Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna pani

czy robicie test na wirusa hiv w ciąży

Polecane posty

Gość czarna pani

miałam robiony mimo że wiedziałam jaki będzie wynik :-) taki wymóg

Gość czarna pani
a trzeba mieć skierowanie?

Gość kokojambo
Nie ma wymogu. Mnie lekarka to zaznaczyła, ale nie poszłam zrobić, bo poprostu wiem, że nie jestem nosicielką;)

Gość kijevna
robię, bo to badanie tu gdzie mieszkam jest w stadardzie

Gość kokojambo
Chyba, że poza Polską ;) To okej.

Gość czarna pani
lekarz mi nic nie wspomniał o teście, kazał zrobić mi tylko morfologię, mocz i glukozę. Ale wyniki są bardzo dobre, zastanawiam sie teraz czy nie zrobić testu. Czy to coś kosztuje?

Gość kokojambo
Ja też miałam pozaznaczane wszystkie te, które musiałam zrobić łącznie z HIV. ALe moja lekarka mi powiedziała, że jeżeli nie miałam okazji się tym zarazić to nie muszę robić;)

Gość jeżeli jesteś
w ciąży, to chyba jednak mogłabyś się zarazić hiv... co to za podejście lekarza?

Gość kokojambo
Niby jak? :o Nie miałam okazji się zarazić :o

Gość dthgyuk
twoj facet miał okazje sie zarazić :P i nie pisz ze nie bo tak naprawde napewno nie wiesz choc wydaje ci sie ze go znasz :P

Gość kokojambo
Dobra juz mi pierdół nie pociskaj ;)

Gość czarna pani
a ile lat jestes ze swoim facetem ?

kokojambo ale pierdoły piszesz :) mojego męża zaraziła dentystka hcv(wirus zapalenia wątroby typu c), który przenosi się tylko i wyłącznie przez krew. Nawet nie można się tym zarazić przez stosunek płciowy, więc powinno być mniejsze prawdopodobieństwa zarażenia niż hiv. Pewna być nie możesz nigdy

Gość ostatnio
córeczka znajomych po wielu latach leczenia infekcji została przebadana na hiv i zonk :( musieli ją zarazić gdzieś właśnie w szpitalu, bo wiadomo nie współżyła- ma 9lat. Oni się przebadali i są zdrowi, koszmar :( A poza tym każde współżycie bez zabezpieczenia to ryzyko

Gość kokojambo
Minia pierdołą jesteś ty ;) Jak piszę, że nie jestem zarażona to nie jestem i nie wciskajcie mi tych bzdur, bo to, że ktoś inny robił badania na HIV to nie znaczy, że ja muszę. Róbcie sobie co chcecie, ale ja się wypowiedziałam tylko sama za siebie.

Gość kokojambo
I nie napisałam, że jestem pewna, że nie mogę się zarazić tylko, że nie jestem nosicielką. Więc nie było mi potrzebne żadna badanie, żeby sprawdzać czy mam HIV. Tylko, że wy nie potraficie czytać ze zrozumieniem i jedziecie z góry na dół każdego kto ma inne zdanie ;)

Jestem honorowym krwiodawcą, wiem że nosicielką nie jestem, drogą płciową nie miałam jak się zarazić, a ryzyko mieszania mojej krwi z krwią obcej osoby było chyba jakieś marginalne (no teoretycznie mogłam w tramwaju położyć skaleczoną dłoń na świeżo zakrwawionym uchwycie...). Więc nie dramatyzujcie. To raczej nie jest prawdopodobne żeby zdrowy człowiek przypadkowo się zarażał, bez sytuacji podwyższonego ryzyka... więc nie widzę najmniejszej potrzeby się badać. Tak samo poza ciążą mogłabym badać się przed każdym stosunkiem z mężem bo może się zaraziłam i jeszcze jemu to przekażę... A jakbym miała duże ryzyko (seks z niepewnym partnerem, narkotyki czy chociażby tatuaż robiony brudną igłą) to bym po czymś takim robiła i tak.

Gość znowu ty i te sweterki
kokojambo, a wiesz dlaczego w Polsce tylko 50% nosicieli wie o tym ze sa nosicielami? Bo ta druga połowa uważa tak jak Ty :P że oni nie, przecież nie są narkomanami ani prostytutkami :o niestety to już nie jest choroba ćpunów czy gejów. w takim razie z morfologii tez zrezygnuj. po co ci? przecież dobrze sie czujesz :o

Gość kokojambo
No przecież całą ciążę robiłam morfologię co 2 tygodnie, bo lekarz kazał :o I co? :o Więc nie pisz mi tu pierdół, że jestem, że mogłam, że coś tam. Nie jestem i wiem o tym, więc po co mi wmawiasz:o Wiem jakie jest ryzyko i wiem jak i gdzie można się zarazić:o Po co te regułki.

Gość lampion
kokojambo ty taka glupia jestes czy udajesz idiotke??? Az przykro sie czytaze takie kretynki plodza dzieci

Gość kokojambo
Pierdziel się ;)

Gość do koko
a skąd wiesz, że nie jesteś nosicielką, jeśli się nie badałaś?

Gość kretynkoooo
morfologia to nie badanie na hiv

Gość biedaczka jest tak glupia
ze nie odroznia badan i dla niej wsio rowno ;)

Gość fdgdfahh
ja nie robiłam bo znałam wynik. tylko mi tu nie piszcie ze nie mogłam znac bo zarazic sie mozna u dentysty albo mnie maz zdradza:/ Normalna kobieta wie takie rzeczy i juz