Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plasterek Miodowy

Czym golić nogi i okolice intymne...?

Polecane posty

Gość Plasterek Miodowy

Może powiem o doświadczeniach do tej pory, aby pokazać czego próbowałam. Od razu dodam, że nie stać mnie na profesjonalną depilację u kosmetyczki czy laserowe usuwanie włosków (studentka na stypendium, czyli ledwo co rachunki płacę). 1. MASZYNKA - nogi - nadaje się świetnie do nóg, ale golić nie później niż 15 minut przed pokazaniem nóżek. Po mniej więcej 3-4 godzinach znowu mam szorstkie nogi. Dodatkowo mam cały czas czarne "plamki" od włosów (bo mam czarne włosy?) więc nawet jak mam super gładkie to wydają się nie do końca ogolone a na solarium chodzić nie mogę, by się opalić (a wakacje w mieście). - okolice intymne - na sucho tylko i tylko tuż przed seksem. Po 20-30 minutach robią się zaczerwienienia i przez kolejny tydzień lub więcej nie mogę dogolić tych okolic, wciąż są zaczerwienienia, krostki i... włoski ;/ Używając mydła czy pianek do golenia o wiele szybciej mi się robią zaczerwienienia - w sumie od razu i włoski są chronione przez bąbelka ze skóry i nici z golenia. 2. PLASTERKI WOSKOWE - używałam właśnie jakieś 15 minut temu - nogi - jak miałam 4 tygodnie od chłopaka to użyłam i wyszło super!! Ale teraz razem mieszkamy, więc nie mogę przez miesiąc "hodować" włosów a na nogach mam za krótkie aby wosk załapał. Wyrywa po 3-4 włoski na raz i mam potem ultra podrażnienia. U chłopaka na klatce piersiowej wychodzą jak marzenie włoski, no ale to też długie włoski... Próbowałam ostatnio firmy Joanna, pomarańczowe i zielone - okolice intymne - szkoda gadać. Rozgrzewałam wosk, przyklepywałam jak napisane... I rwiemy! BOLI JAK CHOLERA a usunięcie może 2-3 włosków to sukces, a potem nie jestem w stanie majtek nałożyć bo boli ;/ 3. PIANKI/PASTY/KREMY DEPILUJĄCE Nawet na marki z dopiskiem "super wrażliwa skóra" lub "dla alergików" sprawiają, że skóra piecze mnie jak oparzenie. Przeżyłabym, ale mi nigdy nawet pół włosa nie usunęło, a zdarzało mi się mimo bólu wytrzymwać te 15 czy 20 minut "działania" 4. MASA CUKROWA (pasta cukrowa?) Kupiłam ostatnio w aptece, raz zrobiła mi koleżanka, która robi sama od lat. Podobnie jak w przypadku plasterków woskowych. Niestety. Co jeszcze mogę spróbować zrobić? :( Zależy mi na tym, żeby mieć gładkie nogi i między nimi, mam wrażenie że chłopaka trochę odrzuca taki "niedogolony bober" ;) a nie wiem co z tym zrobić....

Gość gość
sposobów jak widać jest sporo, ale jednak z miejscami intymnymi trzeba uważac bo są dość wrażliwe i u mnie pojawiały się podrażnienia. Dla mnie najlepsza była pasta cukrowa, a potem zdecydowałam się na depilację laserem, więc teraz już mnie problem z niechcianymi włosami i podrażnieniami nie dotyczy.

Gość Mariolla87
Mnie po depilacji miejsc intymnych nie pojawiają się podrażnienia, ponieważ depiluję się kremem przeznaczonym do wrażliwych okolic. Na nogi, po zabiegu kładę ten preparat - http://xurl.pl/56ja i też podrażnienia nie występują. Dodatkowo ten krem opóźnia odrost włosków, przez co robię kolejną depilację po tygodniu.

Gość gość
nogi pół biedy, ale jednak miejsca intymne to się trzeba zastanowić czym golić bo jednak dość wrażliwe i ulegają podrażnieniom Dlatego maszynka w moim przypadku odpada. Myślę o depilacji laserem tylko chciałam zapytać ile to kosztuje?