Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coraz bliżej

Alantan

Polecane posty

Gość coraz bliżej

Stosowałyście Alantan? Krem, czy maść? Lub co innego możecie doradzić do pielęgnacji i na odparzenia?

Gość test, który
U nas najlepiej sprawdził się sudocrem, a w czasie upałów po prostu puder i kąpiele w nadmanganianie potasu.

Gość coraz bliżej
Ale sudocrem już typowo przy odparzeniach, tak? A dodatkowo jakiś krem ochronny do pupy?

Gość coraz bliżej
Proszę o opinie

Gość test, który
tak, na odparzenia i przeciwko nim, w zasadzie przy każdym przewijaniu go używałam. nie przesadzaj jednak z kosmetykami na pupcię, używaj zawsze tylko jednego kosmetyku, bo w razie uczulenia musisz wiedzieć na co dziecko tak reaguje. Możesz też dodać garść mąki ziemniaczanej do kąpieli, świetnie skutkuje;)

Gość między innymi
Używałam profilaktycznie, na co dzień Alantanu, na odparzoną skórę Sudocremu.

BEPANTHEN jest debeściakiem używałam bardzo długo Alantanu,mój synek ciągle miał czerwoną pupkę! Wyjechałam w miejsce gdzie nie mogłam go dostać i kupiłam Bepanthen,w mig wszystko zaleczył! Jakiś czas temu znów spróbowałam Alantanu i sytuacja z pupką się powtórzyła!

Gość zdecydowanie polecam
alantan jest bardzo dobry , zarówno krem jakm ,masc i zasypka Ja polecam alantan zasypka - na odparzenia REWELACYJNA!

Ja używałam Hippa albo mąki ziemniaczanej :) W sumie pierw był sam Hipp później jak weszło więcej dań itp to różne rzeczy ją uczulały i hipp łagodził to kilka dni... a mąką w jeden dzień i zostaliśmy przy mące :)

Gość zdecydowanie polecam
ja uzywałam sudocremu , ale jak mały brał antybiotyk , zrobił kupke w trakcie snu, długo spał i mu sie odparzyła Wtedy najlepiej zadziałał ALANTAN ZASYPKA !

Gość coraz bliżej
Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi, może jeszcze jakieś opinie? A takie dodatkowe pytanie: jakie kosmetyki są jeszcze potrzebne dla niemowlaka?

Gość mama29-2010
Ja mialam sudocrem i alantan zasypke i bylam zadowolona. mozesz jeszcze potrzebowac masc nagietkowa jesli dziecko bedzie miec wysypke, kiedys uzywalo sie Aftin jesli dzidzius mial plesniawki no i cos na pepek- oktanisept

Ja dla pierwszego dziecka miałam po prostu wszystko co Nivea (w moim przypadku) miala na rynku do pielęgnacji niemowląt. Oczywiście ponad połowy nigdy nie użyłam i tak stało aż się przeterminowało;). Przy drugim dziecku postanowiłam kupić żel do mycia "od stóp do głów" i sudocrem na zmianę z zasypką. Uwierz mi, że to w pełni wystarczyło. Na początek możesz, zamiast zwyklego żelu do mycia, kupić Oilatum, na to dziecko nie bedzie raczej reagowało alergicznie i wtedy oliwki też już się nie używa. Moim zdaniem oliwka to w ogóle porażka i przeżytek. Tak naprawdę tylko wysusza ona skórę, A dobry płyn do kąpieli wystarczająco ją natłuszcza;)

Gość coraz bliżej
dzięki!!!

sudocrem najczęściej, a jesli sie pojawiło jakieś ewentualne odparzenie to tormentiol i zaraz przechodziło. jeszcze jakaś oliwka czy mydełko do kąpieli i kosmetyków wystarczy. no i cos na słoneczko :)

Gość coraz bliżej
Słoneczka to mało będzie...termin na październik i cała mroźna zima przed nami - eh te góry!!!

Gość wikiwiktoria
masc alantan sie sprawdza;) jest na odparzenia a na mocniejsze ja stosowalam tormentile, nie mylic z torentiolem ktory polecaja w aptece prawie to samo co ten pierwszy ale zawiera kwas borny szkodliwy dla malych dzieci

Gość ar_en_a
Tormentiol to z kolei bardzo brudzi ciuszki...ale macie racje rzeczywiscie alantan jest nieoceniony na tego typu problemy skórne.

Gość alantan i bphanten to jedno i
to samo, ten sam skład, tyle ze cena inna:/

ja używam tylko sudokremu, nie używałam wcale oliwki i pudru, synek ma 20 miesięcy i nigdy nie miał odparzonej pupki

Gość karolkaolka
Mam kilka ulubionych produktów. Na codzień pupę przecieram wacikiem nasączonym wodą i używam pudru: http://www.johnsonsbaby.com.pl/johnsons-baby-puder na zmianę z kremem ochronnym tej samej firmy. W przypadku odparzeń maść pośladkowa robiona w aptece na receptę.