Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilla..

Czy do wykonania cesarskiego ciecia musi byc koniecznie rozwarcie ????

Polecane posty

Gość kamilla..

Jeśli ktos wie to bardzo prosze o odp, bo jestem juz po terminie, od dawna mam zaplanowane cc a mój lekarz wciąz że nie ma rozwarcia i nie ma rozwarcia. A jak nie ma rozwarcia to nie bedzie cc. Powiecie zapytaj lekarza, wiec pytałam ale mówi że rozwarcie jest potrzebne do wydalania tych porodowych odchodów. A ja nie wiem czy wierzyc, bo nie słyszałam o tym nigdy, malo tego dzeiwczyny które maja zaplanowane wcześniej cesarki, czy one wszystkie z rozwarciem juz chodziły. Szukalam w necie, nie moge znalesc.. Bardzo prosze o odp, bede naprawde wdzieczna za wasze doswiadczenia

jak już jesteś po terminie to ja radzę zmienić lekarza i to szybko

Gość miiiigoootka
absolutnie nie! miałam cc i nie miałam nawet minimalnego rozwarcia, byłam po terminie. Po cc dostaje si leki na obkurczanie macicy i to powoduje wydalanie odchodów. twój lekarz co najmniej dziwny - planowane cesarki z reguły wykonuje się do 2 tyg. przed terminem porodu.

Gość moja kolezanka
miałą zaplanowana cesarke co do dnia , bo akurat taki jej pasował ( troche dziwne co ? ) i nie miała zadnego rozwarcia Po prostu poszła do szpitala i zrobił jej cc Juz płaciłas za cc? Moze twój lekarz mysli ze urodzisz sn i dlatego czeka

Gość kamilla..
położenie posladkowe, sam mówił o cesarce że nie rodzi sie teraz naturalnie. Wiec nie wiem o co chodzi. Nie płaciłam, chodziłam prywatnie, może on kase chce? No ale przeciez w każdej chwili moge zacząc sama rodzić.. Nie rozumiem, czemu tak uczepil się tego rozwarcia ( nie mam nawet na milimetr)... A moze dlatego że w przeszłosci po naturalnym porodzie miałam straszne kłopoty z wydalaniem tych odchodów pologowych. Łozysko nie wyszło całe, i nie chcialo wyjść po lekach ? I on o tym wie. No kogo nie spytam to pierwsze słyszy.................. W ostatniej chwili zmienić lekarza?

Gość moja kolezanka
moze to ma faktycznie związek z pierwszym porodem Ile jesteś po terminie ?

Gość NieMaMnie
Czyli niby co :O ? Bez rozwarcia ani cesarki ani naturalnego porodu :O Czyli dziecko umiera w brzuchu albo rozrywa rodzicielkę :O

nie musi być rozwarcia,bo jak wyciągnie się dziecko to organizm sam będzie wiedział co robić,rozwarcie się zrobi i będzie wszystko się czyścić... Ja miałam cesarkę po 12 godzinach porodu,miałam maksymalne rozwarcie i skurcze parte,ale nie dało rady,synek był spory... Koleżanka miała termin cc wyznaczony z powodu złego ułożenia dziecka,ale po cesarce dostała krwawienia i normalnie miała połóg tak jak u mnie trwał u niej troszkę ponad 6 tygodni

Gość ciezarowka30
W Wielkiej Brytanii cesarki planowane wykonuje sie okolo tydzien przed terminem. Jezeli nie zaczal sie naturalny porod, to nie bada sie ginekologicznie, wiec nikt nie bada rozwarcia przy planowej cc