Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelos12

wyprawka do zerówki

Polecane posty

Gość angelos12

Co kupujecie swoim dzieciom do zerówki? chodzi mi o przybory do nauki, co będzie potrzebne?

Gość angelos12
chyba takiemu ograniczonemu jak ty

Gość Nie jesteś moim księciem
hehe, nie no, przecież to taki żart był... teraz jest mnóstwo rzeczy do kupienia: kolorowe długopisy, kredki, pisaki, plastelina czy tam modelina, kolorowe linijki, oprócz tego kolorowanki, piórniki...

Gość angelos12
ja wiem, tylko co z tego okaże się potrzebne...

Gość supermamamamamamamaaaaaa
mój idzie do 1 klasy od razu,zrezygnowałam z zerówki i całe zaopatrzenie zrobiłam mu w Biedronce!!! tam mieli wszystko i o dziwo bardzo dobrej jakości !!! całe serie np.bajki BEN10 i Batmanitp. teczka duża (walizeczka), teczka mała papierowa na rysunki, ołówki, kredki, flamastry, na razie 3 zeszyty ale nie wiem czy starczy???, bidon ado picia też z Biedronki, podstawka na biurko też z Biedronki, worek na wf też z biedronki,kupiłam też biurko i krzesełko do biurka, muszę kupić jakieś ciuszki na jesień bo powyratsał ale to nie teraz bo fundusze się kończą..

Gość supermamamamamammaaa
nie wiem jak Autorka, ja nie dostałam, tylko wykaz podręczników, i tak strzelam co jest potrzebne, ale na prawdę polecam biedronkę :)

Gość Nie jesteś moim księciem
jeszcze może nożyczki temperówkę, klej , farbki (+kubek, pędzelek) ... takie rzeczy które się przydadzą, bo na pewno się nie przydadzą jakieś komplety z 100100 kolorów, a dziecko i tak będzie malować pięcioma podstawowymi.

Gość angelos12
aha, no dzięki, a poza listą (być może dostanę 1 wrz, jak i podręczniki)? Na pewno worek na kapcie, pojemniki na jedzenie, hmm co jeszcze? Wolę niektóre rzeczy pokupować już teraz bo potem przy kasie i tak na pewno będzie szok :O

Dziwne, ja dostałam listę, sama jestem nauczycielką w przedszkolu i w moim przypadku zbierałam pieniążki na wyprawkę.

Gość angelos12
tym bardziej że szykuję wyprawkę dla córki i syna :/ a jakie macie podręczniki?

Gość mizia pyzia
Mnie kazali kupić: zeszyt gładki 60k-2szt, zeszyt w 3linie-1, zeszyt w kratkie 16k-2 szt, blok rysunkowy,blok techniczny z kolorowymi kartkami, wycinanki,plastelina,klej w sztyfcie, nożyczki, kredki ołówkowe bambino, piórnik, ołówek, gumka, temperówka, farby plakatowe z pędzlem i kubeczkiem, bibuła w różnych kolorach, szary papier 2 arkusze, koperty 10 szt, sztywna teczka z gumką, reczniki papierowe 2 szt, chusteczki higieniczne w pudełku, ręcznik z zawieszką, strój gimnastyczny ( biała koszulka i ciemne spodenki), kapcie.

Gość angelos12
mizia dzięki

Gość i takSię kręci,jak wKołowrotku
nie kupuj za duzo pierdół bo i tak w efekcie okaze sie ze 2/3 sa niepotrzebne.kup kredki bambino,zeszyt w kratke i 3 linie,plasteline,stroj na cwiczenia/rytmike,ołowek,a na reszte odkladaj kase.jak wam powiedza w przedszkolu wszystko to wtedy dokupisz.nie wiadomo co zadecyduje rada rodzicow lub pani nauczycielka,moze byc tak ze na roznego rodzaju przybory bedzie składka zeby wszystkie dzieci mialy jednakowe.

Moja córcia idzie teraz do zerówki i dostałam listę w szkole co mam kupić.Napisze Ci wszystko co ona ma mieć:nożyczki,gumka,kredki ołówkowe,kredki świecowe,mazaki,plastelina,farby plakatowe,pędzelki,ołówek,2 worki na kapcie i na strój gimnastyczny,teczka z gumką,2 bloki rysunkowe,blok techniczny,wycinanka,ręczniczek z zawieszką,2 zeszyty 16 kartkowe jeden w 3 linie a drugi do religi,klej w sztyfcie,bibuła,chusteczki w kartoniku,podkładka śniadaniowa.No i oczywiście na kanapki śniadaniówka i bidon na picie

Gość angelos12
czyli niektóre rzeczy się powtarzają, ok dzięki za pomoc