ktos tak napisal o gimnazjalistach i jak dla mnie ta nazwa do nich pasuje jak ulal:P ).ktore klikaja w klawaiture aby tylko poklikac.

Gość gryczka
Również gratuluję:-) To wspaniałe uczucie:-) A wnioskowanie o wieku na podstawie użycia słowa "dzidzia" jest nieprawdopodobnie żałosne. Wielokrotnie słyszałam, jak o swoim nienarodzonym dziecku mówiły tak kobiety 25, a nawet 30-letnie. Nie przejmuj się idiotami :-)

Gość cscfsdccdcc
z całym szacunkiem do autorki ale jej słownictwo jest infantylne! fuj! rozumiem zdrobnienia ale infantylny styl powoduje u mnie odruch wymiotny i nie jestem gimgównem:)

no to gratulacje!! JA poczułam pierwszy ruch w 17tyg:) Cudowne uczucie, nie do opisania i zna je tylko kobieta ,która była w ciąży. Teraz mój maluszek tak czasami kopnie, ze prawie po sufid podskakuje hehe:P Ale uwielbiam te jego fikołki:) Będzie mi tego strasznie brakować po porodzie:)

Gość gryczka
Dobrze, ale nawet jeśli słownictwo jest infantylne, to nie świadczy o wieku autorki. Ludzie w każdym wieku używają infantylnego słownictwa.

Gość Też mam termin na 6 lutego:)
i od ponad tygodnia czuje takie bąbelki w brzuchu:) Głównie wieczorami. Wczoraj było to już całkiem wyraźne. Nie przejmuj się złośliwościami. Albo nie mają o tym pojęcia, albo zwyczajnie zazdroszczą.

Nie przejmuje sie:) najwazniejsze, ze się tutaj ludzie, którzy nie są przeciąknięci jadem... No ja wczoraj tez poczułam takie bąbelkowanie i jakby mnie cos smyralo po sciankach brzucha, ale nie potrafie tego opisac. Zresztą byłam przekonana, ze to późńiej się wydarzy,a nie tak wczesnie :)

Gość liljawodna
Angelis gratuluje:) Ja jestem tez w 16,5 tyg i pomalu odczuwam delikatne ruchy. Tez nie mam komu sie pochwalic.

Fajnie, ze mozna sie tym podzielic z kims, kto w tym momencie czuje to samo:) To prawda, ciezko opisac to uczucie, ale jest cudowne. Sama jestem zaskoczona, ze tak szybko - to moja pierwsza ciaza. Bedziesz chciala wiedziec jaka plec ma Twoja dzidzia? My mamy przeczucie, ze nasze to bedzie chlopak.

ja jestem ciekawa jak to jest nie potrafię sobie tego wyobrazić :) Pewnie przyjdzie czas ,że będę wiedziała jak to jest Pozdro Angellss19:)

Gość dziewczynki mam pytanie
super, gratuluję - wspaniałe uczucie :) Wcześnie jak na 16 tydzień przy pierwszej ciaży, na pewno nie pomyliłaś z niczym?:)

Napewno nie pomyliłam:) Sądze, ze kobieta wie kiedy to jest ruch dziecka i ja tak własnie poczułam wczoraj:):) A jesli chodzi o płec dziecka to tak chce wiedziec i to bardzo, ale równiez mam nadzieje i przeczucie, ze to bedzie chłopczyk:)

To nie jest cos, co czulam kiedykolwiek wczesniej. To nie jest tak, ze siedze w skupieniu i wyczekuje. Po prostu czasem czuje jak cos sie tam dzieje:)

Drugi raz raczej nie ma. To takie pojedyncze ruchy. Kilka sekund i juz.

Gość tO FANTASTYCZNIE
ale czy musisz o tym tu pisac i zasmiecac akurat to forum, tutaj prawie wszystkie juz czuly albo beda czuc albo czuja ruchy. Wystarczylo powiedziec mezowi

a Ty nie musisz czytac:) ani nawet wchodzic na watki tego typu.

Gość Milkaa88 - ale
się uśmiałam :D Sufid :D:D:D:D:D:D