Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkm ide tam

Koszta budowy domu

Polecane posty

Gość jkm ide tam

Czy ktoś budował dom ? Jakie są koszta budowy domu powiedzmy 200 metrów ? Tak się zastanawiam czy nie lepiej jest zacząć budowy domu zamiast kupna mieszkania w bloku. Waham się chociaż jeszcze mam trochę czasu na podjęcie decyzji.

Gość gawra
tu jest dobry kalkulator takiej inwestycji www.animus24.pl

ja buduje...wlasnie mi kryja dach..bez dzialki i mediow..80 000 z oknam i drzwiami wiezba i dachowka i robocizna..ale to kropla w morzu

Gość freeeeee
a żony ci czasem nie kryją ci cieśle? :D🖐️

Gość jkm ide tam
A jaki budujesz metraż i ile cię wyniesie cały dom?

Gość studenciak87..
zakład pogrzebowy animu- intelgent jakiś się znalazł :(

Gość jkm ide tam
dowcipniś ,nie kilkajcie na ten link

Gość licealistkaporazdrugi
Kicza coś z Tobą nieteges, to jaki ty dom budujesz 50metrowy? bardzo niedokładną informacje podałeś

ok 200 m ale w tym sa dwie deki..beton byl z gruchy wylewany to sa tez koszty choc gdybym musiala placic za robocizne to na jedno wychodzi a jest szybciej..ile mnie wyniesie calosc..niewiem,to jest zalezne jak go bede wykanczac...duzo kosztowaly same okna..bo byly nietypowe

Gość a ja chciałam zapytać
Ile by kosztowało (i czy w ogóle buduje się domy o takim małym metrażu) wybudowanie domu całorocznego (piętrowego) 60m2? (chodzi mi o parter, 60m2 i to samo na górze, czyli w sumie 120 m2) Chciałabym, żeby była również piwnica, a dodatkowo garaż - a "na" garażu taras :)

mam sasiada ktory taki maly buduje..sprzedal mieszkanie w bloku i buduje 78m ale tylko parter

Gość perfect harmony
kicza ile metrów ma twój dom

Gość mamamamamamusiaaaaaa
tak buduje się takie domy, gotowego mozna juz kupić za 300-400 tysięcy za miastem w mieście ceny są oczywiście większe i to dużo większe, powiedz gdzie chciałabys się budować???

Gość perfect harmony
nie chce mi się wierzyć że stan surowy zamknięty domu 200 metrowego wyniósł 80 tys, a ja mam w kosztorysie domu 100m, 106 tys, stan surowy otwarty, metodą gospodarczą

Gość jkm ide tam
Ja planuje budowe za miastem i się zastanawiam ile mnie wyniesie taka budowa.

Gość a ja chciałam zapytać
mamamamamamusiaaaaaa - teraz to przemyślałam i myślę, że wystarczyłoby mi nawet 50m2. Nie znam się na budownictwie ale chciałabym, żeby to był "kamienny" dom :) Ok 30 km od Warszawy mam działkę 800m2

tak tyle mnie kosztowal...80tys ale bez dzialki i mediow bo te juz mialam..niewiem dlaczego mialbym zanizac ceny dom bedie mial 200 m

Gość perfect harmony
kicza, to bardzo tanio, moim zdaniem, puść link projektu

perfect..projektu tu niemam bo przebywam zagranica,a projekt byl robiony indywidualnie podemmnie by sie zmiescic na dzialce rodzicow

Gość perfect harmony
z archonu mam kosztorys, zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości, a u was ekipa murowała cały domek, jak to zorganizowałaś

Gość prośba do kiczy
a czy mógłbyś się zorientować jak wyglądają koszty u tego sąsiada i jaki to byłby projekt? Ja bym chciała tak właśnie mały i chciałam się zorientować jak koszty wychodzą

perfect ..ja wzielam mala rodzinna firme..materialy kupowalam sam,beton kominy oni organizuja mi tylko wiezbe i drzewo..

PROSBA..NIE WIEM SKAD ON MA PROJEKT ..WIEM ZE TAKI BUDUJE MALUTKI:)..ZAPEWNE ZNAJDZIESZ W NECIE

Gość Anouk na czerwono
80 tyś! Super! Nawet , jeśli budujesz sposobem gospodarczym.... Ja też noszę się z tą myślą. Ale jak wyliczam, to mi potrzeba 400-500 tysięcy na początek. A potem jeszcze fanaberie wykończenia. Z tym, że mój dom będzie tani w użytkowaniu...koszty ciepła, wody i prądu będą stanowić 25%-35% kosztów normalnego użytkowania. A poza tym to mam zachciewajkę;)

Gość perfect harmony
my też tak planujemy, materiały sami i ekipę do budowy, jak wyjdzie cenowo, zobaczymy, szukałam już ekipy i wołają ok 40 tys, za domek taki jak mój, wydaje mi się że trochę za dużo

Gość prośba do kiczy
tak, wiem, że w necie znajdę, ale przeważnie tak jest, że kosztorys na papierze a to, co wychodzi w rzeczywistości się różni, dlatego myślałam że może coś podpowiesz. No nic, dzięki :)