Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fafagatara

szare mydlo

Polecane posty

Gość fafagatara

Ostatnio kosmetyczka polecila mi szare mydlo na moja cere z problemami tradzikowymi.. tzn nadal mam pewne niedoskonalosci ktore nie sa widoczne tak bardzo ale niestety sa i chialabym sie ich pozbyc... Czy uzywacie szarego mydla do mycia twarzy ?

Gość jkfkfkjjffjj
lepszy jest plyn do higieny intymnej,nie wysusza tak skóry

Gość fafagatara
szare mydlo tez nie wysusza skory... uzywam go juz od tygodnia i nie zauwazylam zebym miala wysuszona skore tak jak po niektorych zelach do mycia twarzy. Pytam czy wam pomaga bo jestem ciekawa czego moge sie spodziewac... Szczerze to pytalam juz kilka kosmetyczek i prawde mowiac zadna nie slyszala o myciu twarzy plynem do higieny intymnej.. zreszta mnie chodzi o szare mydlo bo podobno dziala dobrze na cere tradzikowa

Gość jkfkfkjjffjj
Mi osobiście szare mydło wysuszyło skórę i na trądzik nie pomogło. Później poczytałam o myciu twarzy żelem do higieny intymnej i zaczęlam stosować, pryszcze zniknęły i nie mam suchej skóry jak po szarym mydle ale wiadomo, na każdego działa co innego.

Gość cieciunio
myj wodą toaletową :) tylko głęboko gąbkę zanurzaj :P

Gość usbwww
Do mycia twarzy używam mleczka zioła polskie, super części cerę i na długo odświeża.

Gość witamina b 12
kup sobie zel do mycia twarzy na ekologiczny.pl dla mnie to kosmetyk zycia szare mydlo jest dobre...na plamy

Gość 678987678909876
kurde mi jelen ratuje gebe;] nakladam wiesz az zaschnie i zmywam wtedy mam rozjasniona gebe goi syfki i mi bardzo zwezilpory- uzywalam remu avene i reluztatow zero. jelen sciaga mi idealnie i juz nie mam takich czarnych krop 2 razy dziennie i po tygdniu widze roznice

Gość aleksandra wielka IV
podobno zwykle nie wysusza, tak przynajmniej mowi lekarz: pogromcymitowmedycznych.pl/myth/21/mycie-twarzy-zwyk%C5%82ym-myd%C5%82em-powoduje-wysuszanie-sk%C3%B3ry/ ! to znaczy wszystko zalezy od rodzaju skory, ale ogolem nie wysusza ponoc :)

Gość aleksandra wielka IV
mi tam zwykle mydlo zawsze pasowalo, chociaz mowia, ze wysusza cere straszliwie. lekarz mowi, ze to zalezy od rodzaju skory ( http://www.pogromcymitowmedycznych.pl/myth/21/mycie-twarzy-zwyk%C5%82ym-myd%C5%82em-powoduje-wysuszanie-sk%C3%B3ry/ tu sie wypowiada jakis dermatolog, brzmi wiarygodnie) , ale ja sie boje bardziej na przyszlosc, czy na starosc nie bede miala problemow ze skora?

Ale mydło szare wysusza trochę skóre, więc nie za dużo go stosuj, i powiedź czy podziałało za jakieś 2 tygodnie.

Gość gdaghfh
A gdzie kupujecie szare mydło? Biały Jeleń jakoś mało szary mi się wydaje i ma zapach chemiczny. Ja buzi wodą nie myję ale anal myję Jeleniem i w tym miejscu bardzo dobrze sie spisuje. Pamiętam szare mydło z dzieciństwa i ono nie było perfumowane, zapach był taki mydlany, łagodny, a Jeleń mózg przewierca.

Gość sxwsxd
mydło Aleppo też jest ok, a Jeleń to tylko z nazwy szare mydło.

Gość WeAreAmericans
Moja mama do dziś myje twarz szarym mydłem i cerę ma świetną. A ja siękatuję niweami i innymi. Ci pogromcy mitów medycznych, co wyżej ktoś dał - kto prowadzi tę stronę? Wygląda super, masa obalonych mitów, potrzebne miejsce na necie! O ile rzeczywiście wiarygodne :)

Gość Witamina B15
szare mydło "naturalne z nanosrebrem" w aptekach,poniżej 10 zł w kostce(jest podobne w płynie).Nie ma tragedii,jest poprawa,jedynie uwaga na oczy.Trochę siermiężne,ale można skórę nawilżać i natłuszczać(np.oliwa,olej kokosowy)

ja tez uzywalam szarego mydla bardzo dlugo,aktualnie jak mi cos wyjdzie na buzi to myje te miejsca szarym mydlem i tak jaby wmasowuje , jesli mam tylko miejscowe jakies krostki to staram sie nie szorowac calej buzi mydelkiem,i powiem szczerze ze bardzo ladnie zasusza i goi bynajmniej w moim przypadku,moge z czystym sumieniem polecić, aczkolwiek kiedy chodzilam do kosmetyczki powiedziala mi, ze moge myc tym buzie, ale musze potem ja stonizować , aby przywrocic skorze odpowiednie ph, noi warto na noc ja nawilzyc,tak ze ja po umyciu czekalam troche,potem tonik, i dopiero za jakis czas krem,a na krostki jakas dodatkowo masc.Mi pomagalo,polecam