Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek_9a

Krew w kale

Polecane posty

Gość tomek_9a

witam, Wczoraj wieczorem zaobserwowałem w kale (oraz na papierze) krew, koloru raczej jasnego. Dodam, że krew występowała tylko na końcowej części stolca i może były małe skrzepy tej krwi. (chociaż, nie wiem czy odróżnię kawałek stolca zabarwiony krwią ze skrzepem krwi) Nie odczuwałem żadnego bólu związanego z załatwianiem się, nie miałem żadnych zaparć. Wszystko było normalnie, byłem jedynie zmęczony. Zmierzyłem u siebie ciśnienie - miałem podwyższone - 134/90 (zwykle 125/85). Dzień w którym wystąpiła krew, był długi, trochę męczący i pełen emocji. Mam taki charakter, że się "emocjonuje", wskutek czego podwyższa mi się ciśnienie - czy to może mieć związek z tą krwią ? Jedynie około 8 godzin po tej krwi dostałem biegunki - ale nie wiem czy to może mieć związek z tą krwią. Zaobserwowałem jeszcze raz w stolcu krew, jakieś pół roku temu (również miałem dłuższy dzień). Byłem wtedy u lekarza który stwierdził, że mogę mieć słabą wątrobę - że to niby od niej ta krew mogła być. Dziś się wybieram do lekarza, ale każda Wasza uwaga będzie dla mnie bardzo cenna. Gdyż ten problem wystąpił już kolejny raz i przejąłem się tym. Podejrzewam wątrobę lub hemoroidy. Pozdrawiam serdecznie, Tomek

Lekarz Ci zrobi kolonoskopię i będziesz wiedzieć tylko się nie bój i idz do specjalisty bo to może być poważna sprawa

Myślę,że masz szczelinę.Miewałeś zaparcia? Na kafe jest wątek.

Gość tomek_9a
Liczę na kolonoskopię, ale co to może być skoro miałem tylko kilka razy krwawienie. Nie mam problemów z zaparciami, w zasadzie to nigdy nie miałem problemów z załatwianiem się.