Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada23...lat

prosze o rade

Polecane posty

Gość ada23...lat

poznałam chłopaka na studiach ale okazało się że jest świadkiem jehowym... ja pochodze z rodziny bardzo religijnej... brat jest w seminarium, siostra taty jest zakonnicą. już go przedstawiłam rodzicom jednak nie wiedzą w co wierzą... a oni gardzą takimi ludźmi jako on... co zrobić? on bardzo im sie spodobała ale nie wiedzą o nim najważniejszego, chyba wydaje im się że to oczywiste że jest katolikiem. a jeśli chodzi o moją wiare to jestem wierząca ale nie praktykująca czego rodzice nie wiedzą ... jak im to powiedzieć

Gość ada23...lat
jego rodzice mnie znają i są naprawde bardzo fajnymi ludzmi, z klasą

Gość ada23...lat
nie, jestem tego pewna gdyż byłam świadkiem sytuacji jak przychodzili świadkowie do nas aby namówić rodziców do wiary i mój tata zawsze ich wyzywał więc jestem pewna że z nim będzie tak samo, moi rodzice mówią co myślą i słowo tolerancja nic dla nich nie znaczy

furgonetka bo Ci właśnie najbardziej religijni i wierzący to gardzą i są bardzo zajadli zero tolerancji <stopka></stopka>

Gość stukk
A jak to jest możliwe, że on zainteresował się Tobą? Powinien unikać kobitek niejehowych. Z tego co wiem, gdyby kobieta jehowa poszła do wyra albo związała się z niejehowym, to natychmiast by ją wykluczyli. A może to w drugą strone działa inaczej.Facetom więcej wolno, albo ma zamiar Cię zwerbować.

ale jeżeli go lubią i dowiedzą się że go kochasz to może "zmiękną "

Mam znajomych, którzy są świadkami Jehowy. Normalni ludzie, a nawet lepsi od katolików. Uznają Pismo Święte za drogowskaz jak żyć i go przestrzegają, a nie jak co drugi katolik mówią "wierzę, ale..."

stukk - jeżeli będą się spotykać bez wspólnego zamieszkania i seksu przed ślubem, to nie zostanie wykluczony.

Gość ada23...lat
u nich słowo kocham nie znaczy wiele, kochasz to się odkochasz i tak badzie z nimi rozmowa, rodzice zawsze chcieli abym wyszła za kogoś z kasą, tak są tak bardzo religijni, spodobał się im bo spełnił ich oczekiwania ale jego wiary z pewnością nie będa tolerować ...a tak nie mogą się interesować innymi kobietami ale on jest bardziej bierny w swojej religi, razem robiliśmy pewne projekty na studiach i tak się poznaliśmy, tacy ludzie też się zakochują... a jego rodzice nie rozmawiaja z mną na temat mojej i ich religi, nie bywam u nich tak często bo obydwoje mieszkamy zdala od rodziców