Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to JA się wtrącę

Na jakej wodzie przyżądzacie mleko modyfikowane???

Polecane posty

Gość postaram się byc kulturalna
ja tak samo.

My kupujemy wode z niegazowana z biedroki. Woda z kranu u nas ma bardzo duzo kamienia i jej nawet nie pijemy :P

Gość poczekaj
na początku używałam kranówki przegotowanej, ale od 8-go miesiąca skracam sobie i dolewam tylko gorącej wody do mineralki :)

Gość xxxxxxyyy
Lepsza przegotowana mineralna przeznaczona dla niemowlat

Gość poczekaj
mineralnej już nie podgrzewam oczywiście :P

Gość xxxxxxyyy
do roku mineralna jest lepiej przegotowac. Ja sterylizowalam 6 butelek na raz wlewalam odpowiednia ilosc wrzatku i mialam zapas na caly dzien - potem tylko dosypywalam proszek i ew. lekkie podgrzanie.

Gość poczekaj
tak jak niby mleko krowie po ukończeniu 3 lat :P mój ma rok i wcina kaszę manną na mleku krowim :P

xxxyyy Lepsza przegotowana mineralna przeznaczona dla niemowlat" mineralnej wody sie nie gotuje , wstarczy podgrzac. :O

Nie słyszałam żeby ktoś ze znajomych kupował mineralną... Na swoje dziecko dopiero czekam, ale siostrzeńca męża karmiłam kaszkami na przegotowanej kranówce i nie wiem co by mu miało po tym być- przecież kamień osadza się w czajniku? Nie słyszałam nigdy żeby dziecku coś się stało od przegotowanej kranówki i picia jej musiałam unikać jako dziecko raz w życiu, jak zalało nam studnię w czasie powodzi. I "przyrządzacie" a nie "przyżądzacie".

Gość oosdoaoaoa
wlewam mineralna do butelki, wsypuje proszek, mieszam i na 30 s do mikrofali

Gość xxxxxxyyy
Jagoda dla niemowlat mineralna sie gotuje. W kazdym czasopismie typu Dziecko mozna to wyczytac. W sumie kazdy robi jak uwaza, u nas kranowka jest po prostu kiepska i wole dla dziecka gotowac na mineralnej. A mleko pije zwykle od krowy, zimne prosto z lodowki takie lubi najbardziej ma 16 mies. od 10 mies. modyfikowanego mleka tknac nie chce.

Gość vdsvsVsdX
od początku na kranówce przegotowanej, jak jestem w plenerze i musze zrobic mleko to mineralka bez gotowania

Gość elizavieta
robicie dziecku mleko lub kaszkę na surowej wodzie z butelki i nawet wam się nie chce jej zagotować albo do mikrofali wrzucacie. co z was za matki!. nie wiecie że surowa woda dla małego dziecka źle wpływa na brzuszek, a fale z mikrofali myslicie że takie zdrowe. od małego je trujecie. idziecie na skróty bo wam się lenie niechce porządnie dziecku jeść przygotować. jak ja współczuję waszym dzieciom takich matek!!!!!!!

Gość poza tym
to nie chodzi o to, że nam się nie chce, ale o to, że butelkowana woda mineralna jest zdatna do spożycia prosto z butli :O jesteś przewrażliwiona :O poza tym ja nie podgrzewam dziecku niczego w mikrofali...

Gość na zywiec lub nestle
z butelki

Gość kasia slootwww
ja uzywam zimnej karnowki i podgrzewam ja w mikrofali na 45 sekund i potem dodaje mleko igotowe. i do tych co sie beda zaraz rzucac, to moja corka ma 9 mieiecy a od 3 miesiaca tak robie i nic jej nie jest wiec darujcie sobie komentarze ze truje dziecko :)

Gość elizavieta
trujesz bo wiadomo że fale z mikrofali źle wpływają na organizm dziecka i w ogóle człowieka. idziesz na skróty bo zagotowanie wody w czajniku trwa dłużej, a tobie się niechce. teraz może dziecku nic nie dolega ale kiedyś może wyjdzie... chociaż nie życzę nikomu źle ale przestrzegam. nie idźcie na łatwiznę. co do gotowania wody to należy ją gotować bo od surowej może brzuszek boleć i nie gotujcie na całą dobę za jednym zamachem jak jedna napisała bo woda gotowana po pewnym czasie też surowieje.

Gość jak można...
podawać dziecku nie przegotowaną wodę z kranu ja sama takiej nie pije jak i 90% polaków bo nasza woda jest straszna a ty podajesz dziecku 9-cio miesięcznemu lecz się kobieto woda podgrzana w micro to nie woda gotowana nie niszczy zarazków to że twojemu dziecku nic nie jest to jest cud ale to nie znaczy że kiedyś przez twoją głupotę trafi do szpitala ciekaw jestem czy wtedy będziesz się tak wymądrzać :(

Gość kasia slootwww
agotowanie wczajniku trw dluze? prosze Cie O wieczorem gotujesz wode w czajuiku a rano wlaczasz pstryczek zeby ja poggrzac, czy to trwa dluzej niz w mikrofali? nie sadze :O

Ja do pierwszego roku mojego synka gotowałam mu wodę również dla niemowląt primavere i nie jest droga koszt zgrzewki 6x 1l to jakieś 6 zł z groszami

Gość elizavieta
do rana moja droga to woda już na pewno zsurowiała gdy gotujesz ją wieczorem. czytaj uważniej

Gość elizavieta
ja kupowałam 5l primaverę za 3zł z groszami. żałujecie dziecku wody butelkowej i trujecie kranówą.

Gość abra1978
tylko z kranu-przegotowana oczywiście:P

Gość jakiekolwiek
jedzenie czy wodam npodgrzana zmikrofali posiada wlasciwosci rakaotworcze...nie mowie raz