Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafetarianka dzis na pomorancz

zwolnienie długoterminowe od lekarza rodzinnego

Polecane posty

Witam Od jakiegos czasu lecze sie na depresje Jednak leki które biora troche mnie przymulaja Na depresje leczy mnie lekarz rodzinny biore Citalopram Mam pytanie Czy taki lekarz moze mi wystawic zwolnienie w zwiazku z choroba ?Czy tez bede musiała chodzic do psychiatry ? Czy wogóle na depresje mozna isc na zwolnienie ? Zalezy mi na długim zwolnieniu bo w firmie ma byc redukcja etatów i jak juz dostane wypowiedzenie to chciałabym zeby Zus płacił mi i dłuzej miałabym poieniadze Nie ukrywam ze chciałabym depresje (skoro juz ja mam i sie lecze )wykorzystac do przedluzenia okresu pobierania pieniedzy.

Wrrrr Nie pytam o piguły tylko o zwolnienie

Gość kiniakinia000
zmień citalopram na tianeptynę np ona nie przymula

wogóle nie chciałam niczego brac Tyle lat nic nie brałam i zyje ale lekarz sie uparł ze długo tak nie pociagne i bedzie coraz gorzej ( bóle somatyczne np) i kazał mto brac przez minimum pól roku do kilku lat nawet Zaczełam brac i rzeczywiscie zauwazyłam poprawe nastroju ale tez sennosc chodze tam bo zakład pracy mi to opłaca ale jak mnie zwolnia to strace mozliwosc chodzenia tam a wizyta kosztuje 120 zł prywatnie Dlatego pomyslałam ze jak mnie zwolnia to poszłabym na zwolnienie lekarskie i zus przez pół roku mógłby mi płacic i miałabym zeby raz na miesiac pójsc po recepte Nie bede przeciez co miesiac zmieniac lekarza Stad moje pytanie Czy lekarz rodzinny moze na depresje trzymac 6 mies na zwolnieniu

Gość kiniakinia000
lekarz rodzinny może Ci wypisać zwolnienie na 2 tygodnie i tak za każdym razem.żeby dostać takie długie to musisz isć do psychiatry.ale nie sądzę żeby chciał Ci na tak długo wypisać, bo go zus może przydybać i będzie płacił Tobie on a nie zus wtedy

Gość kiniakinia000
ale można zapytać na jaki maksymalnie czas można wziąć zwolnienie.albo zmienić leki na nowsze

kiedy on sie uparł na te Nawet go pytałam o inne ale powiedział ze te sa najmniej inwazyjne Nawet miałam problem z ich zakupem i proponowano mi zamienniki to jak zadzwoniłam do niego to sie nie zgodził Tylko te i zadne inne Nie wiem dlaczego Dał mi nr telefonu do siebie jakby sie cos działo albo kazał smsa wysłac o kazdej porze gdybym miała problem Pomyslałam wiec ze lekarz z powołania Zawsze pyta najpierw jak sie czuje jak w domu pracy co robiłam ciekawego co czytałam itp Dopiero potem o zdrowiu Dlatego mu zaufałam

Gość kiniakinia000
akurat psychiatrzy tacy są :) pytają o hobby, rodzinę, związki itd bo to element wywiadu :)

tylko ze to lekarz rodzinny -internista

Gość kiniakinia000
to może idź do specjalisty?zna na pewno dużo więcej leków i te najnowsze i przy okazji zapytasz o zwolnienia

dzieki :)