Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEDOBRZEEEE MI

JAKIE ZNACIE SPOSOBY NA NUDNOŚCI W CIĄŻY???

Polecane posty

Gość NIEDOBRZEEEE MI

Bardzo proszę o pomoc, gdyż moje nudności trwają dosłownie 24 godziny na dobę, nie jest w stanie nic zrobić, a muszę wybrać się do lekarza; na pewno znacie jakieś sprawdzone sposoby, żeby się tego pozbyć lub chociaż złagodzić? Będę wdzięczna!

Gość fajjjjjjjjjjjna
mi poagala jedynie coca cola

Gość NIEDOBRZEEEE MI
piłam i nic nie dała mi :/

Gość lzdvh
woda i cola, ale wiadomo że coli za duzo nie wolno. no i jeszcze świeże powietrze mi pomagało.

Gość ksjkjdksads
Trzeba to przeczekać i nic na to nie poradzisz:o

Gość NIEDOBRZEEEE MI
o matko, ale niektóre kobiety to mają tylko rano, zwymiotują i jest lepiej, a ja nie, przedwczoraj cały dzień z miską przeleżałam, wczoraj bez miski, ale też leżałam, bo zdechła byłam po tym wymiotowaniu, dziś chcę iść do gina i nie wiem czy dam radę, a to moja pierwsza wizyta :(

Ja też tak miałam. Zero wymiotów, za to 24 h na dobę wrażenie, że zaraz zwymiotuję. Lekarz powiedział, że mam jeść co godzinę coś małego, żeby nie było przerw między posiłkami i nie brać żadnych preparatów z żelazem. Trochę pomagało, ale przytyłam w 1 trymestrze ponad 4 kg przez to.

Gość jdjsllojnbhhh
tak autorko jak nie ma Ci kto przynieść to przygotuj sobie wieczorem jakies ciacho czy coś:) zjedz i poleż leszcze chwilkę, mi pomagało

Gość NIEDOBRZEEEE MI
nic takiego, ja mam te mdłości takie ostre to od wtorku, wcześniej też całymi dniami było mi niedobrze, ale lekko, można było normalnie zrobić wszystko chociaż

Mi ulgę przynosiła szklanka wody z cukrem i cytryną wypita przed wstaniem z łóżka albo woda gazowana. Ewentualnie wyjście w piżamie na balkon załąpać świeżego powietrza.

Gość nic takiego
a wlasnie przypomnialo mi sie, ja wachalam skorke z cytryny -taki sposob gdzies na necie wynalazlam

Gość NIEDOBRZEEEE MI
skórka z cytryny, niezłe :)

Gość tajasne
tzn źle sie wyraziłam :) to nie to że byłam zagłodzona, tylko rano nic nie jadłam dopóki mdłości nie przeszły, piłam tylko wodę maksymalnie zimną, z lodówki i z lodem, a potem jadłam malutkie porcyjki. bo zaraz nakrzyczycie że sie w ciązy ne głodzi ;)

Gość NIEDOBRZEEEE MI
to mi takie coś nie pomogło, bo ja też czekałam leżałam aż przejdą nudności, ale nie przechodziły, a głodu to nawet nie czuję, nie mam apetytu w ogóle

Gość nic takiego
do ta jasne:) fakt na tej calej kafeterii sa laski porąbane, zaraz wynajda Ci ze jak tak mozna (o tym niby glodzeniu), kiedys jak sie wypowiedzialam to musialam zmienic nick:) pozdrowienia

Gość NIEDOBRZEEEE MI
No będę próbowac, ciągle piję wodę i zauważyłam też, że w trakcie gdy jem to jakoś nie odzcuwam tak bardzo tych mdłości, ale nie da rady jeść cały czas tym bardziej jak się apetytu nie ma :P

Gość fktfhgkjggk
po przebudzeniu coś słodkiego, żeby uregulować poziom cukru we krwi

Ja na nudności w ciąży polecam opaski akupresurowe przeciwwymiotne SEA-BAND. Pierwszą ciążę męczyłam się do 5 miesiąca włącznie. W drugiej już miałam opaski i ciąża dzięki opaskom stała się przyjemnością :D

Gość luuuuuzzzzzzzik
nic nie pomagało :( niestety próbowalam mnóstwa sposobów i żaden nie wypalił.....przeszło samo :)

Gość super mama ;)
proste tanie i skuteczne - woda mineralna (ja piję głównie Muszyniankę) z sokiem wyciśniętym z cytryny, popijam sobie jak tylko mnie zaczyna mdlić i jest naprawdę nieźle, mnie zaczęło mdlić 2 dni temu pod koniec 6 tygodnia (a już się cieszyłam że nie będzie wcale ;), i naprawdę było strasznie przez całe dnie, dziś stwierdziłam, że mdli mnie na słodko i muszę się czymś zakwasić, nalałam sobie do kubka wody, wcisnęłam trochę soku, wypiłam....i jest mi dobrze :) pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :D

Mi pomagała herbata imbirowa, i trochę coca coli. Ale imbir polecam w szczególności, bo też miałam mdłości całodniowe i wiem jaka to męka. Nawet jak w łóżku się przekręcałam to było mi niedobrze.

Ja usiłowałam pomóc sobie miętową gumą czy głębokim oddychaniem buzią ale...finał był taki że guzik t dawało aż samo przeszło.Pamiętam nie raz jak jechałam do pracy,jeden z pasażerów miał jakieś wyjątkowo drażniące mnie perfumy więc poprosiłam kierowcę o uchylenie szyby a skończyło się tak że głowę wystawiłam jak okno i jechałam jak koń :P chłopakowi się głupio zrobiło bo myślał że śmierdzi potem tłumaczył się że on się myje dba o higienę no to wyjaśniłam mu na czym polega mój problem , że jestem w ciąży i to normalna reakcja na zapachy i choćby się kto wonnymi olejkami wysmarował ja i tak zatkam nos :P

Gość super mama ;)
a i się okazało jeszcze, że przynajmniej na mnie woda z cytryną działa chyba pobudzająco bo mi senność minęła również, czuję się jak młoda bogini :D

Gość Kiki789
dziewczyny może jeszcze jakies sposoby. Mnie mdli 24 h, nic nie pomaga. Czy któras z Was ma tą opaske przeciw nudnościom? Pomaga?

Gość gość
mi nic nie pomagało a wypróbowałam wszystko mdłości 24h minęło w 20 tygodniu

Gość Kiki789
tego się wlaśnie obawiam, że nic nie zadziała.

Gość gość
Wraz z mężem mamy do sprzedania lizaki na mdłości dla kobiet w ciąży. Sama próbowałam niemalże wszystkiego, aż dostałam te cudeńka. Dopiero gdy zaczęłam je spożywać zapomniałam o porannych dolegliwościach ciężarówki :) Tak więc bardzo gorąco polecam :) http://allegro.pl/show_item.php?item=3879209856

Gość kasika1985
hej!!!chyba na każdą działa co innego...moje nudności zaczęły się w 7 t.c.obecnie zaczynam 9..i nadal są:(...mi zadne migdały,imbir nie pomógł..a wręcz przeciwnie na widok i zapach imbiru robi mi się niedobrze.mi pomógł sok pomidorowy pikantny:)..muszę go mieć stale w pobliżu i jest w miarę ok...

Gość vaneska87
Mnie też bardzo mdłości męczyły, teraz jest już znacznie lepiej. Na stronie emaluszki znajdziesz naturalne sposoby na radzenie sobie z mdłościami, na mnie niektóre sposoby podziałały, to może na Ciebie też:)

Gość Mamitati
Najlepszym sposobem na mdłości w czasie ciąży jest zmiana nawyków żywieniowych. Przede wszystkim należy unikać pokarmów, które mogą je wywoływać lub nasilać, czyli m.in. potraw smażonych oraz bardzo pikantnych. Powinno się również jeść posiłki regularnie, najlepiej co trzy - cztery godziny. Posiłki te nie powinny być zbyt duże, muszą zaspokoić głód, jednak nie powinnyśmy się przejadać. Kolejna ważna rzecz to pozycja, w której jemy, najlepiej jeść przy stole, w pozycji siedzącej, w której nie będziemy uciskać brzucha. Lepiej unikać posilania się na leżąco. Chociaż śniadania w łóżku są akurat wskazane - chodzi o drobną przekąskę, na przykład w postaci imbirowych herbatników oraz ciepłej mięty lub herbaty. W przypadku porannych mdłości bardzo dobrze sprawdzają się również migdały. Dobrze jest mieć je zawsze pod ręką, na przykład w torebce i szufladzie szafki nocnej. www.Mamitati.pl- sklep dla dzieci