Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość .Zaniepokojona25.

Ryzyko ciąży - Yaz

Polecane posty

Gość .Zaniepokojona25.

W ten poniedziałek zaczęłam brać pierwsze opakowanie Yaz. Okresu dostałam z samego rana (być może zaczął się już w nocy?), a pierwszą tabletkę wzięłam o 21.30. Wczoraj (po 3 tabletce) kochaliśmy się z mężem, ale przed wytryskiem założył prezerwatywę. I teraz tak się zastanawiam, bo: w ulotce jest napisane, że jeżeli rozpoczyna się branie tabletek w pierwszym dniu menstruacji, to od razu jest się chronionym przed ciążą, a jeżeli w 2-5 dniu cyklu, to przez pierwse 7 dni należy dodatkowo się zabezpieczać. Niby wzięłam tabletkę pierwszego dnia, ale dopiero wieczorem (a jeżeli okres zaczął się w nocy, a nie rano, to nie wiem, czy to nie powinno się liczyć jako drugi dzień). Martwię się, że ochrona przed ciążą nie była pełna w takim przypadku... Dzisiaj boli mnie lewy jajnik, tak jak przy owulacji. Wprawdzie mąż doszedł w gumce, ale wcześniej mógł się pojawić płyn preejakulacyjny, w którym też mogą być plemniki. Na dodatek, na jednym z forum przeczytałam, że gdy zaczyna się brać tabletki po raz pierwszy, powinno się przez tydzień dodatkowo zabezpieczać. Boję się, że mogłam zajść w ciążę... Myślicie, że jest takie prawdopodobieństwo, czy schizuję?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować