Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znacie jakieś sposoby

Odstające łopatki (!)

Polecane posty

...na skorygowanie odstających łopatek u dorosłej (niecałe 20 lat) osoby?

Gość czarnechmurybezdeszczu
Ja też mam ten problem , mam 20 lat i lekarz kazał mi chodzić 5 razy w tygodniu na basen :)

Gość niedobrak
odstające łopatki w tych anorektycznych czasach są seksi

Gość rgrgragdargagffgaz
ja mam gorzej jestem w tym samym wieku a mam skolioze a na lopatki rzeczywiscie dobry basen i takie cwiczenia ale zeby cos dalo trzeba to regularnie robic

Mnie też odstają łopatki, ale się tym nie przejmuję w ogóle Obojczyki też mi wystają

Gość czarnechmurybezdeszczu
Do ambi pur No to może się zainteresuj tymi łopatkami moja droga bo w przyszłości może to doprowadzic do garba ...

U mnie akurat odstaje w zasadzie tylko prawa łopatka, ale bardzo mnie to drażni. Staram się zawsze pilnować wyprostowanej postawy. Gdzieś wyczytałam, że dobre jest też ćwiczenie: kładziemy się na brzuchu, ręce ugięte na wysokości klatki piersiowej, podnosimy się na rękach (nogi zostają na ziemi) - robimy taką "syrenkę", skręcamy głowę w prawo, wytrzymujemy kilka sekund, kładziemy się z powrotem. Podnosimy się znowu, tym razem skręcając głowę w lewo. Wykonujemy 40 powtórzeń. Robię to ćwiczenie, ale czy znacie coś jeszcze? Na basen niestety nie mogę chodzić, bo moja skóra nienajlepiej reaguje na chlor:/