Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dafne12

biegnę a nie chudnę

Polecane posty

Gość flfjdjfd
pooglądaj dobie jakieś zawody lekkoatletyczne , gdzie dziewczyny biegają na długich dystansach- wyglądają jak anorektyczki a jedzą wiećej kalorii niż górnik przodowy. organizm nie wie , że chcesz się odchudzać , zauważył tylko że zużywasz nagle dużo energii , więc próbuje to nadrobić i gromadzi energię w postaci tłuszczu . jak przyzwyczaisz organizm do systematycznego , większego wysiłku to zaczniesz chudnąc w oczach

Mój kolega po pierwszym bieganiu schudł 4 kg, ale był gruby a tempo było zabójcze. Po kolejnych kilku razach jego brzuch zamienił się w wiszący kawał skóry :) Komicznie to wyglądało, ale po kilku kolejnych bieganiach skóra mu się naciągnęła. Teraz znowu jest tłuściochem-obżartusem :D

cyt "tluszcz zmienia sie w miesnie" Ludzie czy wy macie pojecie co wy piszecie ?! Nie macie pojecia o dietetyce a udzielacie sie.. Po 1 jaka intensywnosc biegania, jaki dystans? Po 2 ile posilkow dzinnie zjadasz 3 czy unikasz produkty z wysokim indeksie gliko czyli prostych cukrow? 4 zwiekszylas podasz wody ile chcesz zrzucic

cyt "tluszcz zmienia sie w miesnie" Ludzie czy wy macie pojecie co wy piszecie ?! Nie macie pojecia o dietetyce a udzielacie sie.. Po 1 jaka intensywnosc biegania, jaki dystans? Po 2 ile posilkow dzinnie zjadasz 3 czy unikasz produkty z wysokim indeksie gliko czyli prostych cukrow? 4 zwiekszylas podasz wody ile chcesz zrzucic

Gość dziwne..
moja siostra po 2 tyg. biegania schudła 5 kg, ale jadła potrawy gotowane na parze , sałatki, i od razu jedrnośc ciała było widac

Gość dafne12
spróbuje pilnować diety, ale jak mówię jeśli nie zmieniałam nic w diecie, a wzrosło zapotrzebowanie ,bo taki bieg to jednak wymaga energii, to skąd organizm ją brał? bo waga taka sama jakbym wogóle nie biegała

Gość dafne12
może być tak że woda zatrzymuje się w organizmie?

Gość Ula1975
Hej, Biegam od trzech miesięcy. pierwszy miesiąc była masakra, szybko się męczyłam, nie mogłam przebiec pełnych 10 minut," wypluwałam wnętrzności" ;} puchłam i nie widziałam żadnego efektu w bieganiu...Dziś po trzech miesiącach biegam 40 minut codziennie a na pewno co drugi i nie sprawia mi to żadnego problemu. Schudłam 4 kg. nie wiem czy to dużo czy mało, ale czuje się dobrze sylwetka zaczęła mi się wysmuklać i po ciuchach widzę że zaczęłam się mieścić w spodnie które musiałam kiedyś schować głęboko. Dieta? Hm, no cóż...jak każda kobieta patrzę co jem i staram się unikać słodyczy , fast-food i takie tam... Mój jedyny problem to taki że muszę zainwestować w dobre buty, te za 100 zł nie nadają się oraz muszę nabrać motywacji do biegania w chłodne, zimne dni :[ - to mnie martwi.

Gość Luśka ze Sląska
w chłodne dni biega się lepiej:)

Gość Luśka ze Sląska
a ja biegam od stycznia i zdecydowanie lepiej biegnie się jak jest chłodnie

zeby chudnac trzeba miec odpowienie tetno, spalanie tluszczow nastepuje kiedy tetno wynosi 55-65% wartosci maxymalnej, mozna to obliczyc wg wzoru dla kobiet (226 twoj wiek) x 0,6 i dla mezczyzn (220 twoj wiek) x 0,6

dla kobiet (226 minus twoj wiek) x 0,6 i dla mezczyzn (220 minus twoj wiek) x 0,6