Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justynaaaa75

Odpowiedni wiek na rodzenie dziecka..

Polecane posty

Gość mi lekarz powiedział
że 27- to idealny wiek

Gość dobre pyaniie mnie
dobre pytanie tak naprawde nie ma wieku dobrego wszedzie sie znajdzie minusy 18 lat za mlodo 24 masz zycie przed soba 30-35 czemu nie myslalas predzej itp . nie ma takiego wieku :D

Gość no i pod jakim
względem odpowiedni

odpowiedni wiek to taki w którym kobieta i mężczyzna są na dziecko gotowi, kiedy nie jest ono dla nich końcem świata, czy jakąś karą. kiedy są dojrzali psychicznie zeby zostać rodzicami. dla jednych jest to 20 lat, dla innych 30 a jeszcze inni nigdy do tego etapu nie dojdą.

Gość __słodko-gorzka__
z mojego punktu widzenia okolice 28-35 lat.

mala agatka dokladnie nie wiem dlaczego kobiety kolo trzydziestki utwierdzaja sie w tym,ze trzeba byc wlasnie kolo trzydziestki.Chca uswiadomic mlodym matkom,ze to one sa lepszymi matkami??

Gość ja myślę,że ,.,.
odpowiedni wiek to jak rodzice są dojrzali odpowiedzialni chcą tego dziecka i stać ich na utrzymanie... zazwyczaj to 25-35 lat

Gość czarna pani
25

Gość wandeczczka
22-35 Tak biologicznie patrząc.

n@ćp@n@ czekol@dą, a po co się tak ze wszystkimi spierasz? każdy chyba moze mieć swoje zdanie. ze ty sie ustatkowałaś szybko, bo nie kształciłaś się tak jak teraz większość to do roboty poszłaś. i masz.

Gość odpowiem ..........
lekarz pewnie by Ci powiedział że odpowiedni wiek na rodzenie dzieci dla kobiety to tak między 20 a 30 lat ale wg mnie nie ma czegoś takiego każdy powinien sam decydować kiedy dla niego przychodzi odpowiedni wiek na rodzenie czy wychodzenie dzieci o tym powinna decydować przede wszystkim dojrzałość i odpowiedzialność partnerów

Gość odpowiem ..........
sorry miało być wychodzenie za mąż :D

" n@ćp@n@ czekol@dą, a po co się tak ze wszystkimi spierasz? każdy chyba moze mieć swoje zdanie. ze ty sie ustatkowałaś szybko, bo nie kształciłaś się tak jak teraz większość to do roboty poszłaś. i masz." a po co Ty mnie atakujesz kobieto?Czy ja odnislam sie do jakiejs Twojej wypowiedzi? Tylko wiesz studia robie jak juz odchowalam dziecko ze swoich pieniedzy.Wiec gorsza od tych po studiach nie bede:P i dziecko tez odchowane.

Gość kijevna
biologicznie i fizycznie to pewnie w okolicach 25 roku życia, ale psychicznie to jak się jest na to gotowym - czasem jak czytam fora to wydaje mi się, że dziewczyny w tym wieku są jednak do roli matki za młode. ja mam dzieci dość sporo po trzydziestce i pomimo, że o kondycję dbałam od zawsze widzę, że nie jest już tak lekko jak było jeszcze 10 lat temu:( o wzrastającym ryzyku chorób genetycznych nie wspomnę.

...tak na prawde to chyba nie ma na to pytanie rozsądnej odpowiedzi... ale fakt ostatnio sie słyszy o "kobietach" ktore rodzą bardzo mlodo.WeZmy jednak pod uwagę fakt ze czasem dziewxczyna 18 letnia jest dobrą i dojrzała(ż ?) matka od tej ktora urodzi np. po 20.Natomiast ja syna rodziłam w wieku 26 lat i to był dla mnie dobry moment. Teraz mam 35 i ma wieksze obawy co do decyzji czy decydowac się na drugie, choc bardzo byc chciała

Dla mnie tteraz jest odpowiedni czas.Mam 35 ,ksiazeczke pełna,swiat zwiedzony i czekam na mojego szkraba.Nie chcialabym miec wczesniej i tyle.

Gość oliwka2000
odpowiedni wiek to 20-31 lat.ja rodziłam jak miałam 21 i 23 lata ,będe rodzic w wieku 30 lat i 6 miesięcy ale wpiszą 31...

Gość POWIEM MOŻE TAK:
BEZMYŚLNIE 15-20 TEORETYCZNIE 20-25 PRAKTYCZNIE 25-30 NAJPRAKTYCZNIEJ 30-35 (GRUPY SPOŁECZNE O NAJWYŻSZYM STATUSIE) LAST MINUTE 35-40 RYZYK FIZYK 40+

po 30 wystarczy po co wczesniej jak dla mnie lepiej najpierw studia skonczyc, znalesc dobra prace i sie w miarę ułożyć jak ktoś chce studiować z dzieckiem to zyczę powodzenia i dużo sił na siedzenie po nocach z książkami

Gość supermamamamamamaaaaa
TAK NA PRAWDĘ TO CIĄŻA JEST ZAWSZE PRZERWĄ W ŻYCIORYSIE I OD TGEO CZY NA DŁUGO ZAWALIMY SOBIE ŻYCIE CZY NA KRÓTKO ZALEŻY OD NASZEJ DETEMINACJI - W KAŻDYM WIEKU TAK SAMO...

Gość supermamamamamamaaaaa
Do "powiem może tak"/ pewni eurodziłaś po 30tce albo masz właśnie taki zamiar,że napisałaś,że to grupy społeczne o najwyższym statusie - możesz skonkretyzować swoją myśl????

Gość no i git
Widzę, że młode mamy są zjadliwe w stosunku do tych, które rodzić chca w okolicach 30. Hehe