Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurwiona jak osa

DLACZEGO TE FRYZJERKI SĄ TAKIE TĘPE?!

Polecane posty

Gość wkurwiona jak osa

Byłam wczoraj u fryzjera. Tłumaczę jej, że chcę żeby mi trochę te włosy delikatnie pocieniowała i ogarnęła, żeby nadać im trochę kształtu, z grzywką niech coś zrobi, bo jest za długa. Dała mi gazetkę, pogadałyśmy sobie. Efekt końcowy: włosy do ramion (miałam piękne włosy do połowy pleców), niepocieniowane w ogóle, grzywka trochę ścięta, ale bardzo minimalnie. Myślałam, że jej kłaki z łba powyrywam zaraz. Suczysko głupie ucięło mi pół włosów 😠 Całe życie zapuszania piór na nic 😠 Ja pierdole :(

Gość Iza87
Wpólczuje CI szczerze, biedactwo. Widocznie trafiłaś na jakąś początkującą, tępą dzidę. A jak Ci pokazała w lusterku tył i zapytała czy pasuje (no bo chyba wszystkie tak robią) to co powiedziałaś?

Gość wkurwiona jak osa
Powiedziałam, że jestem rozczarowana i nie takiego efektu oczekiwałam. :( Jestem załamana. Włosy sięgają minimalnie za ramiona. Taka długość do dupy. Nie wiem co z tymi włosami teraz robić, bo nawet na lokówkę się nei nadają :( Będę musiała teraz czekać co najmniej rok, żeby odrosło.

Gość taka sobie jednaaaaaa
heh miałam dokładnie tą samą sytuację w czerwcu chciałam wycieniować włosy tylko, zakazałam ścinania na długości (miałam włosy za łopatki) no i debilka ścieła mi włosy do ramion miałam zapłacić za fuszerkę 30zł nie zapłaciłam, zrobiłam awanturę szefowej i pracownicy i wyszłam teraz odrosły mi ok 5cm ale nadal mam krótkie;/

Gość ja nareszcie znalazlam dobra
fryzjerka. co prawd ajak na warunki w moim miescie i moja kieszen dosyc drogo bierze, ale przynajmniej rozumie co sie do niej mowi. wyszlam od niej bardzo zadowolona, mialam na glowie wlasnie to co chcialam.

Gość z ciekawości kot zjadł ości
Moja szwagierka jest fryzjerką. Jak widzę co Ona sobie sama na głowie robi to się na wymioty zbiera. Co tydzień inny kolor. Włosy popalone, poniszczone - suche jak siano. Teraz ma takiego wystrzępionego pazia - czarno-białego. Wygląda jak skunks. Ma focha, że się u niej nie czesze tylko chodze i płacę innej fryzjerce. :P

Gość ellbal
U mnie wczoraj była identyczna sytuacja! Od września zapuszczam włosy, gdy idę do fryzjera to mówię by podcięli mi minimalnie, ponieważ zapuszczam włosy i wszystko było ok. Wczoraj się dowiedziałam, że moja fryzjerka zachorowała i inna mnie przejęła. Ufałam jej bo to najlepsza sieć fryzjerska-Carlo Biani. Co tu ciężko zrozumieć- "minimalnie końcówki podciąć"?! A jednak! Mam do ramion włosy, wszystko na darmo! Prawie rok! Tyle cm się poszło pieprzyć..! A grzywkę miałam na ukos postrzępioną, to teraz mam na ukos prostą! Jedynie farba i pasemka wyszły zajebiście. Zła jestem, gładzę się po włosach jakby to miało coś dać i je wydłużyć... A w środę na wyspy kanaryjskie lecę, poprostu super!

bo myślą, że skonczą byle kurs i nadają się do tego fachu. a do tego potrzebna jest smykałka :O

Gość gdfkhgjksadh uh rgkdsnzfks
bo to tępe strzały po zawodowce :O:O

smykałka swoją drogą, ale skoro klientka prosi o minimalne podcięcie, to minimalne a nie 10 cm :/

Gość taka sobie jednaaaaaa
ja tez uważam, że to nie o smykałkę chodzi:) tylko o zrozumienie klientki- jak mówię, że na długości nie podcinać tylko włosy wycieniować to oczekuję, że fryzjerka to zrobi a nie upitoli mi ponad 10cm włosów:)

faktem jest zeczasami sie nie da obciac 2 cm bo koncowki sie niszcza bardzo. moje byly zniszczone,a le wycieniowalam mi wlosy, a te od spodu najdluzsze faktycznie obciela najmniej jak sie dalo.

O tak właśnie jest! Ja kiedyś miałam taką fryzjerkę co mówiłam: pani Małgosiu pół centymetra, tylko te końcówki. A tu ciach, ciach, ciach, ciach i z jednej strony i z drugiej, i znów z prawej i z lewej MASAKRA! Miałam piękne długie gęste włosy, a tak mi ścieniowała i skróciła, że mi niewiele ich zostało:( więcej do niej nie poszłam;]

dlatego ja sie boje do fryzjera chodzic :P chce zapuscic i podcinam tylko grzywke, chociaz juz sie nieraz zdarzylo ze mialam za krotko scieta :/

Dokładnie fryzjerki to czasem przesadzają ja mam długie włosy chcę je trochę jeszcze zapuścić byłam u fryzjerki i nie dość ,że zamiast 2cm to 5 cm mi orąbała to jeszcze zrobiła mi kolorowe pasemko miało być jedno takie grube.kolor miał trzymać ok półtora miesiąca to trzymał 2 tyg :O:O maskara musiałam iść jeszcze raz oczywiście gdzie indziej,żeby mi pofarbowały to pasemko nie dość,że kłamią to jeszcze tną jak szalone :O

noo te fryzjerki 😠 kurde jak ja ide na podcinanie koncowek to zawsze mi polowe wlosow wytnie 😠 skandal koorfffa 😡 :O

łojebie pół włosow na lebie i potem jak ta kura wyskubana chodze {zly] i jeszcze za to jej place phiii 😡

a tak na marginesie, rzadko spotykane są fryzjerki z ładnymi włosami. wsziedzie jakieś kukunamuniu na łbie, afeee

samemu jest ciezko sie obciac ladnie ;p no i wiekszosc z nich eksperymentuje na swoich wlosach :)

Gość ioj
a mnie ciekawi jak mozna byc tak tepym, aby nie patrzec w lustro co fryzjerka robi i nie zareagowac w pore. Jak by cie na lysola zrobila, to tez bys sie zorientowala dopiero po fakcie?

To samo mi kiedyś zrobiła moja własna mama... poproszona o obcięcie końcówek, skróciła włosy które sięgały prawie do tyłka, tak że końcowy ledwie do łopatek były- stwierdziła że miałam te 20-25 cm. zniszczonych końcówek :/ Myślałam że się załamię. Jak strzygę to tylko w jeden sposób, u sprawdzonej dziewczyny (znajoma fryzjerka), sama też ma siano na głowie ale rozumie co to znaczy" na karku do linii włosów, z przodu za brodę i po skosie równo od jednego do drugiego... Moja mama ma takiego krótkiego jeżyka, ostatnio przed weselem poszła do fryzjera- nie wiem po co, bo naprawdę niewiele można tym zrobić, wróciła z płaczem i włożyła głowę pod kran, do tej pory nie wiem co jej zrobili :D

Gość mała18888
było trzeba patrzeć w lustro i określić się fryzierce i co tak naprawde żądasz od niej. fryzier to osoba tworzaca twoj wizerunek a jesli nie potrafisz tego sama określić to polecam wizytę u profesjonalnego stylisty, który "ogarnie" Twój wizerunek. polecam fryzierów do których ma sie sentyment a nie koniecznie tych fryzierów do których wchodzi sie z ulicy i oczekuje sie cudów.. pozdrawiam fryzierka!!!

jezu jutro na 11.00 idę do nowej bo moja wyjechała za granicę - już się boję :(

Gość necrotrup
mała18888, najpierw się dowiedz jaki zawód wykonujesz, a potem udzielaj się na forum :o