Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2 i pół

Czy to prawda, ze trzeci poród jest najgorszy?

Polecane posty

Gość mama 2 i pół

Słyszałam taką opinie. Mamy trójeczki dzieci czy zgadzacie się z tym? Jaki był wasz trzeci poród? ile trwał?

Gość bleeeeeeeeeeee
moja babcia a stara kobiecina jest, do dziś dnia mówi o swoim trzecim porodzie jakby o rzezi.......

Gość mama 2 i pół
No właśnie moja mama mnie straszy bo podczas trzeciego porodu prawie straciła życie. Ja dwa porody miałam całkiem znośne. Pierwszy był długi, ale drugi to bajka, a tego trzeciego się boję.

Wcale nie!Kolezanka urodzila wlasnie 3 dziecko i mowila,ze super.Byl to jej najszybszy porod .

Gość Aminere
Moja mama , to na trzecim porodzie musiała mieć cesarkę :O

Mojej mamie przy trzecim porodzie pępowina dusiła dziecko. W windzie jej anestezjolog narkozę podawał, żeby szybciej było. Ale zdążyli i nawet brata nie musieli reanimować. Kurczę, coś w tym jest...

Gość pytająca mamusia
oj przestań, każdy poród jest inny i nie ma żadnej reguły który jest ciężki a który nie, wyluzuj i czekaj na dzidzię :) życzę dużo zdrowia i ekspresowego porodu :)

Moja siostra pierwszy miala naturalny,drugi cesarka(blizniaki,wysokie zagrozenie zycia),trzeci naturalny i rzeczywiscie 3 miala bardzo ciezki,do tego ją na zywca łyżeczkowali potem,bo łozysko pekło i tak musieli je usunac

Gość jakaśtakaswoja
moja siostra urodziła sześcioro dzieci. stwierdziła , że ból porodowy to nic takiego :p

Gość mama 2 i pół
Jeszcze mam trochę ciąży przed sobą, ale tak się zaczęłam nad tym porodem zastanawiać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Ja jestem najmlodsza i bylam rodzona trzecia i kurcze tez mama mi opowiadala,ze gdyby nie dala w "łapę" poloznej to i ja i one bysmy nie zyly.Ale ja urodzilam sie wazac 4.5 kg..Mama rodzila naturalnie

Ale nie martw sie,wiesz juz po dwojce dzieci co Cie czeka a te wszystkie przypadki to pewnie zbieg okolicznosci,jakos mi sie nie wierzy w taka zasadę.

Gość anka7676
moj 3 trwał 5 godzin buuu najszybszy był 2 tylko 30 minutek

Gość mama 2 i pół
trochę dużo tych zbiegów okoliczności :(

Gość a ja..........................
może coś w tym prawdy jest bo ja niedawno rodziłam 3 dziecko i zbierało mnie kilka dni,skurcze mi dokuczały okropnie i to sie działo na 3 tygodnie przed terminem,a poród też był trudniejszy i dłuższy w porównaniu z poprzednimi(15 lat wcześniej):( ale też jestem zdania że nie ma reguły,każdy czlowiek jest inny i są rozne czynniki wpływające na każdy poród:)powodzenia:)

ale ją straszycie,,, mój trzeci poród.całość 50 minut..szybko, bez nacięcia i pęknięcia, odpoczełam i wio na nogi, kolażankom z sal obok pomagałam.. pierwszy 14 godz,drugi poród wywoływany..10 godz ale przed trzecim od 36 tyg herbata z malin i wiesiołek codziennie.. pozdrawiam

Gość gość
moj trzeci był najlzejszy. Podczas parcia az zdziwilam sie ze główka juz na zewnątrz. Cztery skurcze parte i mala byla na zewnątrz. Teraz czekam na czwarty i mam nadzieje ze bedzie równie spokojny