Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaMlodaa

Czy warto odbudowywać dawno spalone mosty?

Polecane posty

Gość onaMlodaa

Witajcie dziewczyny. mam 22 lata i od 2,5 roku jestem w związku. Mieszkamy razem, ogólnie nie jest źle, chociaż wiadomo jak to w życiu- ''raz na wozie, raz pod wozem''...parę dni temu miałam dziwny sen. śniło mi się, że zdradziłam swojego faceta z moim ex. od tego czasu często o Nim myślę. Był moją pierwszą miłością. mieliśmy po 17-18 lat. Wszystko związane z Nim było takie nowe i szalone...pierwsze pocałunki, pierwsze randki...byliśmy razem ok. pół roku, potem On uznał, że nie dojrzał jeszcze do poważnego związku...zwyczajnie stchórzył i odszedł. Cierpiałam przez rok...w zasadzie nie mieliśmy ze sobą kontaku, poza paroma smsami i dwoma przypadkowymi spotkaniami...Kocham faceta, z którym jestem, ale jednocześnie chciałabym wiedzieć co u ex...tak zwyczajnie się spotkać, porozmawiać...nie wiem jednak czy warto odnawiać tą znajomość?

Gość aniabra
nie warto

Skoro po rozstaniu nie utrzymywaliście znajomości to po co teraz sztucznie to budować? To co było było dawno i dotyczyło innej rzeczywistości. Łudzisz się że znowu będzie pięknie, różowiutko? No to spróbuj bo przecież takiej odpowiedzi oczekujesz.

Gość i po co ci to???
przysnil ci sie eks i odzyly wspomnienia o dawnych czasach, ale to nie jest jeszcze wystarczajacy powod zeby zawracac sobie i bylemu glowe, szczegolnie jesli juz nie utrzymujecie kontaktow a ty piszesz ze cierpialas po rozstaniu. No chyba ze liczysz na jego powrot. Nie zapominaj jednak, ze przez taka sytuacje moze bardzo ucierpiec twoj obecny zwiazek, bo raczej twojemu obecnemu nie spodoba sie fakt, ze cie nagle wzielo na odnawianie kontaktow z bylym. Bedzie wtedy wiedzial ze ciagle za nim tesknisz, a widac ze tesknisz. Daj sobie spokoj, zyj swoim zyciem i daj zyc bylemu swoim. Zreszta, skoro to on zerwal, to moze juz wcale nie czuje do ciebie zadnego sentymentu i nie wspomina wcale tak cieplo waszego zwiazku jak ty, i nie ma zadnej potrzeby opowiadania ci o tym co u niego slychac, a ty wyjdziesz tylko na namolna. A jesli jakis tam sentyment jednak ma, to pewnie nie latwo mu bylo z tym, ze masz kogos nowego, i jesli juz sobie z tym poradzil, to odzywajac sie do niego, obudzisz w nim niepotrzebnie nieprzyjemne emocje.

Gość onaMlodaa
hmm...pewnie macie racje, że nie warto, ale co do złudzeń to ja takowych nie mam. Nawet gdyby jakimś dziwnym sposobem S. chciał wrócić, to ja już nie chciałabym. Kocham A. i mimo klótni i nieporozumień jest mi z Nim dobrze, dużo razem przeszliśmy i nie wyobrażam sobie życia z kimś innym. Z S. po prostu chciałabym porozmawiać, to chyba oczywiste, że chcialabym wiedziec jak żyje ktoś, kto kiedys był mi bliski...

Gość spaliłas mosty to teraz trudno
stawiaj nowe z innymi.

Czy warto odbudowywać dawno spalone mosty?" teraz te mosty to bardziej są zalane i podmyte przez wezbrane rzeki :D ale generalnie nie warto ich odbudowywać , lepiej postawić nowe, trwalsze i mocniejsze konstrukcje !!! :D