Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co wybrać/.

Mój pies warczy i podgryza moje malutkie dziecko.

Polecane posty

Gość co wybrać/.

Niedawno wrociłam z synkiem ze szpitala do domu. Juz od prawie 3 lat mamy yorka nie był przeze mnie rozpieszczany ale za to tescie pozwalali mu na wszystko nawet na jedzenie ze stołu. Zauwazyłam ze gdy biore malego na rece piest szczeka skumli i domaga sie by mu dac małego. Juz nie raz zdarzylo sie ze sie odwrociłm a pies wskoczył na łózko i warczał na małego albo strasznie szczeka i go szrpie. Poswiecam psu tyle samo uwagi co zawsze. Sunia zawsze miała taki wredny fałszywy charakterek ale teraz to juz przesada!!! Stwierdziłam ze trzeba oddac psa to sie wszyscy na mni poobrazali:( i wyzwali od najgorszej:( A co bedzie jak kiedys nie zauwaze a pies schowa sie w pokoju malego i mu cos zrobi? Juz nie rz zakradł sie do pokoju i był tylko płacz i szczekanie:( boje sie o własne dziecko:(

Gość pies jest zazdrosny
a to może doprowadzić do tragedii. Dla mnie dziecko jest ważniejsze.

Gość pies jest zazdrosny
i niech się wszyscy obrażają. To Twoje dziecko i musisz je chronić. A yorka niejeden z chęcią weźmie.

co będziesz trzymać, oddaj. Ale najlepiej znajdź rodzinę zastępczą, do domu dziecka to może być szok dla pierworodnego.

Gość o********
pies jest zadrosny. nie da sie inaczej tego zrobic niz zdegradowac psiaka do pozycji na samym dole...... nie jestem treserem ale wiem ,jak to bylo u mnie jak wrocilam z corka ze szpitala. pamietaj!dla psa liczy sie konsekwencja i ton glosu. poswiecasz mu czas jak jest grzeczny jak nie bierzesz dziecko na rece i odwracasz sie plecami.niech szczeka.stoisz tak dlugo az przestanie szczekac.wtedy go chwalisz. albo zamykasz go i wychodzisz.zostaje sam.wracasz jak sie uspokoi.jak zacznie znowu-wychodzisz.szybko zalapie ,ze nie on tu rzadzi:P badz kosekwentna bo bedzie probowal z calych sil zatrzymac pozycje w rodzinie:)

Trzeba było oswoić psa przed urodzeniem dziecka z wszystkimi odgłosami m.in. dziecka. Nikt z rodziny nie chcę się nim zaopiekować?

Gość olla1608
Czy mogłabym prosić o kontakt autorkę wątku? Jestem dziennikarką i piszę reportaż na temat psiej zazdrości i relacji -pies-dziecko. Jestem ciekawa jak sprawę udało się tu rozwiązać. Pozdrawiam. Aleksandra op1608@gazeta.pl

Gość a ja myślę tak
do tesciow mu zrób eksmisję

Gość Glupi masz problem
Wypierdol pieseczka przecież dziecko jest wazniejsze

Gość oddaj tego psa bo
skrzywdzi dziecko. nie eksperymentuj na dziecku bo "moze sie piesek przyzwyczai" ugryzie dziecko jeszcze wtwarz i bezdie miało blizny na cale zycie! albo straci oko!!!!!!! oddaj tego psa!

Gość galanta 28
Psa należy tresować siła - jak szczeknie to smyczą go i się oduczy. Będzie potulny jak baranek

Gość lek
To poważna sprawa, pies czuje się zagrożony ale może dziecku zrobic krzywdę. Ta rasa to takie zadziory, lubią byc w zentrum uwagi. Pies musi czuc nad sobą silniejsza rękę , nie mówię o biciu, ale musi wiedziec kto tu rządzi. U was poprzestawiały się hierarchie i trudno mu się pogodzic z tym . Uważaj na maleństwo. Doradz się możenawet weterynarza bądz poczytaj w necie jak ułożyc psa.

Gość
Pies jest po prostu zazdrosny o twoje dziecko Ja też tak miałam z moim psem i musiałam go oddać czyli psa w dobre ręce

ludzie dobrze ci tu radzą. oddaj psa w dobre rece. yorki są głupie jak but i kwestia czasu jak skrzywdzi ci dziecko. nie pozwól na to-bądź odpowiedzialna.

Gość olla1608
Jakaś Madam, czy możesz odezwać się do mnie na priv: op1608@gazeta.pl Piszę właśnie tekst o zazdrości psa o dziecko...:)

Gość gość
Uśpić psa. Jak warczy na dziecko jak sie to powtorzy absolutnie durny kundel niejest wazniejszy niz czlowiek

Gość gość
yorki to wyjątkowo głupie psy, jak większość tych małych :) ale poza tym psy wyczuwają złych ludzi, kto wie ? może twój pies wyczuł , że dziecko ma w sobie pierwiastek zla/ co masz zrobić? albo oddać dziecko do adopcji albo rodzicom albo zapisać psa na szkolenie

Gość gość
uśpij go jak najprędzej pies wrogo nastawiony do dzieci nie powinien być oddawany, bo stwarza realne zagrożenie

Gość gość
York to nie pies, zacznijmy od tego. Nie sądzę, żeby szło to to czegoś nauczyć. Oddaj lub nawet sprzedaj a rodzina powinna to rozumieć, a nie czekac az pies pogryzie dziecko.

Gość gość
Ludzie ogarnijcie, się co ja słyszę oddać, uśpić psa. Bzdura! Sytuacja wynika z faktu iż właściciel nie ma autorytetu. Pies jest zwyczajnie zazdrosny o dziecko. W tej sytuacji, zajmujemy się dzieckiem i poświęcamy mu czas w takiej ilości jak tego wymaga, jeżeli pies grzecznie leży chwalimy, jak zaczyna szaleć, to go ignorujemy. Wychodzimy z dzieckiem z pokoju. Jeżeli pies jest niegrzeczny traktujemy go jak powietrze. Konsekwentne działanie działa cuda. Jeżeli uzna Pani, że sama nie daje rady z problemem, polecam zapisać się z psem na tresurę.

Gość gość
Psa nie oddawaj przecież to nie jest tylko twój pies wiec oddać nie możesz. Lepiej pilnuj dzieciora i nie spuszczaj go z oka