Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka78090

nie wie jak to liczyc...moze pomozecie?

Polecane posty

Gość stokrotka78090

Hej. Jestem w ciązy, ginekolog juz potwierdził.. ale... dokłaadnie mi nie podał wieku ciaży.. mówił koło 5 tygodnia.. tylko ze ja ost @ mialam 2 lipca i to wychodzi 8 tydzien.. lekarz rwierdzi ze do zapł doszło później ok,ale jak jak ktos mnie pyta to co mam mówic..? jaką opcje przyjąć?

Gość tajasne
n razie mow ogolnie ze jestes w 2 miesiacu albo że na początku ciąży ;) jak ci zrobi USG to bedzie widac w ktorym dokładnie tygodniu jestes.

Gość stokrotka78090
....

Gość stokrotka78090
tajasne dzieki za odp.. głupie to jest bo sama nie wiem jak sobie mam to liczyc..hehk usg mam pod koniec miesiaca to mam nadzieje ze mi dokladnie powie co i jak:)

Gość tajasne
teoretycznie podaje sie według terminu ostatniej miesiaczki, ale - jest to miarodajne tylko jesli okresy są regularne i dość krótkie. jesli masz cykle np 35dniowe to liczenie od ostatniej miesiaczki, kiedy owulaja teoretycznie wypada na 19-25dzień cyklu, daje zwyżenie wieku ciąży o właśnie ok. 3 tygodnie. dlatego lepiej poczekac na wynik usg, podaje w miare dokładnie wiek ciązy.

Prawidlowo lekarze licza wiek ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki jaka mialas.Jednak wiadomo,ze do zaplodnienia doszlo pozniej.Jednak wlasnie tak licza lekarze.

Może Twój lekarz liczy tygodnie od zapłodnienia, a nie od miesiączki. Ja też miałam z tym problem, bo jedni liczą tak inni inaczej :o A na początku ciężko stwierdzić dokładnie. Teraz jestem w 22 tygodniu, a po drodzę chyba ze dwa razy już to było korygowane :o I w sumie gdzieś mi uciekł tydzień więc pewnie do zapłodnienia doszło jakoś późno.

Gość ja jestem w 9 tyg
ale moja ciąża też jest młodsza niż by to wynikało z terminu ostatniej miesiączki. Na USG we wrześniu pewnie się dowiem jak duża jest to różnica.

Gość stokrotka78090
tajasne moje cykle nie byly az tak niereguarne.. ostatnie 3 @ byly mw 31,28dniowe... a trwaly tylko 2,3 dni.. wiec ja juz nie wiem jak to liczyc...chyba jednak od nia ost @ czyli od 2 lipca..