Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hopsa hopsa hopssaaasaaa

Najwcześniejsze objawy ciążowe to :

Polecane posty

Najwczesniejsze objawy ciąży : Ok tydzień przed spodziewaną miesiączką : - zwiększona ilość śluzu - pobolewanie w podbrzuszu - tępy ból w odcinku krzyżowym ( tuż nad pośladkami) - podwyższona temp. ciała ok. 37 st W czasie spodziewanej miesiączki : - chwiejność emocjonalna - okresowe kłucie w dole brzucha - pobolewanie brzucha - częstsze oddawanie moczu - mogą pojawić się bóle głowy, mdłości, nadwrażliwość na zapachy, zawroty głowy - nabrzmienie piersi, uwidocznienie żyłek - rozchwianie emocjonalne( rozdrażnienie, nerwowość, zmiany nastroju) - może pojawić się drobne plamienie - wzdęcia, gazy Podpisuję się pod tym jako matka dwójki dzieci. 3/4 objawów wystąpiło u mnie w pierwszej jak i drugiej ciąży !

Gość miktorynka:)
tak, tylko że 90 % tych objawów to również mogą być objawy spodziewanej miesiączki. więc to tak nie do końca objawy samej ciąży.

Nie, to nie ja to napisałam :P Ja tylko ściągnęłam z innej stronki. I nie irytuj się tak bo ci żyłka pęknie :classic_cool:

Gość gryczka
U mnie przed spodziewaną miesiączką wystąpiły tylko bóle w okolicy jajników. A przeprasza, może podwyższona temperatura też, ale nie wiem, bo nie mierzyłam. W okresie spodziewanej miesiączki nadal pobolewania brzucha, zawroty głowy i krótko po terminie lekkie plamienie. To wszystko, więc u mnie nawet chyba nie połowa :-p

Gość vvermuthe
ja powiem moje - przed i w terminie spodziewanego okresu: - takie zjazdy że niemal omdlenia, podpierałam ściany..jakieś dziwne zawroty głowy czy coś, nigdy takiego czegoś nie miałam - wyczulenie na zapachy - temp. utrzymująca się, nie spadająca (owulacyjna) - standardowo pobolewanie podbrzusza - swędzenie nóg (głównie łydki) - duuużo śluzu niby "przed okresem" :) - dziwne drętwienia rąk

Tydzień przed @: - mnóstwo białego, wodnistego śluzu - wszyscy mówili, że blada jestem i mam iść na badanie krwi, bo to może być anemia W dniu @: - mega wścieklizna, bez kija nie podchodzić (ale przy pms też tak miałam, dzień przed @) - jakiś dziwny niepokój w brzuchu, jakby coś się tam robiło Reszta objawów typu mdłośći, wrażliwość na zapachy i inne przyszła ze 2 tyg po @ :)

Gość zdezorietowana jak tak
dziewczyny to moze doradzicie mi co. ostatni okres miałam 20 lipca trawl 5 dni , a cykl mam co 27 dni czasem 26. owulacje miałam tak miedzy 11 a 13 dc bo wtedy bolal mnie tak jajnik i mialam mnostwo sluzu. tak mysle. kochalismy sie bez zabezpieczen z narzeczonym 7 dc, 9dc, 13 dc, 16 dc, 19 dc, a 21 dc miałam cały dzien silny ból jajnika i kregosłupa tak na dole. dziś mam 32 dc zrobiłam rano test i 1 kreska a mam od jakiegos tyg kłucia jajników, bule podbrzusza jak na okres i ciagle wzdecia wieczorem, czuje jakies dziwne zapach, od paru dni co chwila sikam . chyba test powinien wykryc juz ciaze gdybym w niej była? dodam ze bardzo bym chciała. prosze o rade.

Gość hdfthtr
brak objawów ciąży - też może być ciąża

Do zdezorientowana : objawy sugerować mogą ciąże. Tym bardziej,że kochaliście się bez zabezpieczenia podczas płodnych dni. Ogólnie dla mnie to wszystko wygląda na to, że jesteś w ciąży. Tylko dlaczego test jeszcze nie wykazał ? Może owulacja przesunęła się jednak o kilka dni i test jeszcze nie wykazuje ciąży. Odczekaj jeszcze jutro i wtedy pojutrze zrób test z pierwszego "porannego" moczu ! Chyba, ze jesteś mocno niecierpliwa to wtedy zrób bete z krwi i w ciągu doby będziesz mieć 100 % pewności. TRZYMAM KCIUKI !!!