Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliaaaawodna

czy w ciąży można używać tamponów?

Polecane posty

Gość liliaaaawodna

jak w temacie, bardzo nie lubie podpasek, alew nie chcę zaszkodzić dziecku, czy mogę używać tamponów? tych mini oczywiście

Gość lilijko...
A po co ci tampony? okres masz?

Gość gryczka
Ale po co? Masz okres w ciąży? :-o

Gość liliaaaawodna
no mam krwawienie w terminie okresu, podobno prawie połowa kobiet tak ma, co sie dziwicie?

Gość jak by to powiedziec
poronilas

Gość gryczka
Prawie połowa??? Ja tam wiem, że kilka procent. Nie wiem jak duże jest takie krwawienie, bo ja nie miałam, ani żadna ze znanych mi kobiet. Tamponów na pewno nie polecałabym, mogą zbyt podrażnić śluzówkę i doprowadzić do infekcji, jeśli krwawienie jest skąpe. A jeśli nie jest, to jechałabym do szpitala na Twoim miejscu.

Gość gryczka
W ogóle chyba ze skąpym też bym pojechała. Skąd wiesz, że to nie poronienie?

Gość bnpol
jestes pewna ze to nie krwawienie z poronieia? tak sobie lekko piszesz o tamponach i nie pomyslisz ze moze dziac sie cos zlego?? ja pierdole co za idiotka z ciebie....

Gość lkdd
Jeśli potrzebne Ci są tampony to znaczy że z Twoją ciążą jest coś nie tak.

Gość liliaaaawodna
nie straszcie mnie, dzwoniłam do gina i powiedział że to normalne, że prawie połowa kobiet to ma

yyy...ale która połowa kobiet? Ta połowa, co poroniła czy ta połowa co nie wie, że jest w ciąży? Te co mają jeszcze krwawienia w ciąży okresowe to na pewno nie żadna połowa.

Gość gryczka
Wiesz co, jak ja dostałam bardzo lekkiego, beżowego plamienia w 5 tygodniu, to mnie mój gin kazał jechać do najbliższego szpitala, żeby sprawdzić, czy się z ciążą nic nie dzieje. Jeśli bez badania on stwierdza, że to normalne, to chyba jest idiotą.

Gość jak by to powiedziec
ja sie z krwawieniem nie spotkalam NIGDY!! jedz na pogotowie

a tak jesli chodzi o pytanie to NIE powinno sie uzywac tamponów, bo w ciąży flora bakteryjna kobiety nieco się zmienia i tampon może wywołac jakies stany zapalne czy bakteryjne nawet jesli przed ciążą wszystko było ok.

Gość liliaaaawodna
ja do niego dzwoniłam i powiedział że ma się nie martwić i czekac na wizyte, a wy ze mam jechać do szpitala? teraz to juz sama nie wiem... mam juz takie krwawienie 3 raz, zawsze przechodziło, tym razem jest troche silniejsze

Gość gryczka
Ja bym już dawno do szpitala jechała, a nie siedziała na kafeterii. To że już się zdarzało i nie oznaczało poronienia, o niczym nie świadczy.

Gość liliaaaawodna
dobra to pojade do lekarza, ale jak mąż wróci, bo sama nie mam jak

Gość gryczka
Tymczasem tamponu nie zakładaj, raczej podpaskę jeśli już.

Gość liliaaaawodna
dobra, zakładam podpaske, dzieki

Gość liliaaaawodna
w 15

Gość liljawodna
wiesz co ,zmien sobie nick prosze cie,bo jeszcze ktos pomysli ze to ja wpadlam na pomysl uzywania tamponow w ciazy,bo tez jestem liljawodna w 16 tyg!Dzieki! Tez mialam plamienia i odrazu polecialam na usg i uzywalam wylacznie podpasek.

Podpaskę, i jeszcze weź ją ze sobą żeby lekarz mógł ocenić krwawienie- zupełnie poważnie piszę. Ja osobiście słyszałam tylko o jednej dziewczynie która przez 3 m-ce ciąży miała krwawienie takie samo jak okres, i wszystko było ok, ale to relacja jej męża, więc nie wiem jak to wyglądało naprawdę. Każde krwawienie musisz skonsultować z lekarzem a Twój ginekolog jest niepoważny. Nawet taka jedna durna lekarka u której byłam w zastępstwie (mój gin na urlopie) strzelała mi straszne fochy że w ogóle przyszłam na wizytę i stwierdziła że rozumiałaby tylko jakbym z krwotokiem przyszła... Każdy lekarz powtarza że krwawienie trzeba konsultować natychmiast, jak się nie ma tego dnia wizyty to do szpitala, z lekkim plamieniem bez dodatkowych objawów typu bóle, skurcze, można poczekać dzień- dwa do zaplanowanej wizyty.

Gość gość
Dziewczyny gadacie bzdury,ja mam męża ginekologa i krwawienie w terminie miesiączki może występować do 2 trymestru bardzo dużo kobiet teraz nawet nie wiedzą że są w ciąży bo mają regularnie miesiączki do 2 trymestru...Przestańcie straszyc kobiety jak się nie znacie...Każda kobieta ma innaczej

Gość gość
To Ty chyba nie wiesz co to jest miesiączka... Co się wtedy dzieję w organizmie kobiety. Jeśli doszło do zapłodnienia to nie ma mowy o miesiączce! Krwawienie owszem.

Gość alinacd
plamienie moze wystapic ale niewielkie, a tampony sa niewskazane bo moga powodowac infekcje!!!!!! a z wiekszym plamieniem to bm jednak pojechala do lekarza albo szpitala zbadaja i najwyzej potwierdza ze wszystko ok z dzieckiem

Gość gość
a jeśli w okresie są skrzepy krwi dość spore, mogę tym sposobem wykluczyć ciążę??

Gość kobieta123456
ja miałam krwawienie i zostawili mnie w szpitalu i okazało się ze miałam krwiaka , tampon w ciąży ha ha śmiechu warte....