Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nala007

wiecie moze...

Polecane posty

sluchajcie, czy gdy wyslana zostanie mi poczta paczka o wadze 10 kg, to nie zostanie przyniesiona przez listonosza tylko mi wrzuca awizo do skrzynki zebym sama odebrala prawda...? w urzedzie pocztowym? czy potrzeba miec jakis dokument imienny przy odbieraniu paczki, czy tylko to awizo wystarczy? czy moge np. odebrac paczke adresowana do osoby o innym nazwisku niz moje, ale mieszkajaca u mnie w domu? 🌼

Paczka będzie czekała na poczcie, możesz odebrać sama na podstawie awizo i swojego dowodu. Jedynie listów ze skarbówki i z sądu nie wydadzą nikomu innemu niż adresatowi.

yhm...bo bede musiala zdaje sie odebrac odebrac paczke kolezance...wiec jak napisze, ze mnie upowaznia do odbioru, to wystarczy...? oby.

Ważniejszy niż nazwisko (w tym przypadku inne) jest adres zameldowania z dowodu, przynajmniej tak mi się wydaje ;)

A to adres też będzie inny? To wątpię, żeby ci to wydali. A nie może iść sama?

adres bedzie moj, zeby awizo na moj adres przyslali. tylko dane osobowe inne ona bedzie na wyjezdzie wtedy wlasnie dluzszym, i chce jej odebrac bo jak nikt sie nie zglasza 2 tygodnie bodajze to odsylaja...

no dane osobowe (czyli imie i nazwisko) beda jej, tylko na moj adres domowy adresowana ;)

Gość ja mieszkam w Krakowie
i u nas paczki przywozi listonosz samochodem

Pani na poczcie zapyta kim jest dla Ciebie odbiorca i co powiesz, ze koleżanką? To nie wyda Ci tej paczki, bo wydaje się tylko rodzinie. A skoro i tak przyjdzie na Twój adres to nie może być też zaadresowana na Ciebie? :)

hm, no nie wiem czy tak by sie dalo zrobic...to jest nagroda za wygrana w konkursie, i ona biorac udzial podala swoje imie i nazwisko prawdziwe, a w regulaminie jest, ze 'prize is not transferable' :) wiec nie wiem co by powiedzieli na to, ze maja wyslac na inna osobe, niz ta co wygrala. moze powinnysmy napisac im maila i spytac...