Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnnnnnnnnnnaaaaaaaa;(

Moj piesek;(

Polecane posty

Moj pies mial 7 miesiecy i niestety zdechl na nosowke;( Mam do Was pytanie kiedy moge miec juz nastepnego psa? Slyszalam ze trzeba odczekac pol roku Jak to wlasciwie jest??

Gość fahren
a czemu go nie zaszczepilaś ?

dostalam go od kogos i po prostu nie spytalam czy byl szczepiony a ja kompletnie o tym zapmnialam;(

Gość fahren
dziewczyno - pies to jest żywe stworzenie - jesli masz go lekceważyć to kup sobie pluszaka .

Kiedys mialem psa malutkiego zdech na nosowke i zrobilem mu piekny pogrzeb dodam ze plakalem bardziej jak na pogrzebie babci

Gość fahren
masz w ogóle forsę na szczepienia - przeciw wsciekliżnie ( obowiazkowe ) , na nosówkę inne choroby zakzne ? na odrobaczanie ?

wiem ze to moja wina zadalam tu pytanie jak nie znasz na nie odpowiedzi to nie wchodz tutaj

Gość fahren
szkoda ,ze forsy " na pogrzeb' nie wydałeś na szczepienie .

na wscieklizne go szczepilam a o tej szczepionce kompletnie zapomnialam

Gość fahren
nie dość ,ześ głupia - to jeszcze sie obrażasz . to weta i dż i zapytaj co i jak a nie szukasz na kafie - chyba ,ze uwązasz ,ze pies to ma tylko na łąńcuchu siedzieć i jak zdechnie ,żaden ból - łatwo przyszlo - łatwo poszło .. o sterylizacje odrazu zapytaj bo póżniej znowu " zapomnisz "

Gość ja tez niestety ostatnio
musialam uspic psa bo byl chory na nosowke. Mial niecale 2 miesiace :( kupilam go chorego tydzien byl leczony, zamiast pani weterynarz powiedziec ze takiego malego to nie da sie uratowac to doila od nas kase franca jedna a szczeniaczek bardzo sie nacierpial bo musialam chodzic z nim do weterynarza 3 razy dziennie i dostawal po kilka zastrzykow za jednym razem.

a po jakim czasie moge miec nastepnego psa?? wie moze ktos?

chyba minimum 2 miesiace, zeby ten nastepny sie nie zarazil nosowka. ale lepiej idz do weterynarza i sie spytaj.

Ile masz lat?- to podstawowe pytanie. Jeśli nie masz pieniędzy na utrzymanie psa to nie powinnaś mieć następnego. Pies to duży wydatek. dokładnie nie pamiętam ile wydałam na wszystkie szczepienia ale pewnie ok. 200 zł. do tego dochodzi karma która powinna być dostosowana do rasy psa. ja zaopiekowałam się psem który niestety jak się okazało ma chorobę genetyczną- dysplazję stawu biodrowego. Też ma tylko 7 mies.Teraz robię wszystko aby ulżyć jej w bólu. Po drugie nie mogę sobie wyobrazić jak można zapomnieć o szczepieniach? Pies to nie zabawka, jeśli nie jesteś w stanie się nim w odpowiedni sposób zaopiekować to kup sobie rybki, bo to zwierzątka mniej wymagające.

i nie zapomnij o odrobaczaniu to tez jest potrzebne, ja niestety mialam okazje widziec psa ktory mial robaki :( bardzo psinka cierpiala, wymiotowal tymi robakami zrzeraly go od srodka.

ok.dzięki zapytam sie dokladnie weterynarza

tego pieska odrobaczylam ale powtarzam ze dostalam go od kogos i po prostu oni nie zaszczepili go na nosowke

Gość kakajajahsa
ja mam szczeniaka i wlasnie zakonczylam serie szczepien, byly 3 szczepienia w odstepie niecalego miesiaca, kazde 60zl plus odrobaczenie 3 razy po 5 zl.... czyli koszty 200zl plus karma. Wiadomo, wydatki sa. Masz kase zeby go utrzymac??

Gość kakajajahsa
a wogolke na cos go szczepili??Mial ksiazeczke zdrowia??Bo jesli tak to dziwne ze weterynarz zepila, przeciez to obowiazkiowe z tego co wiem go nie zasz

mam kase,koszty utrzymania to nie problem

Gość kakajajahsa
jeju, jakis blad sie wkradl. Takie szczepienie z tego co wiem jest obowiazkowe. Mila ksiazeczke zdrowia?

odrobaczyli go i zaszczepili przeciw wsciekliznie gdy pies zle sie czul nie chcial jesc ani pic wezwalam weterynarza stwierdzil ze jest to zapalenie pluc podal mu dwa zastrzyki i dzisiaj mial mu podac nastepne dwa niestety juz nie zdazyl;(

Dobrze, że to nie problem. Ale dlaczego nie zapytałaś poprzednich właścicieli o szczepienia. To bardzo nie odpowiedzialne zachowanie. Jeśli piesek nie miał książeczki zdrowia to proste że nie był szczepiony. Moim zdaniem powinnaś dorosnąć do posiadania psa.

no to smutne:( tak czy siak mial 7 miesiecy! wiec co najmniej 2razy chbya powinienen byc szczepiony na najczestsze choroby psow w tym wlasniem.innymi nosowke i parwowiroze :( mam andzieje, ze to Cie czegos nauczylo i bardziej wyczulilo na dbanie o zwierzaki!