Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andżelink.a.a

Jak zmieścić wszystko do walizki ???

Polecane posty

Gość andżelink.a.a

Jadę w podróż dość długą - prawie 2 miesiące... i nie umiem się spakować :( tygodniowe wakacje to jednak co inengo, pary lekkich rzeczy i jest ok... Chcę zminimalizować ilosc bagazu, najlepiej jedna duża walizka ,tylko jak to zrobic? :o

Gość brad pittttt
worki prózniowe - sprawdz na allegro wkladasz ,podlaczasz odkurzacz wysysasz powietrze i masz 3/4 wolnego miejsca :D

A gdzie jedziesz? zależy, czy masz też ograniczenie wagowe? Przede wszystkim, zastanów się, co jest Ci tak na prawdę niezbędnie potrzebne! Ja bym odpuściła sobie kosmetyki typu mydło, szampon itd. bo to można kupić na miejscu no chyba że jedziesz na koniec świata. lepiej wziąć więcej cienkich rzeczy- będzie zimno, to założysz jedno na drugie, a zajmują mniej miejsca i masz większy wybór garderoby ;) Co do samego pakowania- niezłym patentem jest zwijanie ciuchów w ruloniki- zajmują wtedy mniej miejsca. A najlepiej- poproś o pomoc kogoś wprawionego ;) i przede wszystkim- nie przejmować się! czegoś nie weźmiesz, to albo przeżyjesz bez tego, albo w najgorszym wypadku dokupisz. heh ja wyjechałam na rok z walizką 30 kg i też dałam radę bez większego problemu- tak na prawdę potrzebujemy dużo mniej rzeczy niż nam się wydaje ;D