Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj

tabletki antykoncepcyjne problem pomocy!

Polecane posty

Witam! Mam problem,byłabym wdzięczna gdyby któraś z Was mi pomogła. Podczas mojej ostatniej wizyty u ginekologa, lekarka przepisała mi LUTEITNĘ (5 dni 2x2 tabletki podjęzykowo) na wywołanie okresu. Okres od zawsze miałam bardzo nieregularnie, dodam że lekarka podejrzewa że choruję na PCOS. Powiedziała, że gdy pojawi się już okres mam zacząc brać tabletki antykoncepcyjne, ale zacząć je brać mam dopiero w 5 dniu okresu, po to by macica była już oczyszczona z menstruacji. W sobotę skończyłam brać Luteinę, dziś jest wtorek - pojawiło się skąpe plamienie. Nie wiem czy mam zacząć brać te tabletki antykoncepcyjne już dziś, czy poczekać do 5 dnia. To plamienie jest jakieś dziwne, nie wiem czy mam traktować to jak okres. Jeśli któraś z was miała podobnie, lub potrafi coś doradzić byłoby świetnie... Pozdrawiam

Gość zaaakłopotana
Radzę poczekać do jutra. Jeśli będzie normalne krwawienie to bierz te tabletki. A jeśli nie to policz do 5 dni od dziś...

Z tego co wywnioskowalam to musisz zaczac je brac piatego dnia miesiaczki tak jak powiedziala Ci gin wiec zakladajac ze plamienie to pierwszy dzien @ i tabsy powinnas zaczac za cztery dni. Nie wiem jakie masz brac ale wydaje mi sie ze przez pierwszy miesiac powinnas dodatkowo sie zabezpieczac jezeli nie zaczelas ich brac od pierwszego dnia miesiaczki. Gin nic nie mowila na ten temat???

tak, mówiła żebym sie zabezpieczała. Chodzi o to, że to plamienie nie będzie na pewno trwało do 5 dnia, wiec wezme tabletke "na sucho". A po to miałam wziąć 5 dnia, żeby macica się oczyściła z menstruacji. Po co mam czekać? A co jeśli to plamienie to nie okres?

jezeli wezmiesz od dzisiaj i zakladajac ze plamienie jutro przejdzie w normalny okres to nic nie powinno sie stac, wydaje mi sie ze przez to ze mialas wywolana miesiaczke lepiej zeby sie macica oczyscila bo tabsy moga zadzialac hamujaca i nie oczysci sie dobrze