Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koteczek21

Próżnociąg, a ból połogowy

Polecane posty

Witam, dziewczyny 4 tyg temu urodziłam za pomocą próżnociągu byłam nacinana i do dzis mam problem z oddawaniem stolca, i bardzo piecze mnie odbyt. Czy któras tak miała jak poradzic sobie z tym bólem?

Gość madziaraaaaa1231231234
Ja nie mialam po tym problemow takich jak ty. Radze skonsultowac sie ze specjalista. Pozdrawiam

Gość pewnei jakieś powikłania
hemoroidy albo nie daj Boże szczelina odbytu koniecznie do lekarza

Gość cokolwiek powiem
to raczej hemoroidy, nie ma to nic wspólnego z próżnociągiem. idź do lekarza bo sama tego nie wyleczysz. hemoroidy często powstają w ciąży a poród tylko nasila dolegliwość. to bardzo częste u ciężarnych i młodych mam, więc nie ma się co wstydzić tylko od razu zasięgnij porady lekarskiej, bo im wcześniej zaczniesz leczenie tym lepiej dla ciebie.

Gość mama sama w domu...
ja też nie miałam takiego problemów jak ty stolca nie oddawałam dość długo bo około 4 dni ale nic mnie nie piekł ani nie bolało.

co do pieczenia, to nie wiem co powiedziec, pewnie dziewczyny maja racje i to hemoroidy - sprobuj kupic masc, moze pomoze :) co do bolu poporodowych (porod kleszczowy, 2 spore ciecia), to ja przez okolo 2 miesiecy bralam paracetamol - na prawde pomaga :)

Gość ftwpjpwvz
miałam hemoroidy po cc, więc nie ma reguły jaki poród. objawy miałam jak u ciebie: pieczenie, zaparcia. niestety zbyt późno zorientowałam się, że to może być TO ,potem doszły krwawienia, ehhh:O żadne masci i czopki kupione bez recepty nie pomogły. dziś problemu niby już nie ma, ale jeden mały mi wystaje z odbytu i niestety nie wchłonie się już:O dobrze ci radzę, idź do lekarza póki nie jest za późno.