Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaoleoelmf

Proszę was o pomoc!

Polecane posty

Gość zmartwionaaoleoelmf

Witam. Spoznia mi sie okres, uprawialm seks bez zabezpieczenia ale wtedy raczej mialam dni nieplodne i moj partner nie doszedl. teraz bolą mnie piersi i temeperature mam jak zwykle przed okresem bo wacha sie od 36.2 do 36-4. czy mimo tego moge byc w ciazy? prosze o odp

Gość zmartwionaaoleoelmf
??

Gość zmartwionaaoleoelmf
nie pytam o to czy mam uprawiac czy nie tylko czy jest wielka mozliwosc ze jestem w ciazy

Gość kolyndara
Catie ma racje. po co bez zabezpieczenia się bzykasz? teraz siedź i myśl albo zrób test. bo my nie wiemy czy jesteś czy nie.

Przy stosunku bez zabezpieczenia jest duże ryzyko ciąży. Skąd wiesz, że miałaś wtedy dni nie płodne? Stosujesz metodę termiczno-objawową, czy sobie zrobiłaś wyliczanki w kalendarzyku internetowym?

Gość jasne,że możesz być
w ciąży jeśli uprawiasz sex :P zrób test bo to nie forum wróżek...

Gość zmartwionaaoleoelmf
nie wyliczam w kalendarzykach. bylam w 8 dniu cyklu moje cykle zawsze trwaja powyzej 30 dni wiec wiem ze wtedy mialam jeszcze dni nie plodne.

to skoro jesteś taka pewna że miałaś dni nie płodne to po co się nas pytasz o opinię dobrze że już prawie koniec wakacji

Nic nie wiesz.. Owulacja mogła się akurat w tym cyklu przesunąć i wypaść albo wcześniej albo później. Zawsze jest takie ryzyko. Poza tym plemniki maksymalnie mogą przeżyć 7 dni (w bardzo sprzyjających warunkach) więc 8+7=15, a 15 dc już może być płodny. Stosunek przerywany to czysta loteria, ale jeśli dziecko nie byłoby dla was tragedią i jesteście świadomi dużego ryzyka wpadki, to ok ;)

Gość sos sos sos
lec do apteki po test, jutro rano bedziesz wiedziec napewno

A słyszała panna o czymś takim jak kropelkowanie? :) Co do preejakulatu - właśnie problem tkwi w tym, że nic jak dotąd nie udowodniono- dalej trwają spory wśród badających ten fakt, czy zawiera on plemniki zdolne do zapłodnienia - jedni twierdzą, że tak, a inni, że nie :)

A może jeszcze do tej ciąży nie doszło, tylko do samego zapłodnienia? Ciąże liczymy od momentu zagnieżdżenia komórki jajowej, a autorka nie podała kiedy dokładnie był ten stosunek. Temperaturą w ciąży to ja bym się nie sugerowała - a już na pewno nie w pierwszych dniach.

Gość zmartwionaaoleoelmf
stosunek mialam 20 lipca wiec to nie pierwsze dni..

Jeden plemnik zapładnia komórkę jajową - ale to nie znaczy, że tylko ten jeden wybraniec jest zdolny do zapłodnienia. ;d Zrób test. Wróżkami nie jesteśmy, ginekologami także - przez monitor Cię nie zbadamy.

Gość Ewelaaaajnaaa
dziewczyno tutaj nikt Ci nie pomoze, jedynie bardziej zmartwi. zrob test bo juz mozesz i wtedy bedziesz wiedziec a tutaj lepiej nie marnuj swojego czasu:)

ale w czym jej mamy pomóc?? po pierwsze to test a po drugie to niech się zabezpiecza i tyle