Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja szwagierka.....

Siostra mojego męża! Problem rodziny!!!

Polecane posty

Otóż ja z mężem mieszkamy u moich teściów z dwójką naszych dzieci, szwagierka również mieszka ze swoimi dziećmi i mężem u swoich rodziców. I tutaj zaczynają się schody bo szwagierka namówiła teściów że chce przejąć strych i chce tam sobie wszystko umeblować, wyremontowałaś a dla nas został by tylko parter. Szwagier mojego męża to życiowy nieudacznik życiowy, jego żona lepiej zarabia od niego. Gdyby był mężczyzną to sam wybudowałby dom dla swojej rodziny.

Nie wiem nawet jak można mieć taki tupet. Szwagierka dobrze zarabia, jej mąż marniej ale napewno by sobie poradzili gdyby poszli na swoje. Teściowie już postanowili, połowa domu dla nas, druga połowa dla tamtych. To że ja mieszkam z teściami to nic złego, kobiety wprowadzają się do domu swoich mężów i ja się wprowadziłam. Ale mąż mojej szwagierki to ona powinna się wprowadzić do jego domu.

Gość autorka nie ma honoru
chce brac od obcych.

Gość autorka nie nie ma
honoru tylko wymyśliła kiepskie prowo

Gość jak mozna w taki sposob
jak mozna tak rozumowac?wam sie nalezy a im nie? w dodatku ona jest corka twojej tesciowej?dlaczego to ty sie nie wyprowadzisz? szok:)

Gość asdasdsadasdas
Gdyby Twój mąz miał odrobinę honoru i przede wszystkim jaja - zbudowałby Ci własny dom... A gdybyś Ty była odrobinę lepiej wychowana to nie czepiałabyś się swojej szwagierki... Wszak to córka rodziców, a ty jesteś tylko przybłędą z papierem i chcesz się rządzić.

Gość helllka
chyba w zborach cyganskich kobiety wyprowadzaja sie do domu meza;)... a twoj maz to tez nieudacznik, bo mu mamusia i tatus dom postawila;)

Gość wnioskuje....
zamiast zerowac na innych wzielabys sie do pracy by byc na swoim!! Przeciez i tak nigdy ten dom nie bedzie tylko wasz ani tylko ich no chyba ze sie splacicie nawzajem..... Czy decydujac sie na wspolne zycie nie myslalas o tym by miec WLASNY dom lub mieszkanie?? by zalozyc jak ludzie rodzine i zyc tak jak powinno sie zyc?? NA SWOIM???!! NIE ZERUJ NA INNYCH!! aaaaa a twoi rodzice co wam dali "na nowa droge zycia" ze klocisz sie nie o swoje???

Gość tvn24 nonstop
a ja uwazam ze to córka powinna zostac z matka zeby jej na starosc pomagac Ale ja odeszłam z domu do męza i zamieszkałam u tesciów Dostawilismy sobie pietro i mamy oddzielne wejscie Tesciowa nie narzuca mi sie i czasem jej tydzien nie widze mimo wspólnego domu Dlaczego to Ty masz zamieszkac a tesciow a ich syn ma sie wyprowadzic ? Wv czyms jestes od niej lepsza ? czy tylko cwansza ?

Gość piczkaxxxxxxxx
ales ty glupia, siostra meza i twoj maz maja takie samo prawo do tego domu wiec o chooj ci chodzi, nie potrafisz obiektywnie na to spojrzec a doopczysz dlaczego twoj kochany zaradny mezulek nie moze postawic domu , ke? :classic_cool:

A niby jak się wyprowadze jak ja i mąż zarabiamy marne grosze??? a szwagierka ma może męża nieudacznika ale ma dobre zarobki więc ją byłoby stać na wybudowanie domu. Na temat szwagra mojego męża miałabym wiele do powiedzenia, marnie zarabia, jest niezaradny życiowo, tak bardzo że nawet wbrew tradycji jaka jeszcze obecnie panuje w PL przyjął nazwisko żony.

Tak durne zachłanne dzieci.. biedni Ci rodzice twojego męża :o najchętniej byście ich wyrzucili z domu i sami się panoszyli i rozpętywali wojnę o dom.

A co moi rodzice mieli nam dać. Dali nam troche pieniędzy z okazji wesele, gdy były chrzciny moich dzieci to też dostaliśmy od rodziców po 2 tysiące za pierwszym i za drugim razem. Po swoich rodzicach dostane chociażby mieszkanie bo jestem ich jedyną córką ale narazie droga daleka do tego.

Gość do autorki ,,,,,,,,,,
szwagier twojego męża jest niezaradny! chyba tak samo ja i TY i twoj mąż!!! szuakjcie lepszej pracy żeby mieć lepsze zarobki i won na swoje sępie jeden Siostra twojego męża ma takie samo prawo do tego domu jak i twój mąż!

Gość wnioskuje....
to wiec siedz cicho i nie obrazaj innych ze ktos jest nie zaradny bo jak narazie to mozna powiedziec o tobie ze taka jestes skoro siedzisz u kogos i zerujesz..... a skoro jestes jedynaczka to zapierdzielaj do swoich rodzicow z dziecmi i mezem i nie stwarzaj problemow innym. A poza tym DLACZEGO????!!!! cie strasznie deprawuje ze szwagier nosi nazwisko zony??? przeciez to nie jest uszerbek na godnosci!!!:O

Moi rodzice mają małe mieszkanie dwupokojowe i co? ja bym tam miała mieszkać z mężem i dziećmi? Chyba nie bez powodu mówi się że ojciec przekazuje dom i inne dobra materialne synowi. Co do nazwiska to twierdze że jeśli mężczyzna bierze nazwisko żony to pewnie uważa że to ona powinna go utrzymywać i tak jest w tym przypadku że szwagierka zarabia lepiej od swojego męża.

Gość piczkaxxxxxxxx
"Co do nazwiska to twierdze że jeśli mężczyzna bierze nazwisko żony to pewnie uważa że to ona powinna go utrzymywać " :D ładnie ześ zacofana jest :D zarzucasz szwagrowi meza niezaradnosc a sama nie lepsza jestes ty i twoj mezulek , spojrz najpierw na siebie a potem wymagaj od innych . poza tym co ci siostra meza przeszkadza?

Gość gosia342
ja bym cie wykopała z tego domu na miejscu tesciowej w pięć miniut dosłownie. Tam nie ma nic twojego, ciesz sie ze cie tam łaskawie trzymają wogóle. Zadna matka nie będzie faworyzowac synowej kosztem własnej córki czego ty oczekujesz wogóle. Jak będa mieli życzenie to cały dom im odpisza i g***no im zrobisz

Gość piczkaxxxxxxxx
"Gdyby był mężczyzną to sam wybudowałby dom dla swojej rodziny ." to cytat z pierwszego twojego posta :D kogo ty se za meza wzielas :classic_cool:

Gość Qari q
I kto tu jest niezaradny życiowo :D

Przeszkadza mi bo ona zabiera strych, a jej mąż powinien wybudować dom dla nich. Z resztą moi teściowie mają mnóstwo działek na wsi(więc napewno by dali szwagierce by miała na budowanie domu). Ale teściowie postanowili że działki również podzielą równo, tak samo jak teść podzieli równo swoją firme.). Ma oprócz tego dostaniemy domek(mały!) w górach a szwagierka dostanie drugi domek nad morzem. Swoje akcje teściowa też podzieliła między moim mężem a jego siostrą. Pytałam się wiele razy teściów czy nie chcieli by jakoś rozsądniej podzielić swój majątek to usłyszałam podzielili najrozsądniej jak tylko mogli.

Gość piczkaxxxxxxxx
"Przeszkadza mi bo ona zabiera strych, a jej mąż powinien wybudować dom dla nich." ale dom chyba tez podzielili na pol tak ? wiec czemu wy macie dostac strych a nie oni? jej maz powinien wybudowac a twoj nie ? :D co to w ogóle za postawa roszczeniowa wobec teściów . dziwie sie ze po twoim pytaniu (bezdennie głupim) tesciowie nie chca oddac wszytkiego swojej corce jak dla mnie to provo jak nic , bo nie wyobrazam sobie jak mozna byc taka zachłanna idiotka :classic_cool:

Ale mój mąż mieszka u swoich rodziców. Więc to chyba normalne że to on powinien dostać wszystkie dobra, jego szwagierce teściowie mogą coś odpalić. Coś w stylu posagu.

Gość gosia342
szwagierka też mieszka u swoich rodziców więc to chyba normalne ze to ONA powinna dostac wszystkie dobra A ty jesteś dla nich obca baba tylko wiec albo sie sobie wybudujcie a jak was nie stac to siedź cicho w jednym pokoju i nie waż sie mieć swojego zdania bo ci jeszcze w***l spuszcza jak będziesz podskakiwac

Gość piczkaxxxxxxxx
ale jego siostra tez mieszka u jego rodzicow pustaku :D oboje sa ich dziecmi tylko roznica taka ze twoj maz ma ptaszka a siostra ma tzipke wiec nie to nie jest normalne aby faworyzowac jedno z dzieci ze wzglegu na płeć , ale widze ze jestes zbyt tępa aby to ogarnąć :classic_cool: mowisz ze dzialki tez podziela na pol wiec wy tez mozecie postawic na jednej z nich dom a reszte sprzedac aby miec forse na postawienie chałupy głupia pissssdo :classic_cool:

A niby jak postawimy z mężem dom jak oboje marnie zarabiamy. Drugi powód to te wszystkie działki są na wsi. Kolejna rzecz jaką zrobili teściowie to my dostaliśmy malutki domek w górach a tamci domek nad morzem. Nie widzicie różnicy, a akcje??? Teściowa postanowiła jeszcze podzielić akcje na pół. A nie wiem że to ja i mój mąż mamy gorszą sytuacje, jakoś jej to nie interesuje.

Gość kamcia_25
a dlaczego Twoj mąż nie wybuduje dla was domu:P?

Już pisałam że ja i mąż marnie zarabiamy, właściwie to teściowie dokładają się nam do wszystkiego.