Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana az za bardzooo

Boje sie jak zbilza sie wieczor.Juz od kilkdu dni tak mam.

Polecane posty

Gość zestresowana az za bardzooo
wWierze ze spotkam jeszcze kog wartosciowego na swojej drodze.

Gość magnez w bardzo wysokich dawka
ch dobrze ci radze tez tak mialem zaczalem brac magnez (mleczan magnezu bo najlepiej sie wchlania) np Magne b6 w dawkach rzedu 800 mg z posilkiem. Czyli okolo 15 tabletek . Moge cie uspokoic ze to tylko pozornie jest nienormalne. zalecane dawki magnezu sa zanizone, zaleca sie czasami przyjmowac magnez w dawkach rzedu 1000 mg na dobe czasami nawet 2000 mg. jestem styudentem medycyny wiem co mowie, Magnez ma dzialanie anksjolityczno podobne z tym ze bez efektow ubocznych. dziala podobnioe jak benzodiazepiny ale pozbawiony jest wszystkich dzialan niepozadanych, brak efektu bezsennosci z odbicia, w przeciwienstwie do typowych lekow nie skraca 3 i 4 fazy snu wolnofalowego, fazy REM. dodatkowo witamina b6 zawarta w preparacie ma dzialanie antydepresyjne. codziennie biore 10-15 tabletek magne b6 (moga byc tez inne), magnez zmienil moje zycie. to nie sa zadne jaja mowie powaznie

Gość zestresowana az za batdzoo
Ja teraz biore asmag( bralam je w ciazy na podtrzymanie i zawiera dawki magnzeu ok.20mg jonow magnezu.

tak tylko ze asmag prawie wogole sie nie wchlania. mleczany wchlaniaja sie okolo 10 razy lepiej. jest magne b6 jest jeszcze jeden lek z firmy Glaxo smith kliine. wada jest cena 20 zlotych za 50 tabletek. jak masz wziasc z 15 tabl to starczy na 3 dni. ale ja tak biore od 2 lat i jestem zupelnie innym czlowiekiem

sprobuj sobie nic ci sie nie stanie. nawet jakbys wziela 50 tabletek to nic zlego sie nie stanie bo magnez dojelitowo wchlania sie zaleznie od podazy. jezeli wezmiesz za duzo to spuscisz to w toalecie. magnez moze byc niebezpieczny tylko w wkstremalnie wysokich dawkach np 10000 mg ale dozylnie w warunkach ambulatoryjnych

dziala w ten sposob ze "poraza" pozazwojowe wlokna noradrenergiczne. Po prostu nie czuc stresu i masz dobre samopoczucie

Dzis s w sumie bylsm u lekarza i zapytalam sie skad sie biora te ataki paniki.Ze to mozebyc z braku magnezu.A ze nie mam kasy.A zostaly mi wlasnie te tabletki to zaczelam je lykac.Faktycznie dzis juz sie lepiej czuje nie mam jazd w glowie.Siedze sobie i jest ok. Mam nadzieje ze te tbletki nie zaburzaja snu?

poglebiaja sen, budzisz sie bardziej wypoczeta, fakt brak kasy moze byc problemem bo ja na magnez wydaje poltorej stowy miesiecznie. na szczescie mam troche kasy. nie wiem w jakiej Ty jestes sytuacji

nic innego zaden osycholog psychiatra ci nie pomoze, zadne "cudne" metody. najwyzej zapisza Ci jakies benzole albo trojpierscieniowe leki antydepresyjne i juz wogole bedziesz warzywem. mi pomogl tylko magnez w wysokich dawkach

Ja nie mam kasy.Nie stac mnie na drogie leki.Wogle nie stac mnie.Narazie polykam ten asmag. A co sie stalo u ciebie ze lykasz magnez?Jakie masz objawy?Jakies leki, nerwica, depresja.C moze wplywac na takie silne nerwy? Czy to ze mam ADHD moze miec znaczenie na ten stan?

Czy da sie z tego wyleczyc?????

mialem powazne problemy rodzinne. bardzo bliska mi osobe dotknela choroba ktorej kazdy sie boi. poza tym mialem problemy z moja druga polowka i przyjaciolmi. wlasciwie pomogl mi tylko ten magnez. a tera to wogole wrecz podniosl powyzej poprzedniego stanu. naprawde jestem innym czlowiekiem, no ale trzeba go ciagle brac. jezeli masz adhd tym bardziej magnez by Ci pomogl

nie "tera" tylko teraz. no nie wiem zalezy jaki jest Twoj stan. jakie masz problemy, w czym rzecz. dopoki nie poradzisz sobie z otaczajacymi cie problemami tylko ten magnez moze ci pomoc. jak rozwiazesz problemy wtedy pewnie i on bedzie zbedny.

U mnie ten stan jest od jakis 4-5 lat.Najpierw zmarla mi mama jak mialam 17 lat.Zostalam sama.Ojciec pil mial nas gdzies.Siostra poznala chlopaka.Ja tez bylam z kim s6 lat.Potem zwiazek sie rozpadl.Poznalam kogos- zaszlam w ciaze i zostawil mnie.Musilaam wrocic do ojca akoholika- cala ciaze byla jazda.Potem urodzilam dziecko- wyprowadzilam sie od ojca.Nie dluo potem zmarl( rok temu).POznalam kogos- bylismy razem 8 miesiecy zostawil mnie.Bawil sie mna.I chyba to wszystko spowodowalo moj stan. Mam nadzieje ze leki mi pomoga. A to tez wplywa na zmanie np. ze przestane bac sie kontakow z ludzmi.Nie unikam ale mam jakies glupie mysli.Boje sie zapraszac kogos do domu, nie lubie do nikogo chodzic.Jedynie dobrze czuje sie na powietrzu.

wiadomo, najlepszym lekiem jest rozwiazaie przyczyny stresu, napiecia. ale nie zawsze jest to mozliwe. dlatego do momentu kiedy to nastapi trzeba sobie czyms pomoc :) mi pomoglo wlasnie to, dlatego staram sie ta porada dzielic. wiem jakie to meczace dlatego rozumiem jak sie czujesz

Teraz dchodzi ciagly brak kasy.Ciagle jestem z dzieckiem, 24h na dobe.Nikt mi nie pomaga.A ja potrzebuje czasami odpoczac.Jak narazie nie pracuje.I boej sie ze w moim stanie nie bede mogla pracowac. Mam tak ze jak bierze mnie atak paniki cche uciekac.I jak tak sie stanie w pracy co ja wtedy zrobie.A nie moge sobie pozowlic na utrate pracy.

no z tego co piszesz napewno ma to wszystko podloze w tym co do tej pory przeszlas i pewnie w tym ze musisz liczyc tylko na siebie, nie masz zadnego psychicznego wsparcia. napewno tez fakt tego ze musisz sie opiekowac dzieckiem. To o czym pisze nie wyleczy tych problemow tylko Twoje podejscie do swiata, tzn zniweluje stres, poprawi samopoczucie, doda odwagi, pewnosci siebie itd. Na mnie tak to dziala. Dzieki temu od tej pory zalatwilem wiele roznych spraw ktore bez tego dalej stalyby na mojej drodze.

kup w internecie ten magne b6 tam jest po zdajsie 13 zlotych na poczatek bierz z 9-10 tabletek . nawet tyle juz Ci pomoze, zapewniam. musisz poradzic sobie teraz ze soba, jak bedziesz sie lepiej czula wtedy zaczniesz miec sily do rozwiazywania innych problemow.

Dzis tez troszke pomogla mi rozmowa z ciotka.Jest jedyna osoba ktorej pwoiedzialam co sie ze mna dzieje.Nie mowie znajomejkolezance z kora mam bardzo dobry kontakt. bo sie wstydze- pomysli ze jestem jakas nie normlana czy psychiczna.Dlatego to wszystko dusze w sobie. Nie mam raczej psychicznego wsparcia- a wiem ze mi to bardzo brakuje. Osatnio tez byla taka sytuacja ze bylam u 2 ciotki i mowie ze jest mi zle bo nie mam wsparcia.A ona przeciez " ja i ciotka ta 2 " nieraz cos kupujemy malej i czy mi pomagaja( kupia jedzienie pileuchy dla dziecka) ale to sa rzeczy materialne i jestem im za to wdzieczna ale nie mam wsarcia psychicznego , ktore jest mi bardzo porzebne, nie czuje sie bezpieczna.Kazdy kolejny dzien jest dla mnie wyzwaniem,i mysl kiedy znow mnie atak zlapie.I to od tak sie bierze.Np.jak jestem z kolezanka na spacerku.Odrazu lykam tabse na uspokojenie i na chwilke jest spokoj.W domu wieczorami pije melise.

Gość masz klopoty ze snem prawda ?
jakis czas temu mialam tak samo i zaczelam brac MAGNEFAR - lek przed nocą i snem minął. sprobuj moze pomoze

aaa i jeszcze jedno magnefar zawiera dawkę magnezu i wit. B6. te piguły polecila mi farmaceutka. mowila, ze bardzo duzo ludzi je sobie chwali :). zuzylam niecaly listek (10 piguł) i juz widzialam efekty..szlam spac z usmiechem na twarzy, niczego sie nie obawiając i zasypiam w mig :)

wiem ze moze byc kiepsko z pieniedzmi, sam mam to szczescie ze nie mam z tym problemu. przyjedz do wroclawia tutaj juz sa dosc wysokie stawki :D kolezanka pracuje w jakims sfinksie ma 15 zl za godz inna w jakims butiku ma 20 zlotych jeszcze inna w galerii w jakims sklepie z odzieza tez ma 15. wiem ze szukaja chetnych do pracy. niby tak ciezko ja znalesc a we Wroclawiu nie ma do niej chetnych

o widze, ze ktos juz przede mna poradzil Ci magnez

Ja jestem z pomorza i z malego miasteczka.Majac dziecko nie moge sobie na taki wyjazdi wyprwadzke pozwolic. Rozmowa z toba podniosla mnie na duchu- wierze ze bede jeszzce kiedys norlmana i pogodna dziewczyna.Taka jak kiedys. Ja nawet mam takiego jazdy ze booje sie jechac pocigiem i nie wsiade z nikim do samochodu. Nieraz mialam okazje gdzies pojechac np. nad morze ale mam blokade i nie wsiade do samochodu.Wtedy mam natlok jakis glupich mysli.

rozumiem Cie. wiadomo w tej kwestii Ci nie pomoge, to moze rozwiazac tylko jakas bliska osoba ktora zdobedzie Twoje zaufanie. ale jak to mowia i tak trzeba liczyc zawsze tylko na siebie, ja juz sie nauczylem. Owszem staram sie wiazac emocjonalnie z osobami ktore w jakis sposob staja m sie bliskie ale z drugiej strony zdaje sobie sprawe jakie to wszystko jest kruche. teraz jest tak kazdy patrzy tylkko na siebie, bo sam kiedys doswiadczyl pewnie tego ze i jego oszukano. Twoj facet oewnie wystraszyl sie dziecka albo czego innego pewnie bal sie ze skonczy sie dotychczasowe swobodne zycie, Twoje ciotki tez chca miec swiety spokoj , wiadomo kazdy mysli ze jakis gadzet zalatwi sprawe, no nie zawsze tak jest. samopoczucie moze Ci poprawic jedynie fakt iz ludzie borykaja sie z o wiele wiekszymi problemami, chorobami itp. studiuje medycyne, nieraz widuje jak cierpia ludzie, wiem cos o tym. ludzie ktorzy tegio na co dzien nie widza nawet nie zdaja sobie sprawy

Gość EEeeE, żartujesz?
kurcze, nie kumam. nie rozumie. ;( to o czym piszesz jest nie logiczne. wiesz ze nie powinnas sie bac, a mimo to sie boisz. ja tak mialem jak chodzilem do przedszkola i wczesnej podstawówki (powaga). zasupianie przy wlaczonym swietle itp. wiec wytlumacz mi prosze ten fenomen. jezeli wiem ze cos jest nie logiczne i sie tego boje to poprostu olewam strach i to robie... np. wsiadam do samochodu.

Wlasnie tak mam ze sie boej.Mam jakas blokade w danym momencie.I za chiny nie wsiade a jak juz wsiade.( bo mialam - musialam jechac z dzieckiem do lekarza) bylo ok. Ja bede zmykac spac.Mam nadzieje ze szybko zasne i wstane wypoczeta.A dzis moje sloneczko spi ze mna.Jakos przy niej czuje sie lepiej. Dzieki za rozmowe i rady.Naprawde mi pomogles.

nie ma sprawy;) chyba spadam spac pozno juz troche. Trzymam kciuki za Ciebie :)

Gość estrersowana za bardzoo
Dzis jest woeczor a mnie znow lapie ten stan.Zjadlam tabletki pije melise.Jak tak dalej pojdzie wyladuje w jakims szpitalu psychiatrycznym.Dzis za duzo czasu spedzialam z kolzezankami i czasami jest lepiej jak posiedze sama w domu albo jestem tylko z dzieckiem.

Gość zestrersowana za bardzoo
Nikt nie ma takich problemow jak ja?