Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkaa366

Tabletki anty a ciaza!

Polecane posty

Gość olkaa366

Hey mam pytanie..ostatnio bylam na wakacjach na ktore zapomnialam zabrac polowe waznych rzeczy.W tym tabletki anty.Po 4 dniach nie brania dostalam okres.Gdy wrocilam do domu to bylo juz na 8 dzien przerwy wzielam tabletke tak jak zawsze .Dzis mam wziasc ost tabletke.i bd czekala na okres ale boje sie ze go nie dostane ze poprostu przez to ze zapomnialm tabletek i rozregulowalam wszystko i zas na nowo bralam moglabym zajsc w ciaze.Nie wiem co mam myslec;( z gory dziekuje za odpis;)

Gość olkaa366
a i czy poprostu mimo to ze biore tab.a bylabym w ciazy nie dostane okresu czy tak i tak one wywolaja mi okres??

Gość tajasne
1. jesli jestes w ciązy to krwawienia nie bedzie. 2. najpiew tak sie robi a potem sie narzeka ze zaszłam podczas brania tabletek :P 3. w jakim sensie wrociłaś do domu na 8 dzien przerwy? przerwa mam trwac 7 dni. jak przeciągnęłas to o chociaz jeden dzien - zabezpieczenie sie zmniejsza. 4. jesli w trakcie przerwy nie dostaniesz okresu to zanim zczniesz następne opakowanie - zeób test.

Gość hanna8701
a ja mam inny problem, otóż 20 lipca wzielam ostatnią tabletke poniewaz postanowilam odstawic, mialam krwawienie z odstawienia przez 4 dni i teraz czekam na normalny okres, ale zastanawia mnie jak do tej pory z moją płodnością no bo napewno nie tak jak w normalnych cyklach a nieukrywam ze chcialabym zajść w ciąże. Pozdrawiam

Gość olka - sorry, ale narobiłas
sobie niezłego bigosu. Nie wzięłaś całego opakowania, dostałas okres i od tego liczyłaś jakąś przerwę??? Powiem ci, że nie zabezpieczona wcale jesteś, bo to co zrobiłaś, to chyba najgłupsza rzecz jaką mogłaś zrobić. Poczekaj na następny okres i zacznij brać tabletki pierwszego dnia krwawienia. A póki co zabezpieczaj się inaczej. Do tej następnej co odstawiła - w pierwszym miesiącu po odstawieniu płodność jest większa niż zwykle. Tak twierdzi większość ginekologów

Gość hanna8701
to fanjie, tylko jeden minus - ciąże mnogie!! Ale cóż...

Gość tajasne
ale to nie jest regułą. zwięszenie płodności po odstawieniu występuje u nielicznej grupy kobiet, a nawet mimo tego wiekszosc kobiet po pigulkach ma ciąże pojedyncze (nawet jesli sa uwalniane dwa jajeczka w jednym cyklu to zapładnia sie jedno). wiec bez strachu :)