Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę-polećcie-szampon

Błagam, doradźcie jaki kupić szampon, żeby był naturalny, bez tych wszystkich...

Polecane posty

Tak jak w temacie. Bardzo Was proszę, doradźcie mi jaki kupić sobie szampon, żeby był jaknajbardziej naturalny, bez tych wszystkich silikonów itp.... Mam włosy długie, ale bardzo przetłuszczające się i ze skłonnością do wypadania. Muszę muć je co dziennie, maksymalnie co drugi dzień. Chciałabym sobie kupić jakiś odżywczy a zarazem naturalny szampon, zeby stosować codziennie. BŁAGAM...

Gość mozesz myc zóltkiem
ew kupic szampon w aptece. I nie myj co dzień , bo tym bardziej sie beda przetłuszczac ( gruczoły lojowe sa pobudzane)

Maronka - o jakim szamponie z garnier piszesz? Zastanawiam ię też na tym szamponem - http://www.domzdrowia.pl/39630,vichy-dercos-szampon-z-aminexilem-wzmacniajacy-wlosy-200-ml.html Podobno nie ma tych siliconów w składzie i ładnie wzmacnia włosy. Warto go kupić? Czy lepiej kupić jakiś zwykły, tani, naturalny, typu jakaś rzepa czy pokrzywa?

Gość ja lubie szamopny z klorane
z chininą na pewno silikonów nie ma bo go mam. Nie są to naturalne szampony, ale apteczne, ja go lubie

Gość asdfg
najlepszy szampon na Twoje problemy to z apteki Pregaine,ale niestety nie ma juz w aptekasz ,mam nadzieje ze chwilowo

Gość z serii alterna ale droogie są

Gość Anulkaaaaaa
Nivea - Bambino - Szampon :)

Gość mi najbardziej odpowiadają,,,
eva natura so ok, nie wiem jak ze składem bo sie nie znam ale chyba zadnych silikonów nie ma

Gość marta_____
a ja proponuję szampony domowej roboty, na wypadanie włosów i łojotok chyba najlepszy będzie specyfik na bazie skrzypu polnego i pokrzywy, choć jest też parę innych możliwości. Do zrobienia takiego szamponu potrzeba zaledwie odrobinę jakiegoś naturalnego mydła (w ostateczności płatków mydlanych) i kilka dodatków (oliwy, olejki eteryczne) plus oczywiście zioła - te można kupić w aptece, przepisy na kilka szamponów domowej roboty znajdziesz tutaj http://szampony.net.pl/2011/01/09/naturalne-szampony-domowej-roboty/

Gość dorcia5582
Sprzedam 2 szampony firmy Vichy z aminexem cena to 15zł za opakowanie. możliwa wysyłka kontakt: dorcia5582@wp.pl

Aby zrobic szampon i aby wlosy po nim byly ladne trzeba uzyc detergentu, a najlepiej dwoch. mozna probowac uzyskac szampon z naturalnych komponentow ale wierzcie mi nie bedizecie zadowolone z efektu (wiem bo testowalam). Detergenty mozna dobrac bardzo delikatne, nie uczulajace i nie wywolujace alergii, sa tez detergenty zaakceptowane przez ECOCERT, ale jak kto lubi. Jezlei chcesz naturalny kosmetyk do przetluszczajacej sie skory glowy, to uzyj ekstraktu z melisy. jest do tego najlepsza. Daj 5% ekstrakt z melisy, 2% witaminy b5 i wode plus konserwant 1% i masz gotowa odzywke do wlasow z twoimi problememi. Ja osobiscie wzbogacilabym o keratyne aby odbydowac wlosy ale sama melisa tez wystarczy. Ja kupuje na www.e-naturalne.pl, ale moze gdzies jeszcze mozna dostac melise, nie sprawdzalam. Z portali lubie jeszcze biochemie , tez maja fajne produkty

Ja czasami stosuje odzywke wisniowa i z porzeczek Joanny, naprawde fajne produkty ale kupuje je u mojej fryzjerki. Nie mam pojecia czy sa dostepne w sklepie.

Gość maleńka898989
babydream z rossmana! za niecale 4 zlote

Gość mozelska
https://organicznewlosy.pl/ - od dłuższego czasu kupuję tam szampony i moje włosy są mi za to wdzięczne normalnie :D wyglądają o wiele lepiej i nie niszczą się tak bardzo :)

Gość fiodka
też znam ten sklep i serdecznie polecam!!! uwielbiam, super odbudowałam włosy!!!