Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvyyoppl

jak czyscicie nos noworodkom?

Polecane posty

Gość ktttajka
gruszką,albo fridą,ale moje dzieci tego ni znoszą i zawsze się drą jak opętane :D

Gość Martaaaammm
Ja brałam patyczek do uszu, "maczałam" w oliwce i wyciągałam kozy :D

Gość zzzzzzzzzzzz
Gruszka z miękką końcówką była dla mnie niezastąpiona. Łatwo ją umyć i wyparzyć, jest niedroga i prosta w użyciu.

Gość kokojambo
Ja akurat na początku czyściłam solą fizjologiczną. Teraz codziennie 2 razy dziennie psikam małej do noska sprayem z wodą morską ;)

Gość kokojambo
U mnie akurat grucha się nie sprawdziła:o Nawet kozy wyjąć się ni dało:o Małą dawałam na brzuszek i same wychodziły ;)

Gość wikiwiktoria
napewno nie gruszka. Teraz sa specjalne aspiratory przez ktore sie wciaga wydzieline jesli jest katar sprawdza sie i to bardzo tylko dziecko ,wiadomo nie lubi tego...

Gość kokojambo
A przy katarku u mnie niezawodna jest Frida;) A na codzień psikam tak jak wyżej napisałam.

Gość postaram się byc kulturalna
Nie czyszczę w ogóle, po prostu daję mu trochę popłakać( nie uspokajam od razu, oczywiście mam na myśli zwykły płacz a nie rozpaczliwy szloch) zawsze po chwili nosek się sam czyści.

Gość oosdoaoaoa
napiszcie prosze jak wam sie udaje czyscic nosek frida, bo mnie sie nigdy nie udalo !! juz lepsza jest gruszka

jak to jak ?? ja za to nie wyobrażam sobie gruszką oczyszczać, a więc końcówkę fridy przykładasz do noska i energicznie wciągasz powietrze, potem z drugą dziurką to samo

Gość jkhfjjjjjjjjjjjjj
jak ma katar, to takim sprzętem co się do odkurzacza przyczepia, nie lubi tego ale jest najlepsze Fridą nigdy tak nieodciągniesz kataru.

palca wciskam na chama i wyjmuje mu kozy. tak go boli i swedzi ze nawet nie ma sily sie drzec. potem zasypia.

Gość jkhfjjjjjjjjjjjjj
zakłopotana, dobre!!

no ajak, co sie bede cackac jakimis spikulcami! takie cos i tak nie wyjmuje wszystkiego, tylko laskocze i dziecko sie wierci i wrzeszczy niesamowicie. nie ma to jak chusteczka owinac maly palec i jazda.

taaa palca noworodkowi, jeszcze owiniętego chusteczką :O to chyba jakiś kiepski żart

Gość civićka
to dziecko w tym wieku już ma kozy? :O

Gość Zenon z kuchni
widelcem albo cedzakiem

Gość Ja właśnie wczoraj byłam
Ja jeszcze nie wiem jak to wygląda w praktyce, bo jeszcze nie zostałam mamą, ale kupiłam Marimer i zwykłą gruszkę. Na razie wstrzymuję się z zakupem aspiratora, bo może nie być mi wcale potrzebny.

Gość oosdoaoaoa
jak wam sie udaje utrzymac glowke dzieka nieruchomo, zeby druga reka trzymac fride i odciagac?? jakos nie potraffie tego skoordynowac, zwalszcza ze dziecie sie rusza i wieric jak szalone! gruszka ma te zalete, ze jedna reka trzyma glowke dziecka a druga odciagam a najwygodniej jest aspiratorem elektrycznym!

Gość no a drugą rękę to gdzie masz?
chyba nie przy ustach? weź końcówkę do buzi i tyle. przecież ci nie wyleci.