Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luizjana002

soczewki kontaktowe

Polecane posty

czy ktoś z Was nosi soczewki kontaktowe? Ja juz około dwóch lat i stwierdziłam ze od tamtego czasu moje oczy stały sie bardzo suche, bez nawilzenia kroplami wrecz nie moge odkleic soczewki od oka :( faktem jest ze nosze je troche dłuzej niz jest to zalecane (czasem nawet 16 godz - taka praca eh..) Dziwi mnie też ze sa ludzie którzy nosza soczewki np przez 7 lat i wszystko jest ok. Nie przepadam za okularami chociaz nie wygladam w nich zle jednak mysle na zime sie na nie przerzucic zeby dac oczom odpoczac. A jak jest z Wami? Macie jakies problemy z kontaktami? Porady?

Gość Nieruda
ja mam kłopot, bo w moim kontakcie nie ma prądu :(

Gość wiadro gwoździ
Noszę soczewki od kilku lat po 12-14 godzin dziennie, krople stosuję okazyjnie (np. jak mam przenoszone soczewki), żadnych problemów z przesuszeniem. Może powinnaś zmienić kontakty na bardziej "oddychające"?

ja to nosze juz z 10 lat i nic mi nie dolega , ani oko sie nie wysusza, chyba ze zasne w soczewkach

o boze jak ja Cie rozumiem :( tez nozsze soczewki 2 lata i mamk tak suche ze wieczorem tez musze sobie wlac pol litra plynu do oka zeby je wyjac :/ stalo mi sie strasznie.. dlatego coraz czesciej chodzew okularach tzn staram sie bardzo bardzo czesto.. ale mi nie wychodzi bo wygladam jak debil :/ czasami bioer do pracy okulary i zmieniam popoludniu.. Kiedys nosilam od 6 rano do 22.. czasami nosilam od rana az do rana nastepnego dnia bo szlam na impreze :// i mam takie suche ze mnie boli glowa b mnie cisna.. biore zawsze te najdrozsze.. i nic :/ niby extra nawilzone :/ moze teraz mis ie tak wydaje bo jest lato i ta duchota dodatkowo wysusza...

Gość ja noszę soczewki od 13 lat
zaczynałam od miesięcznych i też nosiłam po 13-16 godzin i nic mi się nie działo problemy zaczęły się kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne, ale nie od razu tylko po ok 3-4 latach zażywania tabletek- soczewki miesięczne coraz bardziej mi przeszkadzały musiałam je nosić coraz krócej aż skończyło się na tym , ze już po godzinie od założenia nie mogłam w nich wytrzymać niestety mimo, iż odstawiłam tabletki problem pozostał i teraz od 2 lat noszę dzienne soczewki, są 3 razy droższe, ale moje oczy już tylko takie tolerują

Gość ja nosze od rana
do wieczora i to już z 15 lat :D I nic się nie dzieje ;)

Gość ja nosze od rana
Ja zaczynalam od ROCZNYCH!!! Naprawde wtedy (15 lat temu) takie byly :D I Te ROCZNE nosilam chyba z 3 lata :D

Ja noszę ponad dwa lata, zazwyczaj od 7 rano do 23-24, czasami wieczorem zaczyna mi być niewygodnie, ale czasami mogę 3 dni chodzić bez zdejmowania i nic nie czuję. Często zdarza mi się spać w soczewkach, rano tylko wleję płyn do oka i cały następny dzień mogę chodzić. Moja koleżanka kupuje miesięczne, zdejmuje je raz na kilka dni, a jedno opakowanie nosi około 4 miesiące, aż zaczną ją boleć oczy :D

cudowna_ wenus1111 jesli Cie cisna to moze sa za małe?? ja tak miałam na poczatku kiedy lekarz zapisał mi 8.4 a nie 8.6, potem sama kupiłam wieksze i było ok

Gość soczewki są super
ja noszę bausha często przez 2, 3 tygodnie bez zdejmowania, bo mam takie do ciągłego noszenia przez 30 dni, z reguły nosi się je jeszcze dłużej...super mi się je nosi...teraz soczewki są duże lepsze niż jeszcze 7 lat temu, jak zaczynałam je nosić...wtedy to chociaż miałam też dobre, to nie mozna było zamknąć na chwilę oczu, bo zaraz soczewki wysychały, a oczy zaczynały boleć...