Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i jaki problem

Moze to i szalone ale..

Polecane posty

Gość no i jaki problem

jestem z moim facetem 3 miesiace i wiemy, ze chcemy wziac slub :) Wiemy tez, ze mniej wiecej za rok o tej porze chcielibysmy juz byc malzenstwem. Uwazam ze jesli obie strony sa tego pewne to nie ma na co czekac i na sile wyrabiac sobie "starzu" bycia razem. Ciesze sie, ze myslimy podobnie, mamy takie samo spojrzenie na przyszlosc i wiemy do czego dążymy.

Gość no ,,starzu ,,to ty sobie
nie wyrobisz:p

Gość ImGoingToFindAHappyPlace
Moi rodzice pobrali się po 3 miesiącach i teraz każde z nich tego żałuje. Nie wiem, jak to u was dokłdnie wygląda, ale lepiej poczekać.

Gość no i jaki problem
Przepraszam najmocniej - "stażu" :P to z emocji :P

Gość no i jaki problem
Rozumiem, 3 miesiace to rzeczywiscie dosc krotki czas, ale my w chwili ewentualnego slubu bylibysmy ze sobą rok lub rok z kawałkiem :)

Gość wierzaca, doswiadczajaca
nie wiem znam pary szczesliwektore tak zaryzykowaly ale ja bym nigdy tak nie zrobila . przeciez po 3 miesiacach nic nie mozesz o czlowieku powiedziec!!!! to zemacie podobne spojrzenie na swiat,a mieszkaliscie chociaz razem? poznaliscie sie w ytuacjach trudnych, nerwowych kiedy juz zauroczenie nie pomaga bo go juz nie ma a do okna puka szarac ciodziennosc, nierzadko z koszmarnymiproblemami? nie rozumiem takiej postawy...i takiej lekkomyslnosci przecoez kazdy ma swoje indywidualne zachowania ktore chowa w domu, teraz widziszgo takiego bo jest miedzy wami chemia-nie jestescie w stanie relanie ocenic sytuacji!!!! ja z pierwszym moim chlopakiemprzez pierwszy rok bylismy jak idioci tak w sobie zzakochani a po poltoraej roku malo sienie pozabijalismy....przeciez...nie no slow mi brakna taki brak rozwagi

Gość no i jaki problem
rozumiem Cię i napewno masz po części racje, ale tak jak piszę - w chwili ewentualnego slubu mielibyśmy rok albo ponad rok stażu :) powiem Ci szczerze, ze moi rodzice rowniez pobrali sie niewiele ponad rok będąc razem i do dzisiaj sa szczesliwym malzenstwem. Oczywiscie to zadna reguła i wiem, ze z nami moze byc inaczej, ale kocham go bardzo, on kocha mnie i mysle, ze na kompromis we wspolnym zyciu trzeba isc zawsze - czy to bedac ze soba rok czy kilka lat :)

Gość do autorki....
To tylko zauroczenie i nie ma sensu, żeby emocje decydowały o waszej przyszłości. Przecież nie zaszkodzi sie sprawdzić pod względem czasowym. Jeżeli się naprawdę kochacie i pasujecie do siebie, to nic tego nie zmieni. 3 miesiące znajomości i ślub (?), to ryzykowny krok ..... w przyszłość.

Gość no i jaki problem
Jejku, ale ja powiedzialam tylko ze po byciu ze sobą 3 miesiace planujemy slub, a nie ze bierzemy slub po 3 miesiacach bycia razem! :) Tak jak wspomnialam slub planujemy na przyszly ROK. Mniej wiecej w okolicach sierpnia - wrzesnia. To ponad rok wspolnego bycia razem :) Czy to naprawde zbyt mało czasu?

to czy mało czasu czy duzo to wasza indywidualna sprawa. ja chcę tylko przekazać tyle, że czas zakochania i fascynacja drugą osobą trwa od roku do 3 lat. i myślę, że dopiero po tych 3 latach gdy emocje ucichną decyzja będzie najbardziej trafna.

Gość eee no no
to trzeba slub brac od razu zeby ze soba byc i zyc ? :D pomieszkac razem radze - wyjdzie czy jest tak super w praniu ;) pobawic sie w malzenstwo na poczatku( wspolna kasa, wspolne zycie, wspolne obowiazki) lepiej tak niz ciagac sie po sadach pozniej. 3 miesiace i takie decyzje - faktycznie poznaliscie sie jak lyse konie hehe. Ten na "sile staz" jest dobry bo to jest czas wlasnie gdzie ludzie sie poznaja nawzajem , ucza sie byc ze soba, ucza sie wspolnych kompromisow .