Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starapannamloda

stara panna mloda

Polecane posty

Gość starapannamloda

Dziewczyny mam 31 lat i biore slub w kosciele, co o mnie sadzicie czy wypada mi zalozyc welon i biala suknie?? czy jako goscie nie smielibyscie sie ze mnie pod nosem? czy wypada mi robic oczepiny,rzucac welonem? czy welon powinien byc skromny czy moze byc duzy?? co mi wypada a co nie w tym wieku? troszke zagubiona.... nie chce narazic sie na posmiewisko

Gość tajasne
omg wszystko Ci wypada :D co to w ogole za myslenie :D 30 lat to nie starość :D

Gość jeśli nie chcesz i nie lubisz
no tak "W tym wieku" to juz tylko czarna suknia, szal na głowę i czołgać się w stronę cmentarza...

Gość w tym wieku co jestes
no ja na twoim miejscu juz bym wykupywała miejsce na cmentarzu i powoli dołek kopała :o

Gość starapannamloda
oj :) czy naprawde uwazacie ze przesadzam? ze wypada mi miec na sobie dlugi welon piekna biala suknie i bawic sie jak 20 latka?:) troszke mnie pocieszylyscie

jesteś panna_JESTEŚ młoda- TEŻ, więc jak najbardziej wypada nakładać welon suknie czy co tam chcesz. Zresztą niektóre 35latki nieraz wyglądają o niebo lepiej od 25latek(i nawet na swój wiek nie wygladają).

Gość moim zdaniem nie wypada welon
bylam ostatnio na kilku weselach kobiet okolo 30 r.z i zadna z nich nie miala welonu. Oczepiny byly, rzucaly bukietem :) I bawily sie sie na calego :) Bo to akurat zawsze wypada :) Aaaa no i nie za bardzo wypada tez "ksiezniczkowa" suknia slubna, lepsza skromniejsza.

aha no i co do pytania to NIE, ja jako twój gość nie podsmiewywałabym się z bialej sukni czy welonu, gdyż taka jest tradycja, że zwykle ślub bierze sie w białej sukience i welonie i nawet nie przyszłoby mi do głowy, żeby to skreślać tylko przez wzgląd na wiek :)

Gość a jaki to wiek okolo 30??
bo wolę wiedzieć, sama mam 26 lat i może mi też nie wypada welonu, bo za stara jestem??

Ale pranoja a to jakieś sredniowiecze że 30 lat to stara panna. Możesz mieć bezę na 3 kołach i nawet 10 metrowy welon jesli Ci to pasuje. Jak kolwiek się nie ubierzesz zawsze komus się nie spodobba, runt by się tobie podobało.

Gość tajasne
ja bralam ślub mając prawie 30 lat, mialam biala kiece i welon, i normalne, choc nie za wielkie wesele. nikt sie nie smiał, bo i z czego :)

Gość też
Taaa, welon i biel przystoją tylko do 18 roku życia :D Welon co prawda nie idzie w parze ze zmarszczkami, no ale te się pojawiają raczej mocno po 30.

Gość malynkaa
oczywiście wypada , dlaczego nie???

Gość edytko
wszystko zależy od tego jaką masz figurę i jak wyglądasz. Ja osobiście chyba balabym się ze wyglądam jak stara maleńka :)

Gość edytka z Krakowa
no właśnie ...stara maleńka...dlatego mama namawia na jakiś kostium brr garsonkę, wtedy nie będę się wyróżniała a już o niebo gorzej wyglądała od tych zaproszonych młodych six ;)

Gość malutka_34
Przede wszystkim macie pojexcie co oznacza welon??? Biała może nikoniecznie ale ekri Ja wychodziłam za mąz w wieku 33,sukienka ekri bez welonu. Tylko ladnie upieta fryzura i ozdoba w kolorze sukienki

Gość tajasne
śliczna :) jesli figura Ci na nia pozwala to bierz :) tylko istotnie, trzeba uwazac na dodatki i styl ogólnie, żebyś nie wyglądała na Japan style ;)

Gość edytka z Krakowa
jak przymierzałam inną białą suknię w salonie to babka reklamując ją powiedziała że biały odmładza twarz. ...może biały kostium hm

Gość tajasne
"Przede wszystkim macie pojexcie co oznacza welon???" welon NIC nie oznacza, symbolem dziewictwa jest wianek :D

Ta sukienka Edytki ma ohydny połysk. Krój ok ale materiał porażka.

Gość tajasne
no bo generalnei biały odmładza, wszystkie jasne kolory odmładzaja, rozświetlają... nie daj sie wbić w żadne garsonki! fajną sukienkę i już!! :) w garsonce to mozesz do pracy iść, a nie do ślubu :P chyba ze chcesz ;)

Gość maxxxmarrraaaaa
Ja mam prawie 30 lat, ale nie zamierzam do ślubu rezygnować z sukni i welonu! Nie czuję się stara ani trochę :) Zresztą - jaki to wstyd? Wesele to wesele! Ale powiem szczerze, że za to bardzo mnie śmieszyły zawsze dziewczyny w zaawansowanej ciąży, ubierające mimo wszystko na siłę "księżniczkowe" sukienki, w których niestety wyglądały fatalnie, a także długaśne welony! Kiedyś widziałam, jak dziewczyna - w 7 miesiącu ciązy - uparła się na suknię z gorsetem - przy czym można sobie wyobrazić, jak ten gorset wyglądał na jej brzuchu.....

Gość malutka_34
Welon nic nie onacza za to wianek tak..... bu hahahahahahahaha no to faktycznie masz pojecie

Gość tajasne
no ja jak widać mam. sprawdz sobie to też bedziesz miec.

Wszystko teraz wypada. Welon był kiedyś symbolem czystości teraz jest raczej dodatkiem- raczej mało panien młodych idzie do ślubu "czystych" ;) A poza tym, wiek nie ma aż takiego znaczenia. Kiedyś, kiedyś byłabyś pewnie nazwana "starą" panną młodą, ale nie w tych czasach (a poza tym 31 to nie starość ;) ). Zesztą ja uważam, że na ślub nigdy nie jest za późno. Jedynie może być "za wcześnie".

Gość edytka z Krakowa
W "seksie w wielkim mieście" ta główna bohaterka kiedy wychodzi za mąż za drugim podejściem ma właśnie biały kostium, wyglądała super, a wtedy była w moim wieku , a wcześniej gdy narzeczony uciekł sprzed ołtarza to ona miała na sobie jakąś mega suknię ślubna z jakimiś na głowie ptakami czy coś haha

Gość edytka z Krakowa
w filmie nawet sugerują skromność w tym wieku:(

Gość szafirek....
malutka_34 google naprawde nie boli i mozna sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy:) Specjalnie dla Ciebie; :) "Pochodzenie welonu nie jest do końca wyjaśnione, uważa się jednak, że używano go znacznie wcześniej niż innych elementów weselnego stroju. Welon, który starożytnej Grecji był żółty w, a w starożytnym Rzymie czerwony, miał swój początek wieki temu. Zwykle zakrywał pannę młodą od stóp do głów i miał oznaczać podporządkowanie kobiety mężczyźnie. Jak twierdzą niektórzy, zwyczaj zakładania welonu pochodzi z czasów aranżowanych małżeństw, kiedy trzymano twarz panny młodej w ukryciu aż do końca ceremonii zaślubin, aby pan młody nie mógł wycofać się z małżeństwa, tylko dlatego, że nie spodobało mu się oblicze oblubienicy. Według jeszcze innej teorii welon miał chronić pannę młodą od wszelkiego zła czyhającego na nią w dniu ślubu. Welon traktowano symbolicznie jako znak czystości i niewinności. Był on przechowywany w rodzinie przez pokolenia, matka przekazywała go córce, a ona z kolei swojej córce.""