Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiat paprocci

Kiedy roznosic/wysylac zaproszenia?

Polecane posty

Gość kwiat paprocci

Dziewczyny na ile czasu przed slubem nalezy/wypada roznosic zaproszenia, zawiadomienia?

niby powinno sie 3 miesiace przed ale my dalismy 2 miesiace przed slubem i tez jest dobrze zalezy od podejscia jak masz napinke to wysylaj nawet 4 miesoace wczesniej :)

Gość innaaa
ja wyslalam pol roku wczesniej ale tylko dlatego ze mam rodzine po swiecie pororzucana i chcialam im dac czas bo bilety itp

Gość ville
amy miesiąc przed, ale akty, ze cała rodizna wiedziała juz o ślubie i dacie z pół roku wcześniej, więc wręczanie zaproszeń to tylko formalnośc była.

Gość kwiat paprocci
dziekuje :) ja biore slub 22 pazdizernika czyli juz powinnam zaczac je dostarczac :)

Gość ville
na spokojnie :) wtedy goście będą mieli też czas, żeby was poinformować o tym czy przybędą, chociaż u nas wsyzsyc do rau mówili :)

Gość kwiat paprocci
wiekszosc osob wie, ze beda zaproszeni, sa poinformowani wiec zaproszenia tez stanowia ta formalnosc; zastanawialam sie jak jest przyjete, czy 2 miesiace przed slubem to nie za wczesnie, ale okazuje sie ze nie :)

Gość małp@
U mnie dostaną tydzień przed ślubem. Grupka gości jest mała, więc nie ma problemu. Na ślub zdecydowaliśmy się niecałe dwa tygodnie temu:)

Gość kwiat paprocci
malp@ gratuluje; a kiedy slub?

Gość my na slub 3 wrzesnia
bedziemy dawac juz od Wielkanocy ale to tylko dlatego, ze mieszkamy w innym niz naszym rodzinnym miescie i bedziemy mogli tu byc tylko 2 weekendy w miesiacu, zaproszen do rozniesienia ponad 100 wiec latwo policzyc ze i tak sie pewnie nie wyrobimy...

My mamy slub za miesiąc, ja nawet jeszcze ich nie wypisałam;-) Inna sprawa,że wszyscy wiedza o naszym slubie,a nie jest to duża grupa ludzi,więc chyba nie będzie problemu.

Wydaje mi się, ze nie później niż 6 tygodni przed ślubem, zwłaszcza jeżeli chcesz, zeby potwierdzili swoje przybycie. Trzeba dac ludziom chwilę na zakup kiecki :), albo zapewnienie opieki nad dziećmi.

Gość dsvwbaen
Ja mam ślub 2 października zaproszenia rozdane na początku czerwca. Uważam , że taki termin był idealny gdyż spora część rodzina zabukowała sobie bilety dużo wcześniej. Każdy ma jakieś swoje plany a takie wyprzedzenie pozwoli na dokładne zaplanowanie.