Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominique321654

Aparat ortodontyczny :((((((

Polecane posty

Gość Dominique321654

W październiku będę miała zakładany aparat ortodontyczny :( Lekarka najpierw mówiła o jednym łuku ale teraz okazało się że będę mieć na górę i na dół. :( Ja w ogóle go nie chciałam a teraz mam być cała zadrutowana. Jak ja bede wyglądać... :( I jeszcze po każdym posiłku trzeba dokładnie myć i nitkować zęby.. :( Żaden chłopak na mnie nie spojrzy przez to cholerstwo :( Pomocy! :(

Gość ladaco
podczas robienia loda napletek może zapląrac się w aparat ortodontyczny, ale chciałbym, by taki cyborgiem podszywany lachon obciągnął mi druta, muskając fo zimnym metalem na zębach

Ehh dziecko ale masz problemy. Aparat dziś to nie to samo co 30,20 lat temu, gdzie ludzie się z ciebie nabijają. Ciesz się, że zęby będziesz miała ładne.

Gość lirenecoverage
ja nie myje po kazdym posilku, nie nitkuje wogole i zyje. nie masz wiekszych problemow? ciesz sie, ze masz na to kase, bo inni marza o prostych zebach a koorwa ich nie stac. do nauki

uu widzę temat , który jest mi SZCZEGÓLNIE bliski :D otóż od ponad 1,5 roku jestem szczęśliwą posiadaczką jak Ty to napisałaś.. drutów :) nie masz czego się bać ( jeśli chodzi o ból) co prawda na początku z pewnością będzie Ci doskwierał, ale to minie , to kwestia pierwszego przezwyczajenia zębów do zmian. Poboli max 2 tyg. ( choć mnie zęby bolały zaledwie kilka dni) i przestanie. To zależy od wieku chyba, tak mi się wydaje. im wcześniej zakładany jest aparat tym mniejsze cierpienie :) a Ty ile masz lat? :> aa.. i co do tego, że żaden chłopak nie będzie Cię chciał.. to nie przesadzaj. Ja mma chłopaka i aparat i świetnie sobie razem radzimy ( we trójkę ) :D:D