Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicole hamilton

roczne dziecko a butelka

Polecane posty

Gość nicole hamilton

czy wasze roczne dzieci nadal piją mleko (szczególnie rano i wieczorem) przez butelkę ze smoczkiem czy może z niekapka?

Gość z butelki ze smoczkiem
przetestowałam 4 niekapki, żednego nie chce dlatego powoli uczymy się pić z normalnego dorosłego kubka

Gość nicole hamilton
moj soczki, herbatki itd też pije z niekapka choć od kilku dni do posiłków stawiam mu plastikowy kubeczek i uczę go pić z niego. tylko martwie sie ta butelka ze smoczkiem do mleka, jak dlugo ja stosowac, czy juz teraz przerzucic sie na niekapek?

Moj syn pije z butelki rano i wieczorem kaszke. W nocy i w dzien pije tez z butelki wode. Z lyzeczkie nie chce jesc. :(

Gość autorko ogarnij się
spokojnie pewnie że piła moja z butli, nawet do 3 lat. niech sobie pije jak lubbi, pewnego nia sama odstawiła.

Gość nicole hamilton
no to się ogarniam ;) tylko nie chcę zeby moje dziecko miało potem jakies problemy ze zgryzem od tej butelki

u moich dzieci i innych, które znam najlepsze jest picie ze słomki, więc może tak spróbuj? Czytałam, że picie przez słomkę dobrze wpływa na zgryz i mniejsza szansa na próchnicę, bo mniejszy kontakt picia z zębami.

Gość autorko ogarnij się
jak wspomniałam moja piła do 3 lat z butli i ma bardzo ładny zgryz - dodam, że nigdy nie dawałam jej smoczka do ssania - może dlatego. Ma proste ładne i zdrowe ząbki. Więc chyba nie sama butelka ma wpływ ale samo ssanie godzinami smoczka. z butelki wypijała w parę minut.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
moja pije mleko lub rzadka kaszke rano i wieczorem z butli, w ciągu dni daję soczki z butelki, ale też uwielbia ze szklanki czy kubka pić, ma frajde że jej po brodzie leci :P niekapka nietoleruje, aha lubi pić tylko z moją pomocą z butelki ze sportowym korkiem, np po wodzie mineralnej. smoka jej daje tyko do snu. i też nie uwazam, żeby picie z butli miało wpływ na zeby, jedno jest pewne nie powinno sie dawać bulji do łózeczka, by dziecko cały czas wg potrzeb mogło sobie coś tam cały czas "ciamkać"

my już zaczynamy naukę picia z niekapka,szukałam aż znalazłam taki jaki chciałam (NUK) bo ma miękki smoczek i nauka powinna iść łatwo,a tak większośc pije ze smoka normalnego (avent i mleko z smoka z 2 dziurkami a soki z 3) Synek ma 9,5 miesiaca,ale martwi mnie to że zasypia z butelką...

Gość gość
Witam. Mam dwójkę małych dzieci i od urodzenia karmiłam ich butelką z firmy Yoomi. Butelki z tej firmy są bardzo dobre. Poleciłabym Kazdemu aby taka kupił. Znaleźć je można na stronie gumowakaczuszka.pl przesyłka przychodzi bardzo szybko a ceny są ewelacyjne