Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do pracujących

URLOP - pytanie do pracujących

Polecane posty

1.Czy szefowie dają wam cały przysługujący urlop? 2. Pracujecie 5 czy 6 dni w tygodniu 3. Ile zarabiacie? 4. Czy jeśli nie dostaniecie całego urlopu dostajecie ekwiwalent pieniężny?

ad. 1. TAK ad. 2. 4 ad. 3. Zależy od miesiąca, od 6 - 11,12 tys. ad. 4. jak sam nie wykorzystam, to mnie wypychają siłą na urlop

dziękuję za odpowiedź, dopiero zaczynam i chciałabym się dowiedzieć jakie są moje prawa na rynku pracy Urlopy są płatne?

Gość wiadro gwoździ
1.Czy szefowie dają wam cały przysługujący urlop? - Tak 2. Pracujecie 5 czy 6 dni w tygodniu - czasem 6, za sobotę mam dzień wolny 3. Ile zarabiacie? - spuśćmy zasłonę milczenia na tą kwestię 4. Czy jeśli nie dostaniecie całego urlopu dostajecie ekwiwalent pieniężny? - nie ma ekwiwalentów, trzeba brać wolne Urlopy pełnopłatne

Gość chinota
1. tak 2. pięć 3. dość sporo, w tzw. korporacji choć niedużej, w zagranicznej firmie w Wawie 4. powinnam wykorzystywać cały urlop, choć czasem się przekłada na następny rok

Gość chinota
wypłacanie ekwiwalentu za urlop jest niezgodne z prawem, tylko gdy pracownik odchodzi z pracy to może dostać ekwiwalent

Gość 30sekund
Ekwiwalent peiniężny za niewykorzystany urlop przysługuje wtedy nie rozwiązujesz umowę o pracę a nie zdązyłeś wykorzystać urlopu. Wg kodeksu pracy pracowni nie może zrzec się urlopu i musi go wykorzystać w naturze.

dziękuję, chyba jestem niedoinformowana :) u mnie praca zazwyczaj 6 razy w tygodniu ilość godzin różna za soboty nie ma dnia wolnego

Gość eh... eh... eh...
a co jsli wykorzysta wiecej urlopu nizmu przysluguje. np wykorzystalam urlop wypoczynkowy ale potzrebuje 2 dni na zadanie??

a co jeśli pracodawca nie zechce dać mi urlopu? Mam jakieś prawa?