Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania103

Spuchnięte nogi

Polecane posty

Gość ania103

Od jakiegoś czasu mam obolałe i opuchnięte kostki dopiero wieczorem, rano nie. Codziennie puchną mi też łydki, których objętość powiększa się nawet o 3 cm (mierzyłam). Prawą nogę mam zawsze grubszą. Powyżej kostki struktura skóry jest inna: cieńsza, gładsza, cieplejsza, zaczerwieniona. Próbowałam trzymania nóg w górze oraz maści z kasztana, ale to nic nie pomogło. Wykluczono zapalenia żył i zakrzepicę specjalnymi badaniami. Wyniki podstawowe dobre. Co mi dolega?

Gość ania103
Do tego nie mam żylaków. Kiedy "wbiję" palec w opuchliznę to zostaje zgniecenie, które oczywiście zniknie po jakimś czasie.

Gość zatrzymuje ci sie woda
w organizmie. Mi w lecie tez czasem puchną. normalne przy upalach.

Gość tez opuchnieta stopka
mi tez w tym roku puchna nogi. jakas masakra. ale skora jest raczej napieta i nie robia sie wgniecenia po nacisnieciu palca. trudno mi jest ocenic wuielkosc swojej opuchlizny bo nie widzialam u nikogo opuchnietych stop

Gość uupppppppppppppppppppp

Gość Tosia

Może być wiele powodów, u mnie na przykład było tak przez siedzący tryb życia i mało ruchu, tez próbowałam różnych sposobów ale dopiero tabletki Maxi3vena pomogły, dopiero po nich nogi przestały być opuchniete i ciezkie

Gość sersej

U mnie powodem był siedzący tryb pracy , nogi  mi zaczęły puchnąć a wieczorem bolały . Po maxi3vena jest poprawa i to spora bo już nie mam opuchnięć i bóli. Nogi wydają się lżejsze :) W pracy z kolei staram się robić przerwy i wstaję zz biurka.