Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robić jhjhjh

Co po ślubie??

Polecane posty

Był to ślub konkordatowy...czy mam isc do urzedu i zmienic sama prawko, dowód i paszpotr czy sami mi wyślą i czy robic nowe zdjęcia do tego wszystkiego??

no pomóżcie

Bozee... no to co mam zrobic i gdzie isc i z czym/..bo nie wiem nie było tego w szkole

W szkole nie byłotez jak załatwicformalności związane ze ślubem, a jakośsobie dałaś radę. Przecież logicznym jest, że o takie sprawy zabiegasz sama. Równie logiczne, dla mnie przynajmniej, jest, ze tak, nie wytną Ci starych zdjęć. Idź dziewczyno do urzędu i zacznij wyrabiać nowe dokumenty.

i przy okazji odbierz akt małżeństwa. A w USC nie pytali nic odnośnie jakie będziesz miała nazwisko?? Nie powiedzieli, że musisz zmienić. Sama musisz tym się zająć nikt tego za Ciebie nie zrobi. Dodatkowo pewnie będziesz musiała również za wymianę dowodu zapłacić i pozostałe dokumenty niestety też :/

Gość widzę że strasznie
trudno wam normalnie odpowiedzieć dziewczynie

bo się pewnie dziwia jak osoba, która wzięła ślub i zakłada rodzine nie umie sie domylic, ze trzeba odebrac akt małżeństwa i pozałatwiac wszystko w urzędach samemu ;]

Gość sjahgas
Najpierw odbierz akt małżeństwa, następnie wyrób nowy dowód- 2 zdjęcia+ akt małżeństwa, następnie prawko, paszport i będziesz musiała poinformować kilka miejsc o zmianie nazwiska np. przychodnia lekarska, spółdzielnia mieszkaniowa, bank itp

odbierasz akt, idziesz z nim( mozesz miec też ksero, bo w niektórych urzędach chcą ksero aktu) wymienic dowód, prawko, na paszport inne zdjęcia-ale to wiadomo, nie starsze zdjęcie niż 6miesiecy, do skarbówki idziesz poinformowac że zmieniłaś stan cywilny...

Gość małżonka świeża
A w przypadku pozostania przy swoim nazwisku po ślubie - do jakich urzędów trzeba zgłosić fakt zmiany stanu cywilnego? Tylko do Urzędu Skarbowego? Pls upewnijcie mnie :)

Gość po slubie to bedzie dupcenie

Wiecie co ja to jestem jeszcze przed ślubem, ale jak pomyślę sobie o tym wszystkim, o całej biurokracji to aż mi się włos na głowie jeży