Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łłolla boga

co to jest aplikacja adwokacka??

Polecane posty

Gość łłolla boga

Gość łłolla boga
wiem, ze trzeba ja zrobic po prawie,ale jak to wyglada w praktyce? ciezko ja azdac, podobno wazne jest czu z rodziny prawniczej sie jest..?? hm.. co ma jedno do drugiego?? zaluzmy ze , osoba po prawie jest a rodzice sa robotnikami..

Gość z nudów tak robią
przystępujesz do państwowego testu i jak go zdasz to jesteś na aplikacji,którą odbywasz albo u patrona,który cię zatrudni,albo wyznaczy ci go izba adwokacka( ma taki obowiązek ),ale za Olkiem Kwaśniewskim zaapeluję do ciebie,czy warto iść tą drogą, zastanów się

Gość z nudów tak robią
z tego robi się naprawdę masówka,

Gość dziewczyna aplikanta
aplikacja radcowska przygotowuje do zawodu radcy prawnego, obecnie trwa trzy lata, żeby mieć uprawnienia do wykonywania zawodu radcy prawnego trzeba zdać egzamin (150 pyt. test) a potem przez te trzy lata szereg kolokwiów i innych egzaminów, po trzech latach zdaje się egzamin zawodowy raz w tygodniu są wykłady - jak na studiach koniecznością jest posiadanie patrona - radcy prawnego z co najmniej pięcioletnim stażem można pracować u niego w kancelarii, jednak większość aplikantów pracuje w urzędach i korporacjach