Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9854/125

czy mam szanse na Sure Start Maternity Grant?

Polecane posty

Gość 9854/125

Jak oni to licza? obecnie zarabimy oklo 26 tys razem . Ale na macierzynskim bede dostawac niewile pona d 124 f tyg wiec automatycznie zarobki sa mniejsze. Czy wiec w zwiazku z tym mam szanse na Sure Start Maternity Grant?

Gość fdfgdg
26 tys oboje? to z czego wy chcecie utrzymac dziecko ????? czy od razu bedzie nalot na benefity?;)

Gość owowcowy smak
z tego co wiem duzo osob tyle zarabia i jakos daja rade majac nawet dwje dzieci. ciekawy jestem ile ty zarabiasz skoro tyle pogardy w twojej tak krotkiej wypowiedzi.

Gość fdfgdg
oboje z mezem zarabiamy 46 tys rocznie, i to nie jest duzo, i dla mnie zejscie z 21 na 125 f na tydzien to bedzie szok dla naszego budzetu i dla nas, a na maternity ide na caly rok..i juz sie zastanawiam jak to bedzie tylko z meza zarobkami przez ostatnie bezplatne 3 miesiace, napisalas ze w chwili obecnej macie 26, jak pojdziesz na maternity to zostanie wam o wiele mniej, zaplacic kredyt za dom, utrzymac samochody, ubrac siebie i dziecko.., odpowiem ci od razu na Twoje pytanie, nie nie dostaniesz sure start maternity grant, a dla meza radze poszukac lepiej platnej pracy, bo to wstyd zeby facet zarabial ponizej 20 tys rocznie.. http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/Expectingorbringingupchildren/DG_10018854

Gość oj zarabiaponizej
i wcale sie jego nie wstydze. do autorki jesli dostaniecie child tax credit to powinniscie dostac SSMG a na pewno dostaniecie chtc :) najpierw zalatwcie akt dziecka, pozniej child benefit a pozniej taxy a na koncu SSMG bo inaczej nie przeskoczycie tego oczywiscie dopiero jak sie urodzi male

Gość bele de jour
tak, ale masz 3 mce od urodzenia dziecka zeby zlozyc podanie. Inaczej nie dostaniesz. A do tej co zarabia 46 tys:o Boze chron mnie przed takimi ludzmi. My jakos nie zarabiamy kroci a potrafimy sie utrzymac, dziecko i jeszcze cos odlozyc.

Gość bele de jour
no ale my nie wpierdzielilismy sie w kredyt, nie potrzebujemy 2 aut i generalnie wstyd to powinno byc tobie, ze wysmiewasz sie z mniej zarabiajacych. Hrabina od siedmiu bolesci

''a dla meza radze poszukac lepiej platnej pracy'' he, to ona ma szukać mężowi pracy, bo TOBIE nie podobają się ICH zarobki? lmao :) ''bo to wstyd zeby facet zarabial ponizej 20 tys rocznie..'' wstyd to jest się chwalić swoimi zarobkami (jeśli w ogóle są prawdziwe), i dawać ludziom ''cenne'' rady...oj mam nadzieję że ten twój wpis to jeden wielki żart sfrustrowanej bezrobotnej polki pragnącej podnieść się na duchu...

You can get a Sure Start Maternity Grant if you or your partner receive any of the following: Income Support income-based Jobseeker's Allowance income-related Employment and Support Allowance Pension Credit Child Tax Credit at a rate higher than the family element Working Tax Credit where a disability or severe disability element is included in the award czyli krotko mowiac nalezy sie tym co maja maly dochod, pewnie to bedzie cos kolo 16-18 tys na rodzine. a 26 tys to calkiem niemalo.

Gość oj ludzie..........
maternity grant przysluguje kazdej kobiecie ten na 190, ten na 500 tylko o niskich zarobkach. wiem, bo (nie chwale sie, tylko pisze o faktach) zarabiamy z mezem kolo 70k razem rocznie i wciaz dostalam !90 jak bylam po 25 tygodniu ciazy. polozna mi o tym powiedziala i podpisala forme, ktora wyslalam.

Gość bele de jour
ten 190 to nie jest maternity grant tylko health in pregnancy grant. To są dwie różne rzeczy

Gość unhappyperson
jak czytam niektore wypowiedzi to az mnie mdli od tej pogardy, kochana jesli nie sprobujesz wyslac formularza to sie nie przekonasz, mozesz go wyslac do 3 miesiecy przed wyznaczona data porodu i 3 po narodzinach, sprobuj jak dostaniesz to bedziesz mogla dzidzi nakupowac pierdolek, albo pokoik jakos odpicowac, a jak nie dostaniesz to trudno , ale bedziesz miala swiadomosc, ze probowalas:)trzymaj sie kochana i daj znac jak ci poszlo buziaki

Gość baduuuuluuu
to chyba w burdelu z mezem pracujecie jak macie po 40k rocznie:) ..bo 26k w uk to przecietna placa a wiekszosc nawet nieprzekracza 20k ..no chyba ze pracuja w burdelach jak ty z mezem ..to luzzz albo ciagna po 4 roboty!!!

Gość jesli ktos jest np.farmaceuta
to spokojnie zarabia te ok. 30-40 tysiecy, w zaleznosci od tego jakie stanowisko ma, albo i wiecej. Wcale nie trzeba pracowac w burdelu :D

Gość jesli ktos jest np.farmaceuta
moi znajomi oboje sa farmaceutami wiec zarabiaja tyle razy 2 i nie ciagna 4 robot. Niektore zawody sa tutaj bardzo poszukiwane, az sama zaluje ze nie skonczylam farmacji ;)

Gość oj oja ja
mozna zarobic wiecej niz 20k ludzie. co wy piszecie? moj maz zarabia ok 40- 50k na firmie budowlanej, niewielkiej, ok 7 pracowinikow. ja pracuje 4 dni w tygodniu w biurze i mam za 30 godzin 30k. Mialam wiecej jak pracowalam 5 dni w tygodniu, ale teraz mam dziecko. Nieszkamy tutaj od 10 lat, nie od poczatku tyle zarabialismy