Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona Herbatka z Sagiiiiii

Pytanie do znających się Pan w sprawie makijażu :)

Polecane posty

Cześć :)Wybieram się na wesele,i nie wiem jak się umalować...moja sukienka jest koloru takiego mocnego ale zgaszonego rozu [nie jest tyo taki prawdziwy rozowy] ja mam zielone oczy,bląd ciemny wlosy,jasną cere. jaki makijaz oczu bu mi pasował? sukienka ma taki kolor i materiał jak tło w nagłówku tej strony :P http://www.akromax.pl/p/pl/295/sukienka+ciemny+roz+r+48.html

podnoszę.

Gość szarosci i czern
klasyka. i do zgaszonego rozu super

czyli takie ciemne oko tak?Przepraszam ze tak wypytuję..ale ja się zupelnie nie znam

hm wg mnie najlepiej stonowany makijaz a nie rozowy czy cos. czarne w kacikach zewnetrznych, roztarte z szarym. chyba najlepiej tak. braz tez by pasowal. a zeby urozmaicic wyglad to mozesz wpiac we wloscy cos fajnego, roze (ale nie za duza) albo spinke jakas dla ozdoby. bo z makijazem nie nalezy przesadzac i kombinowac z intensywnymi kolorami tymbradziej jak sie ma kolorowa sukienke. intensywne kolory to wg mnie do czarnego lub szarego stroju. ;)

aha juz widzę..ale wątpie ze sama tak się pomaluję..

dziekuję Zakłopotana :)

piszesz, ze sie nie znasz, ale bedziesz sie sama malowaC ? czy kosmetyczka ? bo jesli kosm to ona tez ci doradzi chyba...

Smokey eyes, li i jedynie :) Albo oczy baaaaaaaaaaardzo naturalnie, a na ustach mocna intensywna krwista czerwień :)

sama ,sama nie mam pieniedzy na kosmetyczkę,dlatego pytam ..:) mam 18 lat

Szare z czarnym to właśnie smokey, może się sama pomalować - tylko poćwiczyć wcześniej :) Jak wpiszesz na yt smokey eyes, to masz miliony filmików jak to robić krok po kroku :)

dziekuję :)

to jesli sama to pocwicz wczesniej jak sie na tym nie bardzo znasz, bo jak 1 raz zaczniesz sie malowac w dzien wesela to moze byc potem tylko wielki placz jak cos nie wyjdzie. i obejzyj filmiki o majizay tam pokazuja wiele fajnych sztuczek jak utrwalic makijaz np lakierem itd. a i jeszcze na o2 jest taka zakladka zawsze o makijazu i tam jets strona jak taka dziewczyna pokazuje makijaze krok po kroku, zawsze sa fanje. snobka czy jakos tak;D powodzenia

dzięki jeszcze raz :)

pooglądam i postaram się cos z siebie zrobic :P

ten hilary duff by pasowal do twojej sukienki. ona tam ma jeszcze pewnie czarna kreske na gornej powiece lub liner. mozna tez przyciemnic kaciki zewnetrzne cieniem szaro czarnym

tylko martwie sie aby zeby mi się to nie rozmazalo..ale poszukam tez tych sposobow na utrwalanie makijazu

Ja używam minerałów, i po nich wystarczy wodą termalną popsikać twarz, makijaż się długo trzyma :) Lakierem do włosów też próbowałam, ale - twarz mi się kleiła :( Możesz też użyć bazy pod cienie (z joko jest dobra), i bazy pod podkład (tylko nie znam żadnej niedrogiej i dobrej). W każdym razie stary sprawdzony sposób jest taki, że makijaż się lepiej trzyma jeżeli masz krem na twarz nałożony wcześniej, już wchłonięty - i dopiero wtedy można się malować :)

dzięki za rady chociaz ta z tym lakierem to lekki szok ;P Postaram się zastosowac krok po kroku :)

baza pod podklad z sorayi jest dobra ale droga. kosztuje z 40 zl. wiec na 1 raz sie nie oplaca.... do tego baza pod cienie... za same kosmetylki wyjdzie ze 100zl... dlatego ja na studniowke poszlam na makijaz do kosmetyczki zeby ona mi nalozyla baze itd i zaplacilam 40 zl za cale pelny makijaz i sztuczne kepki rzes. wiec wyszlo duzo taniej bo zeby kupowac te bzay itd to sie nie oplaca na 1 raz. bo potem sie tego nie zuzyje, na codzien bazy sie nie uzywa bo zatyka pory, to tylko na specjalnie okazje

Gość kobiecakobietkano1
Myśle, że oczy w bezo brązach, z czarnym tuszem i czarna waziutka kreska na gornej powiece, rozowawy blyszczyk- stonowany odcien i fajny cieply roz na policzki - generalnie bez przesadyzmu

Gość kobiecakobietkano1
Pwoem tak... cienie szare sa dla ostob ktore sie potrafia umalowac i mysle, ze dla troche starszej buzi. Ty masz wygladac przeciez lekko swiezo i mlodo:-). A beze i brazy pasuja do wszystkiego .... fajne zestawy sa w inglocie, takie pakowane po trzy. Dobrze by byly takie lekko mieniace sie ale zeby nie bylo widac brokatu bo otem to wszystko bedziesz miala na policzkach na nosie a to strasznie nieestetycznie wyglada.

niestety nie mam mozliwosci pojsc do kosmetyczki... ani kasy na baze tez nie mam.. wlasnie nie chce przesadzac z makijazem :)

Zakłopotana - co do baz pod makijaż na twarz to się zgodzę, na raz nie opłaca się kupować, ale pod cienie ta z joko kosztuje chyba 7 zł, a jest świetna :) Ja na twarz używałam z sephory, ale odkąd mam minerały to wystarczy sam krem i woda termalna po makijażu :) Szkoda tylko że u nas minerały drogie i mało dostępne :(

Gość kobiecakobietkano1
podklad... ostatnio kupilam sobie na lato z sephory za ok 40 zl taki lekki podkladzik, kolor musisz dorac sama, oby nie za ciemny, najlepiej posmaruj szyje i dobierz do jej koloru nawet jesli buzie masz troche ciemniejsza

a ''najgorsze'' ze to wesele juz jutro :D a i wlasnie dzis kupie tą ozdobe we wlosy tj.kwiatka czy cos..ale do rozowej sukienki ma byc w odcieniach rozu czy jakis kremowy ..?

hmm moze byc rozowy amoze byc kremowy... a buty jakie masz ? bo jesli czarne to moze czary kwiat ? nie wiem.. hmm