Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szał ciałłłł

Ograniczone pole widzenia - co mi jest?

Polecane posty

Piszę bo mam niemałego stresa, od jakiegoś czasu miewiam sporadycznie kłopoty ze wzrokiem. Mianowicie mam jakieś mroczki, rozmyty obraz dookoła pola widzenia (jest tak jakby ograniczone). Dziś miałam wrażenie jakby obraz który mam dookoła pola widzenia był jak woda w którą coś wpadnie - taki rozmyty :( mam tak zazwyczaj jak długo przebywam przed komputerem albo jak razi mnie światło :O Troche się martwię, do okulisty mogę iść dopiero w poniedziałek. Czy miał ktoś podobnie albo orientuje się co takiego może mi dolegać?

Gość idz do lekarza
to moze byc cos powaznego od samego siedzenia przed kompem nie robi sie tak niektore tabsy antykoncepcyjne powoduja takie wlasnie widzenie ale jak mowie lepiej tego nie lekcewazyc, najpierw idz do rodzinnego

Gość od razu idź do okulisty
w tym momencie chociażby, rusz doope sprzed kompa!!!

w tym momencie jestem w pracy a okulista przyjmuje tylko w poniedzialek przeciez mowilam :( Wam sie wydaje ze kazdy miwszka w metropolii, pierdnie i bedzie mial pod reką od dermatologa do grabarza :O

Gość odpowiadammmmm
moze byc od tabsow bo ja od tabsow wlasnie branych kilka lat mialam takie akcje moim zdaniem to powinnas sie do gina udac i powiedziec o tym i zmienic tabsy nie dam lba uciac ale od razu dlatego napisalam o tabsach

Gość i wspolczuje bo to nieprzyjemn
e uczucie nie boj sie na bank od antykow to masz🖐️ do gina marsz okulista moim zdaniem tutaj nie poradzi, ale w razie jakbys jednak do niego poszla to mu powiedz o tabletkach

jestem wielką fanką serialu ,,doktor House":P I tam jedna z bohaterek (Dr Remy Hadley,,13") miała właśnie coś takiego... ale nie wiem jak to się nazywało, musiałabym pogrzebać w odcinkach:P może poszukaj czegoś w Google?.

no ale sluchajcie ja musze isc najpierw do okulisty no bo poki co nie mam zadnych podstaw twierdzic ze to od tabletek. nigdy nic mi sie przez nie nie dzialo, wiadomo ze jest mozliwy taki skutek uboczny ale niekoniecznie. mysle ze najpierw trzeba zbadac oczy - jesli nie są chore to wtedy do normalnego lekarza czy gina :O kurde ja juz jakąś jaskre widze i sie boje :(

Gość to po jakiego grzyba
a w ulotce tabsow nic na ten temat nie ma? jakie to tabletki?

juz nie pamietam wyrzucam ulotke i kartonik, czytalam o tym jak zaczynalam je brac pare lat temu teraz nawet w nia nie zaglądałam bo zawsze było wszystko ok. Novynette - mają mało hormonów...

Gość ja mialam tak od tabletek
🖐️

i wez tu idz do doktora, obdzwonilam przed chwilą wszystkich ginów w moim miescie i albo nie odbierają, albo nie przyjmują, albo cos... :O a we wtorek musze wziac pierwszą tabletkę z nowego opakowania, jakby udalo mi sie zalatwic sprawe do poniedzialku bylabym spokojna a tak nie wiem czy kupowac nowe opakowanie 😡

Gość dona9898
Oby nie ale mam to samo i lekarz stwierdził zwyrodnienie siatkówki ,a to kończy się ślepotą naszczęście mam chore tyklo jedno oko z dnia na dzień słabiej widze pozdrawiam i biegiem do okulisty nawet prywatnie!!!!

mi też się zdarzają zaburzenia wzroku, mogę stracić wzrok nawet na godzinę i po tym czasie wraca 1. okulista - musi sprawdzić dno oka i czy nie ma zmian w gałce ocznej 2. jak okulista stwierdzi że może być coś nie tak może wysłać cię do neurologa żeby wykluczyć np guza mózgu 3. jak wiesz jakie tabsy bierzesz i masz dostęp do internetu to możesz znaleźć ulotkę tabletek przez wujka google

jeny to ja juz nie wiem w koncu gdzie isc :( zapisalam sie do gina na poniedzialek, okulista przyjmuje tak samo... ja bym bardzo chetnie poszla prywatnie, problem w tym ze naprawde nie ma lekarzy :(

przy zaburzeniach wzroku okulista to podstawa piszę z własnego doświadczenia

Powinnas iśc do okulisty i zrobic sobie badanie własnie na pole widzenia jest takie, sama miałam robione. Nie bagatelizuj tego możesz mieć bardzo powazne klopoty neurologiczne.

ja nie bagatelizuje, zwyczajnie nie wiem gdzie szukać pomocy :( chcialam isc do okulisty top odradzacie mi ze i tak nie pomoze, ze do gina, jeszcze inni mówią do rodzinnego...

Gość opiummmm
Migreny miewasz? To może być tzw. aura migrenowa, która pojawia się tuż przd atakiem migreny wklejam opis: Aury wzrokowej. Jest to najczęstsza postać aury. Wielokrotnie pojawia się tzw. „mroczek migrenowy w postaci rozszerzającej się, migocącej plamy. Występują także błyski, świecące punkty, zniekształcenia obrazu, rzadziej niedowidzenie, podwójne widzenie, ograniczenie pola widzenia lub całkowite krótkotrwałe oślepnięcie. Znana jest również aura okoporaźna, która cechuje się częściowym lub całkowitym porażeniem mięśni okoruchowych prowadzącym do opadnięcia powieki oraz upośledzenia ruchów gałek ocznych. Można spotkać się z postacią tzw. „śniegu optycznego, na którą składa się przewlekająca się faza aury wzrokowej, która nie musi skończyć się napadem bólu.

W housie to był guz na nerwie wzrokowym. Ale u ciebie to pewnie od tabletek czy coś.

tak miewam migreny, kiedy za pierwszym razem to mi sie przytrafilo zbagatelizowałam sprawę gdyż miałąm właśnie wtedy odkropne bóle głowy i pomyślałam że to napewno od tego. no cóż zobaczymy, troche sie martwie :( umówiłam się już do okulisty, w następnej kolejności lecę do gina żeby sprawdził co i jak z tabletkami i ewentualnie dobrał nowe. dzieki za odpowiedzi